|

Çılgınlar kasabası

Tesadüf sonucu dünyanın ucunda garip bir yere gelen yalnız kadını, üstü açık tımarhane olan bu kasabada macera dolu günler beklemektedir.

.
00:00 - 25/04/2001 Çarşamba
Güncelleme: 17:00 - 17/01/2014 Cuma
Yeni Şafak
Çılgınlar kasabası
Çılgınlar kasabası

Bugün ekrana gelecek olan Geçti Gibi Rüzgar, sürrealizm ve mizahın biraraya geldiği, meraklıları için unutulmaz bir film. Yer yer eğlenceli, genellikle absürd bir anlatım tarzına sahip olan filmde Borgesvari bir Latin kurgusu seziliyor.

Buenos Aires'te şoförlük yapan bir kadın bir gün başına gelenlere sıkılıp tepesi atıyor ve bir taksi çağırıp güneye doğru yol alıyor. Taksinin yaptığı bir kaza sonucu Patagonya kasabasına geliyor. Burası dünyanın sonunda garip bir yerdir. Kasaba üstü açık bir tımarhane gibidir ve kasabalılar gerçek hayattan kopuk bir halde yaşamaktadırlar.

En büyük tutkuları ise sinemadır, köylüler sinema büyüsüne kapılmıştır. Her anını kaplayan sinemada her biri bir rol almışçasına hayatlarını oynamaktadırlar. Bu topraklarda geri kalmışlık bütün acımasızlığıyla hüküm sürmektedir. Sinirli ve mutsuz bir gününde geçirdiği kaza sonrası kendini bu garip yerde bulan otobüs şoförü Soledad burada sıra dışı bir macera yaşayacaktır.01:00 / Kanal 7

GEÇTİ GİBİ RÜZGAR

Yönetmen: Alejandro Agresti

Oyuncular: Angela Molina, Vera Fogwill, Ulises Dumortt, Jean Rochefort

Yapım: 1998 / Arjantin-İspanya-Fransa-Hollanda

Ödüller:

İst. Film Festivali Altın Lale Ödülü - 1998 San Sebastian Film Festivali Altın Denizkızı Ödülü - 1998

SEYRİ ŞAHANESeyri Şahane

Yasemin'in sabırsızlığı

Yasemin'in Penceresi ekranların uzun soluklu programlarından biri. Programların patır patır döküldüğü şu ekonomik krizde bile ayakta kalabilen bu programın, popülaritesini 'gözyaşı'ndan sağlamasına karşın, oldukça başarılı oluşu da sugötürmez bir gerçek... Ancak buu programla ilgili söylenmeden geçilmemesi gereken bir durum var: "Hayat hikayesini ekrana yansıttığı konuğunun anlattığı mevzuyu hiç dinlemeden, başka bir konuya zıplayan Yasemin Hanım, bu sabırsızlığa bir son verse iyi olur kanaatindeyiz...

23 yıl önce