|

Youtube'a arka planda oynatma desteği mi geliyor?

Bildiğimiz gibi Youtube'da bir şey izlerken ekranı kapattığımızda yahut başka bir uygulamaya geçtiğimizde video da otomatik olarak duruyor...

Yeni Şafak ve
11:23 - 23/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 11:26 - 23/09/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Eğer arama motoru

Google

'ı saymazsak dünyanın

Facebook

ertesinde en çok ziyaret edilen ikinci sitesi

Youtube

. Keza içerisinde en çok vakit geçirilen ikinci sitesi de yine kendisi.



Youtube'un biz son kullanıcılar açısından en büyük sorunu ise arka planda oynatma desteği sunmaması. Yani örneğin bir şey izlerken ekranı kapattığımızda yahut başka bir uygulamaya geçtiğimizde video da otomatik olarak duruyor.



Bunu tamamıyla çözebilmenin tek yolu root atıp

Xposed

gibi üçüncü parti uygulamalar havuzu üzerinden bu desteği sağlamak olsa da malum pek çoğumuz root vb. gibi kavramlara yabancı. Keza eğer Note serisi vb. gibi çoklu pencere yahut pencereleri küçültme desteği sunan bir telefonumuz varsa yine kısmen bir şekilde sorunun üzerinden gelebiliyor olsak da bu tür cihazlar da fiyatlarından ötürü genel kullanıcı kitlesine hitap etmekten uzak.



İşte Google bu sorunu çözmek için sanırız artık düğmeye basmaya hazırlanıyor. Sanırız diyoruz çünkü henüz ortada emin olduğumuz yahut Google'dan onaylanan bir gelişme yok ancak Youtube Red ismi altında karşımıza çıkan bir Youtube sürümü aşağıda da gördüğümüz gibi videonun arka plana atılmasına olanak sunuyor.







'in henüz yayımlanmayan yeni bir Youtube sürümünün kodlarından ortaya çıkardığı özelliğin genel olarak Youtube'a mı entegre edileceği yoksa Youtube Müzik servisinin yeniden isimlendirmesi mi olduğu belirsiz. Bildiğimiz gibi halihazırda Google Play Music servisinin Youtube ayağı olan Music Key'nin premium aboneleri Youtube'ta yayımlanan müzik videolarını reklamsız seyredebilmenin yanında dilerlerle çevrimdışı oynatabiliyor yahut arka plana atabiliyorlar. Ki arka plan oynatımı da sadece bu serviste mevcut.



Velhasıl başta da dediğimiz gibi Youtube Red'in henüz ne olduğu belli değil ancak kesin olan şey arka plan oynatımıyla alakalı bir şey sunacağı ki umarız bizim dediğimiz çıkar da artık Youtube videolarını arkada oynatabiliriz.


#google
#youtube
#google play
9 yıl önce