|

Troy ödeme sistemi nedir, nasıl kullanılır? Troy kart başvurusu nereden yapılır?

"Troy ödeme sistemi nedir, nasıl kullanılır?" sorusunun yanıtı sorgulanan konular arasında yer alıyor. Türkiye’nin Nisan 2016’da piyasaya sürdüğü yerli ödeme sistemi TROY’un hizmet ağı hızla büyüyor. Bankalararası Kart Merkezi tarafından geliştirilen TROY ödeme sistemini kullanan banka ve elektronik para kuruluşu sayısına her yıl yenileri ekleniyor. Peki, Troy ödeme sistemi nedir, nasıl kullanılır? Troy kart başvurusu nereden yapılır?

23:25 - 6/11/2023 Pazartesi
Yeni Şafak
Foto:Arşiv
Foto:Arşiv

"Troy ödeme sistemi nedir, nasıl kullanılır? Troy kart başvurusu nereden yapılır?" sorularının cevapları sorgulanan konular arasında yer alıyor. Bankalararası Kart Merkezi tarafından geliştirilen TROY ödeme sistemini kullanan banka ve elektronik para kuruluşu sayısına her yıl yenileri ekleniyor. İşte konu hakkında detaylar...

Troy, Bankalararası Kart Merkezi tarafından 2015'te kurulan ödeme şemasıdır. Türkiye'nin ilk ve tek yerli ödeme sistemidir. Kredi kartı, banka kartı ve ön ödemeli kart hizmeti sunmaktadır.Troy'un açılımı "Türkiye’nin Ödeme Yöntemi"dir. Bu yerli ödeme sistemi; bankalar ve işletmeler arası para akışını sağlayan elektronik bankacılık yöntemi olarak kullanılır. TROY faaliyetleri için 31 Mart 2016 tarihinde BDDK’dan kartlı sistem kurmak üzere faaliyet izni almıştır. 2017'de Discover Card ağı aracılığıyla dünya genelinde kabul edilmeye başladı.

Troy’u Destekleyen Bankalar

Troy kart çeşitlerine göre TROY logolu kartları lisanslı banka ve finans kuruluşlarından temin edebilirsiniz. Şu anda Türkiye'de troy kartı destekleyen 18 banka ve 3 elektronik para kuruluşu bulunmaktadır.

Troy Kredi Kartı Veren Finansal Kuruluşlar

Akbank

Alternatif Bank

QNB Finansbank

Halkbank

TEB (Türkiye Ekonomi Bankası)

VakıfBank

Garanti BBVA

Yapı Kredi Bankası

Şekerbank

Anadolubank

Troy Banka Kartı Veren Finansal Kuruluşlar

Akbank

Aktif Bank

AlBaraka

Anadolubank

QNB Finansbank

Garanti BBVA

Emlak Katılım

TEB

YapıKredi

Ziraat Bankası

Türkiye İş Bankası

VakıfBank

Vakıf Katılım

Halkbank

ING

KuveytTürk

Türkiye Finans

#kart
#TROY
#troy kart
6 ay önce