|

TRT 1 canlı yayın izle - Feyenoord Fenerbahçe canlı maç izle! Avrupa Ligi

TRT 1 canlı yayını izlemek için haberimize bakabilirsiniz. Feyenoord Fenerbahçe canlı maç izleme sayfasını sizlerle paylaşıyoruz. UEFA Avrupa Ligi A Grubu 6. ve son maçında Fenerbahçe deplasmanda Feyenoord ile karşılaşıyor. Zorlu mücadelede 3 puan arayacak sarı-lacivertli ekibin bu mücadelesi canlı olarak TRT 1 kanalından yayınlanacak.

Yeni Şafak
21:26 - 8/12/2016 Perşembe
Diğer
TRT 1

kesintisiz

canlı

yayın izlemek için hemen tıkla.

Feyenoord Fenerbahçe canlı

yayını ile bu akşam futbolseverler heyecan dolu anlar yaşayacak. Sarı-lacivertli taraftarların beklediği gün geldi çattı. UEFA Avrupa Ligi A Grubu son maçında Hollanda ekibi Feyenoord ile Fenerbahçe karşılaşıyor. TRT 1 kanalından canlı izlenebilecek Feyenoord Fenerbahçe maçı saat 21.00'da başlayacak. Bu zorlu mücadeleyi TRT 1'den canlı izlemek isteyenler haberimizde verdiğimiz bağlantı üzerinden karşılaşmayı seyredebilirler.




Fenerbahçe, tur için Hollanda deplasmanında


Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu son haftasında yarın konuk olacağı Hollanda ekibi Feyenoord karşısında istediği sonucu alarak, adını üst tura yazdırmak istiyor.



Grupta 10 puanla son haftaya lider giren ve rakibinin 3 puan önünde bulunan Fenerbahçe, ilk maçı 1-0 kazandığı için Feyenoord'a tek farkla kaybetse bile tur atlayacak. Sarı-lacivertliler, Hollanda'da iki farklı yenilmesi durumunda ise grubun diğer maçında İngiliz temsilcisi Manchester United'ın, Ukrayna deplasmanında Zorya'ya kaybetmesini bekleyecek.



Manchester United iddiası kalmayan Zorya'ya yenilmezse 2. tura çıkacak. Bu sonuçta Feyenoord'un tur atlaması için Fenerbahçe'yi 2 farklı yenmesi gerekecek. İngiliz temsilcisinin Ukrayna deplasmanında kaybetmesi durumunda ise Feyenoord'a tek farklı galibiyet bile yeterli olacak. Bu durumda Fenerbahçe grup lideri, Feyenoord ise ikinci olarak üst tura çıkan ekipler olacak.



Feyenoord Stadı'nda TSİ 21.00'de oynanacak karşılaşmayı İspanya Futbol Federasyonundan David Fernandez Borbalan yönetecek.





- Üçlü averaja kalabilir


Grupta turu geçen takımları son hafta maçlarını sonuçlarına göre üçlü averaj belirleyebilir.



Manchester United, Zorya'yla berabere kalır, Feyenoord da Fenerbahçe'yi yenerse 3 takımın da puan durumu eşit olacak. Fenerbahçe, bu durumda Feyenoord'a iki farklı kaybetmezse grubu 2. sırada tamamlayacak. Sarı-lacivertlilerin üçlü averaj durumunda grup liderliği şansı bulunmuyor.



A Grubu'nda son hafta maçları öncesi puan durumu şu şekilde oluştu:


Takımlar O G B M A Y Av P



1- Fenerbahçe 5 3 1 1 7 6 1 10



2- Manchester United 5 3 0 2 10 4 6 9



3- Feyenoord 5 2 1 1 3 6 -3 7



4- Zorya 5 0 2 3 2 6 -4 2



- Fenerbahçe'de eksik futbolcu yok


Fenerbahçe'nin Feyenoord karşısında eksik futbolcusu bulunmuyor.



