|

Alper Gezeravcı uzaya yanında ne götürdü? Uluslararası Uzay İstasyonu'yla yapılan görüşmede açıkladı

Semih Bozkuş
01:08 - 25/01/2024 Perşembe
Yeni Şafak

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, uzaya yanında ne götürdüğünü açıkladı. Yapılan bir röportajda kendisine, “Beraberinizde hangi özel eşyaları getirdiğinizi sormak istiyorum.” sorusu sorulan Gezeravcı, "Türk yörük kültürüne ait bazı semboller getirdim. Bir takım aile fotoğraflarım ve ilk filomun uçuş peçleri. Bunlar benim getirdiğim eşyalar. Ve benim buraya gelmemi sağlayan Bayrağım.” cevabını verdi.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, 19 Ocak'ta başarıyla gerçekleşen fırlatmanın ardından Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) ulaştı.Gezeravcı'nın Türkiye açısından tarihi yolculuğu büyük sevinç yaşatırken orada geçirdiği süreç de merak ediliyor.

Sık sık yapılan görüntülü aramalarla bu merak giderilirken, bir diğer merak konusu da Gezeravcı'nın uzaya yanında ne götürdüğü oldu.

Bu sorunun cevabı da yapılan röportajla açığa kavuştu.

"Türk yörük kültürüne ait bazı semboller getirdim"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın X hesabından paylaştığı videoda Gezeravcı'nın da aralarında bulunduğu Ax-3 ekibi ile yapılan röportaja yer verildi.

Röportajda kendisine, “Beraberinizde hangi özel eşyaları getirdiğinizi sormak istiyorum.” sorusu sorulan Gezeravcı, "Türk yörük kültürüne ait bazı semboller getirdim. Bir takım aile fotoğraflarım ve ilk filomun uçuş peçleri. Bunlar benim getirdiğim eşyalar. Ve benim buraya gelmemi sağlayan Bayrağım.” cevabını verdi.



#Alper Gezeravcı
#Uzay Yolculuğu
#Yörük
#Bayrak
#Bakan Kacır
3 ay önce