|

Cumhurbaşkanlığı ekonominin geleceği

Genç MÜSİAD'ın 12. Genel Kurul Toplantısı'nda, yeni başkan Engin Akdağ oldu. MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, kurulda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye’nin ekonomisini güçlendirerek geleceğe taşıyacağını ifade etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/02/2017 Pazar
Güncelleme: 05:48 - 26/02/2017 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanlığı ekonominin geleceği
Cumhurbaşkanlığı ekonominin geleceği

Genç MÜSİAD'ın dün İstanbul'da gerçekleşen 12. Genel Kurul Toplantısı'nda Yavuz Fettahoğlu başkanlık görevini Engin Akdağ'a teslim etti. Genç MÜSİAD'ın faaliyetlerinin ve hedeflerinin dile getirildiği toplantıda Cumhurbaşkanlığı sisteminin önemine dikkat çekildi. Sistem değişikliğinin bir ihtiyaç olduğunu belirten MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, “Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye'nin ekonomisini güçlendirerek, geleceğe taşıyacak” dedi.



KUVVETLER KARMAŞASI


Olpak, şöyle konuştu: “Türkiye'de, Kuvvetler Ayrılığı olarak ifade edilen, ama kurgusunda Kuvvetler Karmaşası olan sistemin mutlaka değiştirilmesi gerekiyor. Sistemin hem fiili ve yasal durumu tarif edecek şekilde tanımlanması, hem de Türkiye'ye ayak bağı olan taraflarının düzenlenmesi şarttır. Bugün yapılan değişiklik de, tam olarak bu.” Olpak, Genç MÜSİAD'ın Türkiye için yaptıklarıyla iftihar ettiklerini de sözlerine ekledi. Başkanlık görevini devreden Yavuz Fettahoğlu da Genç MÜSİAD'ın sadece yurt içinde değil yurt dışında da rol model olduğunu ifade ederek, “Son dönemde yaşadıklarımız bize teşkilatlanmanın ve yapılan her etkinliğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Bize yorulmak haram. 2023 hedefimiz var. Dünya ticaretinden yüzde 1,5 almak bizi hedefe ulaştırır. Genç MÜSİAD'ın genç girişimcilerinin bu ekonomik hedeflere giden yolda çok önemli vazifeleri var” diye konuştu.



250 BİN İSTİHDAM İÇİN ÇALIŞMAYA BAŞLADIK


2017-2019 yılları arasında Genç MÜSİAD'ın başkanlığını yürütecek olan Engin Akdağ ise yeni dönemde 50 şube ile birlikte ortak çalışmalarını artıracaklarını söyledi. Akdağ, “MÜSİAD üyesi 50 bin üye işletmenin toplamda 250 bin yeni istihdam imkânına yönelik hedefine ilişkin biz gençler olarak da çalışmalara başladık” dedi.



FİDANDI, KOCA ÇINAR OLDU


MÜSİAD 3. Dönem Başkanı ve Albayrak Grubu CEO'su Doç. Dr. Ömer Bolat da konuşmasında umutların azaldığı bir yıl olarak tanımladığı 2002'de Genç MÜSİAD'ı kurduklarını anımsattı. Bolat, "Bu ocak küçük bir fidandı şimdi koca bir çınar oldu" dedi. Türkiye'nin geleceği için en büyük avantajın gençler ve girişimciler olduğunu dile getiren Ömer Bolat, şunları kaydetti: “Her 100 kişiden 56'sı girişimci olmak istiyor. Bunlardan 23'ü başarıyor. İnşallah bu sayı daha da artacak. Yeni dönem hayırlı uğurlu olsun.”






#MÜSİAD
#Cumhurbaşkanlığı sistemi
#Albayrak Grubu
7 yıl önce