Sarı-lacivertlilerde son haftaların formda ismi Aatif Chahechouhe'nin yanı sıra Jose Fernandao, UEFA listesinde olmadığı için kadroda yer alamayacak.



Fenerbahçe'nin Feyenoord karşısında muhtemel 11'i şöyle:


Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Martin Skrtel, Simon Kjaer, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef de Souza, Volkan Şen, Alper Potuk, Moussa Sow ve Robin van Persie.







- Rotterdam'da maça ilgi büyük


Karşılaşmanın oynanacağı Rotterdam kentinde maça ilgi büyük olacak.



Hollanda'da Amsterdam'dan sonra ikinci büyük şehir olan Rotterdam'ın takımı Feyenoord, maçlarını 51 bin 200 kapasiteli ismini taşıyan statta yapıyor.



Hollanda'nın mimari başkenti olarak bilinen ve Avrupa'nın en büyük limanlarından birine sahip olan şehrin 600 bine yakın nüfusu bulunuyor. Yaklaşık 50 bin Türk'ün yaşadığı Rotterdam'a Fenerbahçe'yi izlemek için Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gurbetçi vatandaşlarında gelmesi bekleniyor.



Sarı-lacivertli taraftarların, deplasman tribünün yanı sıra Feyenoordluların olduğu bölümden de bilet aldığı öğrenildi. Fenerbahçe, zorlu maça 5 binin üzerinde taraftar desteğiyle çıkacak.



Fenerbahçe, Hollanda takımlarıyla 20. kez karşılaşacak


Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda yarın Feyenoord'la yapacağı maçla Hollanda takımlarıyla 20. kez karşılaşacak.



Sarı-lacivertliler Avrupa kupalarında bugüne dek Hollanda takımlarıyla oynadığı 19 maçta 6 kez galip geldi. Bu maçlarda 9 yenilgisi ve 4 beraberliği bulunan Fenerbahçe, Hollanda temsilcilerine 18 gol attı, kalesinde ise 27 gol gördü.



Fenerbahçe, Feyenoord'a ise 4. kez rakip olacak. Daha önceki maçlarda Feyenoord, 2002 yılında UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda rakibine şans tanımadı. Rotterdam'da 1-0 kazanan Feyenoord, Kadıköy'de ise Fenerbahçe'yi 2-0 yenerek UEFA Şampiyonlar Ligi'ne kaldı.



Sarı-lacivertliler UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda ise rakibiyle oynadığı ilk maçı 1-0 kazanmasını bildi.



Feyenoord ise Türk takımlarıyla 6. kez karşı karşıya gelecek. Hollanda ekibi, Fenerbahçe dışında daha önce Beşiktaş'la da karşılaştı. Hollanda temsilcisi 2014-2015 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda iki maçta da Beşiktaş'a mağlup oldu. Feyenoord, Türk takımları karşısında çıktığı 5 karşılaşmada iki galibiyet, 3 yenilgi aldı.







- Fenerbahçe deplasmanda bir kez kazandı


Fenerbahçe, Hollanda takımlarıyla deplasmanda oynadığı 9 maçtan sadece birini kazanabildi.



Hollanda temsilcileri DWS Amsterdam, Ajax, PSV, Feyenoord, AZ Alkmaar, PSV ve Twente ile karşılaşan Fenerbahçe, bu takımlara karşı deplasmanda bir galibiyetin yanı sıra 3 beraberlik ve 5 yenilgi yaşadı.



Fenerbahçe, Hollanda deplasmanında sadece 2009-2010 sezonunda Twente'yi mağlup etti.



Sarı-lacivertliler, deplasmanda tek galibiyet almasına rağmen Hollanda'da oynadığı son 4 maçı da kaybetmedi. Son olarak 6 Aralık 2005'te PSV'ye 2-0 yenilen Fenerbahçe, daha sonraki 4 maçta 1 galibiyet ve 3 beraberlik aldı.



- Son 4 maçı kaybetmedi


Sarı-lacivertliler, Hollanda temsilcileriyle oynadığı son 4 resmi maçı da kaybetmedi.



