|

Tunceli'de bazı köy yollarında ulaşıma kısıtlama haberi

Tunceli Valiliği, daha önce ulaşıma kapatılan bazı köy yollarında düzenleme yapıldığını bildirdi.

Yeni Şafak
20:40 - 29/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 17:48 - 29/09/2016 Perşembe
AA

Tunceli Valiliği, daha önce ulaşıma kapatılan bazı köy yollarında düzenleme yapıldığını bildirdi.



Valilikten yapılan açıklamaya göre, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, son zamanlarda artan terör olaylarının önlenebilmesi, il genelinde tesis edilmiş huzur ve güven ortamının korunması, vatandaşların her türlü terör eyleminden korunması amacıyla, emniyet ve asayişi temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbirin alındığı belirtildi.



Bu kapsamda yeni düzenlemeler yapıldığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:



"Daha önce tamamen kapatılan Batman köyü yolunun Pülümür istikametine giden tali yolu 06.00-24.00 saatleri arasında trafiğe açılmış olup, bunun dışındaki saatlerde kapatılmıştır. Ayrıca Batman köyü yolunun Tunceli istikameti ise tamamen Valiliğimizce ulaşıma kapatılmış olup, Tunceli istikametine ulaşım yine Pülümür istikametine giden yol üzerinden sağlanacaktır."



Tunceli'deki terör operasyonu


Tunceli'nin Hozat ilçesinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışma sonrasında bir teröristin kaçarak saklandığı evin sahibinin tutuklandığı bildirildi.



Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ve Tunceli 51. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı tarafından başlatılan operasyon kapsamında 24 Eylül Cumartesi Hozat ilçesi kırsalında örgüt mensupları ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktığı anımsatıldı.



Çatışmada, bir terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği, teröristlerden birinin ise bölgede bulunan bir eve kaçtığının tespit edildiği aktarılan açıklamada, evde yapılan arama sonucu amonyum nitrat ve çeşitli yaşam malzemesi ele geçirildiğinin daha önceden kamuoyuyla paylaşıldığı kaydedildi.



Güvenlik güçleri tarafından ev sahibi hakkında inceleme yapıldığı vurgulanan açıklamada, evin sahibinin yakalanarak Hozat Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildiği, hakkında yapılan soruşturma neticesinde çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı kaydedildi.





#Tunceli
#Tunceli Valiliği
#ulaşım
#köy yolları
8 yıl önce