|

Van'da terör operasyonu 9 tutuklama haberi

Van'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 31 şüpheliden 16'sı adliyeye sevk edildi, bu zanlılardan 9'u tutuklandı.

Yeni Şafak
17:12 - 1/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 14:27 - 1/10/2016 Cumartesi
AA

Van haber- Faraşin-Beytüşşebap bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen "Şehit Piyade Üsteğmen Orhan Ünsal Operasyonu" kapsamında gözaltına alınanlardan 9'u tutuklandı.



Van-Şırnak-Hakkari'nin kesişim bölgesindeki Faraşin-Beytüşşebap arasında 26 Eylül'de başlatılan "Şehit Piyade Üsteğmen Orhan Ünsal Operasyonu" kapsamında, Van Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat, Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekiplerince il merkezi ve ilçelerinde gözaltına alınan 31 kişiden 16'sı işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.



Savcılıktaki sorgu sonrası mahkemeye çıkarılan 16 şüpheliden 9'u, "terör örgütüne üye olmak", "terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak" suçundan tutuklandı.



Gözaltında bulunan 15 kişinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.



Terör örgütü PKK'ya bir ayda ağır darbe


Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılar gerçekleştiren ve bayram gününü bile kana bulamaktan, sivil ya da çocukları dahi hedef almaktan çekinmeyen, terör örgütü PKK'ya operasyonlarla karşılık verildi ve geçen ay yapılan operasyonlarda bin 101 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.



Ülke genelinde barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen ve genç, yaşlı, çocuk ayırımı yapmaksızın saldırılarında sivil vatandaşları da hedef alan PKK'lı teröristlere karşı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Türk Polis Teşkilatı'nın amansız takibi sürdürülüyor.



Gece, gündüz, şehir merkezi ya da kırsal demeden ülke sınırları içindeki PKK'lılar başta olmak üzere yurt dışında da PKK'lı teröristlerin peşini bırakmayan ve zaman zaman haftalarca arazide kalarak operasyonlarına devam ettiren güvenlik güçleri, son bir ayda PKK'ya ağır darbe vurdu.



Güvenlik güçleriyle karşı karşıya gelmemek için genellikle patlayıcılar ile tuzak kurarak ya da pusu şeklinde eylemler yapan PKK'lı teröristlerin ağır kayıp verdikleri için güvenlik güçleriyle karşı karşıya gelmemek için bombalı araçlarla yapmak istediği bir çok eylem de güvenlik güçlerinin dikkati sayesinde önlendi.



AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 1-30 Eylül tarihlerini kapsayan 30 gündeki terör örgütü PKK saldırılarında, 28'i köy korucusu, 49'u asker, 2'si polis olmak üzere 79 güvenlik görevlisi şehit edildi.



Saldırılarda, aralarında Hakkari'de 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nde AK Parti 1. sıra adayı Ahmet Budak'ın da bulunduğu 8 sivil vatandaş yaşamını yitirirken, aralarında 2,5 ve 4 yaşında kardeşlerin de bulunduğu 57 sivil yaralandı.



Operasyonlarda, 10 korucu, 100 asker ve 4 poliste yaralandı.



- Bin 101 terörist etkisiz hale getirildi


Güvenlik güçleri, Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılar gerçekleştiren terör örgütü PKK'ya, yurt içi ve yurt dışında, hava ve kara operasyonlarıyla karşılık verdi.



Bu yıl eylül ayında yürütülen operasyonlarda PKK'lı bin 101 terörist (bin 63 ölü, 10 teslim, 28 yakalanan) etkisiz hale getirildi.



PKK ve örgütün gençlik yapılanmasına yönelik olmak üzere pek çok ilde 1 Eylül'den 30 Eylül'e kadar gerçekleştirilen operasyonlarda ise 506 zanlı yakalandı. Bunlardan aralarında HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs'ün de bulunduğu 169 kişi de tutuklandı.



- Teröristler bayram dinlemedi, bomba yüklü araçla saldırdı


Ülkeyi kana bulamak isteyen terör örgütü PKK üyeleri, eylül ayında gerçekleştirdiği kanlı saldırılarında genç, yaşlı, çocuk ayırımı yapmaksızın sivil vatandaşları da hedef aldı.



Teröristler, Kurban Bayramı'nın ilk gününde Van'da AK Parti İl Başkanlığı önündeki polis noktasına bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Saldırıda 50'si sivil 4'ü polis olmak üzere 54 kişi yaralandı.



Van'ın İpekyolu ilçesinde PKK'lı teröristlerce emniyet amirliği binasına roketatar ve uzun namlulu silahla düzenlenen saldırıda ise teröristlerce atılan roketatarın parçası emniyet amirliği yakınındaki bir evin camına isabet etmesi sonucu, camları kırılan odadaki biri 2,5, diğeri 4 yaşındaki iki kardeş yaralandı.



