|

İsmailağa ile ilişiği kalmayan Cübbeli'nin cemaatin istişare heyetinde bulunmadığı da ortaya çıktı

Semih Bozkuş
00:39 - 2/05/2024 Perşembe
Güncelleme: 17:57 - 2/05/2024 Perşembe
Yeni Şafak

tvnet'te yayınlanan Siyaseten programında bu hafta İsmailağa Cemaati'ni bölmeye yönelik düzenlenen operasyonlar ele alındı. Cübbeli Ahmet'in, çeşitli medya organlarında cemaati karalamaya yönelik yaptığı açıklamaları nedeniyle İsmailağa Cemaati ile ilişiğinin kesilmesinin masaya yatırıldığı programda Yeni Şafak yazarları İsmail Kılıçarslan ve Aydın Ünal dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Hasan Kılıç Hocaefendi'nin Ahmed Fikri Doğan Hocaefendi'yi halefi olarak seçtiğini, usulün böyle olduğunu hatırlatan Kılıçarslan, Cübbeli'nin cemaatte herhangi bir vazifesinin olmadığının da ortaya çıktığını söyledi. Cübbeli'nin cemaatin istişare heyetinde de bulunmadığını söyleyen Kılıçarslan, "Benim bugün İsmailağa Cemaati'ne açıklıkla sorduğum soru şu oldu. Bütün bunlar böyleyken Cübbeli Ahmet'i niçin daha önce bu işleri ifşa etmediniz? Belasından emin olmak için' dediler." ifadelerini kullandı.

İsmailağa Cemaati, mart ayında yaptığı kamuoyu açıklamasında, kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün kendileriyle hiçbir ünsiyetinin kalmadığını duyurmuştu.

Cemaatin resmi sitesinden yapılan açıklamada gerekçe olarak Cübbeli'nin cemaati hedef alan açıklamaları olarak gösterilerek İsmailağa Cemaati'nin bölmeye çalıştığı belirtildi.

Bu olaylardan sonra cemaati bölmeye yönelik operasyonlar hız kazandı. Söz konusu operasyonlar sonrasında İsmailağa Cemaati, şeffaflıklarını göstermek adına dün basın mensuplarına kapılarını açarak onların sorularını cevapladı.

tvnet'te, Gazeteci Ersin Çelik'in moderatörlüğünde Yeni Şafak yazarları İsmail Kılıçarslan ve Aydın Ünal'ın gündemin nabzını tuttuğu 'Siyaseten' programında İsmailağa Cemaati'ni bölmeye yönelik düzenlenen operasyonlar ele alındı.

"Cübbeli istişare heyetinde bile yoktu"

Yaptığı açıklamada Hasan Kılıç Hocaefendi'nin Ahmed Fikri Doğan Hocaefendi'yi halefi olarak seçtiğini, Nakşibendi Tarikatında usulün böyle olduğunu hatırlatan Kılıçarslan, Cübbeli'nin cemaatte herhangi bir vazifesinin olmadığının da ortaya çıktığını söyledi.

Cübbeli'nin cemaatin istişare heyetinde de bulunmadığını söyleyen Kılıçarslan, "Benim bugün İsmailağa Cemaati'ne açıklıkla sorduğum soru şu oldu. Bütün bunlar böyleyken Cübbeli Ahmet'i niçin daha önce bu işleri ifşa etmediniz? Belasından emin olmak için' dediler." ifadelerini kullandı.

"Medya maymununa dönüştü"

Kılıçarslan'ın açıklamalarından sonra söz alan Aydın Ünal ise Cübbeli'nin aslında zeki biri olduğunu ancak medya maymununa dönüştüğünü söyledi.

Yaşar Nuri Öztürk'ün de zamanında aynı özellikte biri olduğunu ancak medyanın yoldan çıkardığını söyleyen Ünal, "Cübbeli de böyle. Yani sen Fatih Altaylı'nın karşısına niye çıkarsın. Oradan hayır çıkar mı? Senin üzerinden reyting yapıyor. Bir süre sonra da senin görüşlerini reyting belirlemeye başlıyor. Reyting yapacak sözler söylemeye başlıyorsun bir müddet sonra. Yoldan çıkıyorsun. Bir medya maymununa dönüştü. Onun için İsmailağa'nın çok temiz bir cemiyet, parasal ve siyasal konularda, bir çok meselede çok temiz kalmış örnek bir cemaat; Türkiye'yi ayakta tutan bir cemaat. Onun için kendisini bozmaması, Cübbeli gibi bir yapıya dönüşmemesi gerekir görüşümü ben orada savundum. Kim sizinle uğraşıyor dedim, 'Şiiler' dedi orada hoca. Onun da altını çizmek lazım." dedi.



#İsmailağa Cemaati
#tvnet
#Ersin Çelik
#Aydın Ünal
#İsmail Kılıçarslan
14 gün önce