|

Yerli yazılımla Silikon Vadisi’ne adım attılar

Bilgisayar mühendisi 2 girişimci, işletmeler için geliştirdikleri 7/24 çalışan sanal satış personeli çözümüyle bu alanda önde gelen San Francisco BoostVC hızlandırma programına kabul edildi. ABD’de şirket kuran girişimciler, yeni pazarlara açılıp, yurt dışında da iş ilişkileri kurmaya başladı.

Yeni Şafak
04:00 - 29/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:37 - 28/05/2017 Pazar
Yeni Şafak
Berk Taner ve Doruk Molo
Berk Taner ve Doruk Molo

Yazılım konusundaki ısrarlı çabaları, bilgisayar mühendisi 2 gence Silikon Vadisi’nin kapılarını açtı. Berk Taner ve Doruk Molo tarafından geliştirilen chatbot platformu LeadFlip, ABD’nin bu alandaki önde gelen hızlandırma programlarından biri olan San Francisco BoostVC’ye kabul edilerek önemli bir başarıya imza attı. Akademik kariyerleriyle birlikte üniversite sonrasında yaklaşık 6 yıl yazılım alanında kurumsal ve serbest olarak çalışma yürüten 2 ortak, Türkiye’deki ilk şirketlerini 2013’te kurup, yazılımevi olarak çalışmaya başladılar.

POTANSİYEL MÜŞTERİ ODAKLI ÇALIŞMA

Son projeleri LeadFlip’i Ağustos 2016’da hayata geçiren Taner ve Molo, Şubat 2017’de ABD’de şirket kurdular. Berk Taner, yazılım alanında bir süredir çeşitli projeler yürüttüklerini, son olarak işletmeler için potansiyel müşteri kazandırma konusu üzerinde durduklarını söyledi. Şu anda BoostVC’nin “ön çekirdek/ivme” yatırımı ile projelerini devam ettirdiklerini anlatan Taner, asıl yatırım turunun ise Nisan 2017’den sonra açıldığını belirtti.

AR-GE FAALİYETLERİ
TÜRK YAZILIMCILARLA

Taner, ABD’deki hızlandırma programları ve yatırımcıların büyük çoğunluğunun yatırımı ABD şirketleri üzerinden gerçekleştirmek istediklerine işaret etti. Taner, “Türkiye’deki şirketimizi kapatmadığımız için ilerleyen dönemdeki planımız, Ar-Ge faaliyetlerini ülkemizdeki firmamız üzerinden Türk yazılımcılarla gerçekleştirmek. ABD’deki şirket ile global müşterilere ulaşma ve pazarlama faaliyetleri yürütmeyi planlıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

#ABD
#Türkiye
#Berk Taner
#Doruk Molo
7 yıl önce