|

Bayraktar TB3 rekorlarına bir yenisini daha ekledi

10:25 - 18/01/2024 Perşembe
Güncelleme: 11:28 - 18/01/2024 Perşembe
Diğer

Türkiye'nin süper gücü Bayraktar TB3 SİHA bir başarıya daha imza attı. Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA 15. test uçuşunu da başarıyla tamamladı. Dünyada başka bir örneği daha olmayan SİHA böylelikle kendi rekorlarına bir yenisini daha eklemiş oldu. Peki Bayraktar TB3'ün özellikleri nelerdir? Detaylar haberimizde.

Bayraktar TB3 SİHA 15. test uçuşunu da başarıyla tamamladı.

Bayraktar TB3 nedir?

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar TB3 SİHA, kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip silahlı insansız hava aracı sistemidir. Keşif-gözetleme ve istihbarat görevlerinin yanı sıra kanatları altında taşıdığı yerli akıllı mühimmatlarla operasyon icra etme kabiliyetine sahiptir.

Katlanabilen kanat yapısıyla helikopter gemileri ve uçak gemilerinde kullanıma uygun olarak tasarlanan hava aracı kullanıcıya deniz aşırı görevlerde silahlı insansız hava araçlarıyla operasyon icra etme kabiliyeti sunmaktadır.

Görüş hattı haberleşmenin yanı sıra görüş hattı ötesi haberleşme kabiliyetine de sahip olan Bayraktar TB3, bu sayede çok uzun mesafelerden kumanda edilebilmektedir.

Bayraktar TB3 Özellikleri

Temel Uçuş Performans Kriterleri

14 Metre Kanat Açıklığı

8.35 Metre Uzunluk

2.6 Metre Yükseklik

1450 Kilogram Kalkış Ağırlığı

125 knots-160 knots TAS Seyir Hızı – Maksimum Hız

280 Kilogram Faydalı Yük Kapasitesi

24+ Saat Havada Kalış Süresi

Gelişmiş Özellikler

Kısa Pistli Uçak Gemilerinden Kalkış ve İniş Kabiliyeti

Görüş Hattı ve Görüş Hattı Ötesi Haberleşme

Otomatik İniş ve Kalkış

#BayraktarTB3
#Bayraktar
#TB3
3 ay önce