Terör örgütü PKK mensupları Şırnakta çobanlık yapan 67 yaşındaki Salim Ecer'i de öldürdü. Siirt'te de terör örgütü PKK mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda evlerinin damında uyurken annesi ile yaralanan 10 yaşındaki Yusuf Erzen'de tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.



Hakkari'de 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nde AK Parti 1. sıra adayı olan Ahmet Budak, Şemdinli ilçesinde evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Terör saldırısı şüphesi üzerinde duran güvenlik güçleri, kaçan saldırganların yakalanması için operasyon başlattı.



- Güvenlik güçlerinin dikkati büyük faciaları önledi


Bir aylık süreçte, Tunceli, Diyarbakır, Bingöl, Şemdinli ve Hakkari'de, teröristlerce karayollarına döşenen 13 patlayıcı ise güvenlik güçlerinin dikkati sayesinde tespit edilerek imha edildi.



PKK'lı teröristlerce bombalı eylemlerde kullanılmak üzere hazırlandığı belirlenen Şırnak'ın Silopi ilçesinde 3 araç ve Muş'ta 2, Van'ın Erciş ilçesi ile Hakkari'de 1 kamyon güvenlik güçlerince fark edildi.



Bomba yüklü araçlar, uzmanlarca incelenerek imha edilirken, güvenlik güçlerinin dikkati büyük faciaları önlemiş oldu.



- Kürt halkından destek alamayan teröristler, korucuları hedef aldı


Bölge halkından destek alamayan bölücü terör örgütü üyeleri, köy korucularını hedef aldı.



Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçeleri sınırları arasında bulunan Tendürek Dağı'nın Gökçebulak köyü mevkisindeki korucu noktalarına PKK'lı teröristlerce saldırı düzenlendi.



Saldırıda, 7 korucu, 2 asker ve bir emekli köy korucusu şehit oldu, 3 asker ve 2 vatandaş yaralandı.



Şırnak-Van karayolunda güvenliği sağlayan askerlere PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda ise 6 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.



Van'ın Çaldıran ilçesinde de terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonda 8 asker şehit oldu, 8 asker yaralandı.



Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK üyelerine yönelik sürdürülen operasyonda 7 asker şehit oldu, 20 asker ise yaralandı. Olayın ardından devam eden operasyonlarda 104 terörist etkisiz hale getirildi.



- Operasyonlar havadan ve karadan devam ediyor


Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılar gerçekleştiren terör örgütü PKK'ya yönelik Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Irak'ın kuzeyindeki ve yurt içindeki bazı bölgelere düzenlenen hava harekatları devam ediyor.



TSK tarafından Irak'ın kuzeyindeki bazı bölgelere düzenlenen hava harekatında yüzlerce terörist etkisiz hale getirilirken, teröristlerin barınmak için kullandığı mağaralar ve sığınaklar bir bir vurularak imha edildi.



Terör örgütüne yönelik Erzurum, Muş, Tunceli, Kars, Siirt, Bingöl, Diyarbakır, Şırnak, Ağrı ve Mardin'de güvenlik güçlerince başlatılan operasyonlar aralıksız sürüyor.



- Teröristlerle uzantılı memurlar da görevinden uzaklaştırıldı


Bölücü terör örgütüne yönelik başlatılan operasyonlar, tüm hızıyla devam ederken, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olup, terör örgütü ve uzantılarına destek verdiği tespit edilen memurlar da kamudan temizleniyor.



Milli Eğitim Bakanlığınca, bölücü terör örgütü ve uzantılarına destek verici nitelikte faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen 11 bin 285 öğretmen açığa alındı.



Bakanlık tarafından, 11 bin 285 Bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda görevli personelin, güvenlik kuvvetlerince bölücü terör örgütüne karşı yürütülen iç güvenlik operasyonları ile güvenlik amacıyla alınan diğer tedbirleri ve bazı illerde ilan edilen sokağa çıkma yasağını akamete uğratmak ve eğitim öğretim hakkını engelleyici nitelikte eylemlere katılarak terör örgütüne destek verici nitelikte faaliyetlerde bulunduğu tespit edilerek görevinden uzaklaştırıldı.



Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde ise 15 din görevlisi, terör örgütü PKK ile bağlantılı oldukları iddiasıyla açığa, Diyarbakır'da da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında 29 infaz koruma memuru gözaltına alındı.



#gözaltı
#Şehit Piyade Üsteğmen Orhan Ünsal Faraşin Müşterek Operasyonu
#tutuklanma
#van
7 yıl önce
default-profile-img