|

Van’da dilenci operasyonu! Van haberleri

Van haberleri: Van Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Ramazan ayını rahat geçirebilmeleri için dilenci denetimlerini sıklaştırdı.

Yeni Şafak
10:52 - 22/05/2017 Pazartesi
IHA
Van’da dilenci operasyonu
Van’da dilenci operasyonu

Zabıta Daire Başkanlığının koordinasyonunda ilçe zabıta ekiplerinin de katılımıyla cami önleri ve kentin cadde ve sokaklarını mesken tutan dilencilere yönelik operasyonlar düzenlendi. İnsanların manevi duygularını istismar eden ve bu yolla haksız kazanç sağlayan dilenciler, tek tek toplanarak zabıta merkezlerine götürüldü. Ekiplerce yakalanıp uyarılan dilencilerin topladıkları paralara el konuldu. Ayrıca dilencilere Kabahatler Kanunu çerçevesinde de ceza kesildi.

Yakalananlar arasında komşu ülkelerden ve değişik kentlerden dilencilerin bulunduğunu kaydeden zabıta yetkilileri, ekiplerin Ramazan ayı boyunca teravih namazları sonrası da dahil olmak üzere cami önlerinde ve vatandaşın bulunduğu her yerde denetimlerini aralıksız sürdürerek, dilenciliği meslek edinmiş kişilere fırsat vermeyeceklerini belirtti. Sadece dilenciliğin değil, dilendirmenin de suç olduğunu ifade eden yetkililer, kişileri istismar ederek dilendirenleri de uyardı.
#Van
#Dilenci operasyonu
#Zabıta
7 yıl önce
default-profile-img