|

Tokat'ta mevsimin ilk karı yağdı- Tokat hava durumu

Tokat'ta mevsimin ilk karı yağdı. Tokat hava durumunun önümüzdeki günlerde nasıl olacağını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Meteoroloji'den yapılan açıklamaları hava durumu uyarılarını ve daha fazlasını buradan görebilirsiniz.

Yeni Şafak
17:15 - 2/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 14:24 - 2/11/2016 Çarşamba
DHA

Tokat'ta kar yağışı etkili oldu. Tokat'ın Reşadiye, Başçiftlik ve Almus iİlçelerinin yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı yağdı. Meteoroloji'den yapılan hava durumu tahminlerini ve detayları haberimizden inceleyebilirsiniz.



için tıkla



Reşadiye, Başçiftlik ve Almus İlçelerinin yüksek kesimlerinde havanın soğumasıyla birlikte mevsimin ilk karı düştü. Sabah saatlerine doğru başlayan kar yağışı yaylaları beyaz örtü ile kaplarken, kar kalındığı yer yer 2 santime ulaştı.



METEOROLOJİK GÖRÜNÜM-2 Kasım 2016


Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun doğu kesimleri parçalı çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Siirt çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağmur ve sağanak, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülecek olan yağışların; Rize ile Artvin'in kıyı ilçelerinde kuvvetli ve yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor.



HAVA SICAKLIĞI: Yurdun kuzeybatı kesimlerinde 3 ila 6 derece artacağı, güneydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.



RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, bu akşam ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile iç ve batı kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.



UYARILARKUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Rize ile Artvin'in kıyı ilçelerinde kuvvetli ve yerel olarak çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.



ZİRAİ DON UYARISI : Yurdumuzu etkisi altına alan Karadeniz üzerinde gelen soğuk hava dalgası nedeniyle, sabah saatlerinde Karadeniz'in iç kesimleri, Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da hafif yer yer orta kuvvette don olayı beklendiğinden zirai faaliyet ve seracılıkla uğraşan vatandaşlarımızın zirai don olayına karşı tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.



#Tokat
#Kar yağışı
#Hava durumu
8 yıl önce