|

Türkiye Finlandiya maçı hangi kanalda?

Türkiye Finlandiya maçı hangi kanalda sorusu cevabını buldu. 2018 Dünya Kupası Elemeleri I Grubu 5. maçında Türkiye kendi evinde Finlandiya ile karşılaşıyor. A Milli Takım ise bu maçı kazanmak istiyor. İşte Türkiye Finlandiya maçı kanal bilgileri.

Yeni Şafak
09:33 - 24/03/2017 Cuma
Güncelleme: 19:13 - 24/03/2017 Cuma
Diğer
Türkiye Finlandiya maçı hangi kanalda?
Türkiye Finlandiya maçı hangi kanalda?

Türkiye bu akşam çok kritik bir mücadeleye çıkıyor. 2018 Dünya Kupası Elemeleri'nde Türkiye bu akşam Antalya'da Finlandiya'yı ağırlayacak. Taraftarlar ise bu maçı nasıl izleyebileceklerini merak ediyor. Peki Türkiye Finlandiya maçı hangi kanalda, saat kaçta?




Türkiye Finlandiya milli maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Antalya Stadında saat 20.00'da başlayacak olan maçı İspanya Futbol Federasyonu'ndan Jesus Gil Manzano yönetecek. Milli maç TV 8,5 kanalından canlı olarak yayınlanacak




A Milli Takım, Finlandiya maçına hazır


A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda yapacağı Finlandiya maçının hazırlıklarını tamamladı.



Belek'te kamp yapan ay-yıldızlı ekip, son çalışmasını Regnum Carya Golf amp; Spa Resort'un sahasında gerçekleştirdi. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yönetimindeki idmanın ilk 15 dakikası basına açık tutuldu.





Isınma hareketleri ve pas çalışmasıyla başlayan antrenmanın basına kapalı bölümünde Finlandiya maçının taktik çalışmasının yapıldığı öğrenildi.



Öte yandan A Milli Takım oyuncuları ve teknik ekip, idmanda basın mensuplarına poz verdi.




Türkiye-Finlandiya milli maçına doğru

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda Türkiye ile karşılaşacak Finlandiya A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Markku Kanerva, "İki takım için de çok zor bir mücadele olacağına eminim." dedi.



Kanerva, karşılaşma öncesi, takımın kalecilerinden Lukas Hradecky ile maçın oynanacağı Antalya Stadı'nda basın toplantısı düzenledi.



Elemelere iyi bir başlangıç yapamadıklarını ve grupta bir puanlarının bulunduğunu hatırlatan Kanerva, "Bizim için önemli olan akşamki mücadeleden iyi bir sonuç almak. Ondan sonra, geri kalan maçlarda hedeflerimizi belirlemeyi düşünüyoruz." diye konuştu.



Antalya Stadı'nı gezdiğini ve çok beğendiğini anlatan Kanerva, Türk Milli Takımı'nın kadrosunda yetenekli ve iyi oyuncular bulunduğunu söyledi.



Kanerva, Türkiye karşısında iyi savunma yapabilmenin önemine değinerek, "Takım olarak oynamak ve savunmadan hücuma takım halinde çıkabilmek istiyoruz. Türkiye gerçekten savunmalar için çok zor bir takım. Bu nedenle takım olarak iyi oynamayı ve iyi savunma yapmayı düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.




- Hradecky: "Yeni bir başlangıç olacak"



Finlandiya Milli Takımı'nın kalecilerinden Lukas Hradecky ise Türkiye maçı öncesi heyecanlı olduklarını dile getirdi.



Maçı sabırsızlıkla beklediklerinin altını çizen Hradecky, şu ifadeleri kullandı:



"İyi bir başlangıç yapamadık ama yarından itibaren gruptaki tablonun değişeceğine inanıyorum. Takım olarak hocamıza güvenimiz sonsuz. Takım olarak hepimiz birlikte beraber büyüdük. Altyapılarda beraber oynadık. Dolayısıyla takım ruhunun çok iyi olduğunu düşünüyorum.




FİNLANDİYA İLE 14. RANDEVU

A Milli Takım ilki 1924 yılı sonuncusu ise 2012 yılı olmak üzere Finlandiya ile 13 maça çıktı. Bu maçların 4'ünü Türkiye, 6'sını Finlandiya kazanırken, 3 maç berabere sonuçlandı. Her iki takımda bu maçlarda toplam 20'şer gol kaydetti. Her iki ülkenin oynadığı toplam 13 maçın 4'ü resmi maçtı ve rakip Finlandiyabu 4 resmi maçtan 3 galibiyet ile ayrıldı. Türkiye ise resmi maçlarda rakibine karşı 1 galibiyet aldı.


Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, daha önce Finlandiya'ya karşı 3 maçta A Milli Takımın başında sahaya çıktı. Terim bu 3 maçta 2 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.


Finlandiya'ya karşı son maçımız ise 2012 yılında özel maçta oldu. Avusturya'da oynanan özel karşılaşmayı Abdullah Avcı yönetimindeki A Milliler 3-2 kaybetti.



546. MAÇ

A Milli Futbol Takımı, Finlandiya ile yapacağı maçla 546. karşılaşmasına çıkacak.


Türk Milli Takımı, 94 yıllık tarihinde 287'si resmi, 258'i özel maç olmak üzere geride kalan 545 maçta biri hükmen olmak üzere 205 galibiyet, 126 beraberlik ve 214 de mağlubiyet aldı. Milliler bu maçlarda toplam 715 gol atarken, kalesinde 792 gol gördü.


A Milli Takım bugüne kadar 87 farklı ülke milli takımı ile karşılaştı. Milliler 545 maçın 467'sini Avrupalılar, 30'unu Asyalılarla, 23'ünü Amerika kıtası ülkeleri, 22'sini Afrika ülkeleri ve 3'ünü de Okyanusya ekipleri ile mücadele etti.



FATİH TERİM İLE 132. SINAV

2018 Dünya Kupası Elemeleri I Grubu beşinci maçında yarın Finlandiya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, teknik direktör Fatih Terim yönetimindeki 132. maçına çıkacak. Milliler, Fatih Terim yönetiminde oynadığı 131 maçta biri hükmen olmak üzere 67 galibiyet, 32 beraberlik ve 32 de mağlubiyet aldı. Terim yönetiminde 3'ü Yunanistan karşısındaki hükmen galibiyetten doğan 196 gol atan Türkiye kalesinde ise 137 gol gördü.



24 MART'TA HİÇ KAYBETMEDİK

Milli Takımımız, Finlandiya ile karşı karşıya geleceği 24 Mart gününde geçmişte oynadığı üç maçta da yenilgi yüzü görmedi. Ay-yıldızlılar, 24 Mart'ta oynadıkları üç maçtan iki galibiyet, bir de beraberlikle ayrıldı. İlk 24 maçında 2001'de İstanbul'da Slovakya ile berabere kalan milliler, 2007'de Atina'da Yunanistan'ı 4-1'le skor ile mağlup etti, 2016'da da Antalya'da İsveç'i 2-1 yendi





#Türkiye
#Finlandiya
#Hangi kanalda
7 yıl önce