Son yenilgisini 17 Eylül 2009'a Kadıköy'de Twente karşısında 2-1'lik skorla yaşayan sarı-lacivertliler, daha sonraki 4 maçta 3 galibiyet ve 1 beraberlik yaşadı.



Fenerbahçe, bu 4 maçta da rakiplerine gol şansı tanımadı. Hollanda takımları adına Fenerbahçe'ye son golü 7 yıl önce Blaise Nkufo atmıştı.



- Maçlar


Fenerbahçe'nin Hollanda takımlarıyla oynadığı maçlar şöyle:



Sezon Kulvar Rakip Skor



1964-1965 Şampiyon Kulüpler Kupası DWS Amsterdam 1-3 / 0-1



1968-1969 Şampiyon Kulüpler Kupası Ajax 0-2 / 0-2



1978-1979 Şampiyon Kulüpler Kupası PSV 2-1 / 1-6



2002-2003 Şampiyonlar Ligi Ön Eleme Feyenoord 0-1 / 0-2



2005-2006 Şampiyonlar Ligi PSV 3-0 / 0-2



2006-2007 UEFA Kupası Az Alkmaar 3-3 / 2-2



2007-2008 Şampiyonlar Ligi PSV 0-0 / 2-0



2009-2010 UEFA Avrupa Ligi Twente 1-2 / 1-0



2015-2016 UEFA Avrupa Ligi Ajax 1-0 / 0-0



2016-2017 UEFA Avrupa Ligi Feyenoord 1-0



Not: Sonuçlarda ilk takım olarak Fenerbahçe alınmıştır.



Feyenoord Teknik Direktörü Bronckhorst: "İki farkla yenmemiz gerekecek"


Feyenoord Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, yarın UEFA Avrupa Ligi A Grubu son haftasında konuk edeceği Fenerbahçe maçı öncesi açıklamalarda bulundu.


Van Bronckhorst, Manchester United'ın Ukrayna'da Zorya ile oynayacağı maçın sonucunu beklemeden kendilerine yeten skoru Fenerbahçe karşısında almak istediklerini belirterek, "İki farkla yenmemiz gerekecek. Bu iki farkı kendimize ödev edindik. Zor bir grupta olduğumuzu biliyorduk. Kazanmak için sahaya çıkacağız. Fenerbahçe veya Manchester United'tan hangisinin tur atlayacağı bizim için önemli değil. Önemli olan bizim tur atlamamız. Ödevimizi çalıştık. Manchester United maçının skoru ne olursa olsun biz iki farkı almaya çalışacağız" dedi.


Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat ve yardımcı antrenör Mario Been'i iyi tanıdığını aktaran Van Bronckhorst, "Been'i tanıyorum. En güzeli, arkadaş olanların daha sonra rakip olması. Onları yeneceğiz. Onlar Feyenoord'u çok iyi tanıyor olabilir ama sonucu futbolcular belirleyecek. Fenerbahçe'yi canlı izlemedim ama analizlerimizi iyi yaptık" ifadelerini kullandı.


"Biraz sizde korku ve endişe görüyoruz yarın ki maçlar ilgi. Ne söylersiniz?" sorusuna ise teknik adam, "İyi bir soru. Korkum kesinlikle yok. Takımıma çok güveniyorum" yanıtını verdi.



TRT 1 canlı yayını izlemek için haberimize bakabilirsiniz. Feyenoord Fenerbahçe canlı maç izleme sayfasını sizlerle paylaşıyoruz. UEFA Avrupa Ligi A Grubu 6. ve son maçında Fenerbahçe deplasmanda Feyenoord ile karşılaşıyor. Zorlu mücadelede 3 puan arayacak sarı-lacivertli ekibin bu mücadelesi canlı olarak TRT 1 kanalından yayınlanacak.


#TRT 1
#Feyenoord
#Fenerbahçe
#Canlı maç izle
#UEFA Avrupa Ligi
#TRT 1 canlı izle
7 yıl önce