|

Wilfried Zaha kimdir, kaç yaşında, nereli?

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe, teknik direktörlük koltuğuna İsmail Kartal'ın gelmesiyle birlikte transfer çalışmalarını hızlandırdı. Sarı-lacivertliler İngiliz ekibi Crystal Palace ile sözleşmesi sona eren yıldız oyuncu Wilfried Zaha'yı kadrosuna katmak istiyor. İtalya ve Suudi Arabistan’dan talipleri olan yıldız futbolcunun Şampiyonlar Ligi'nde oynama ihtimalinin bulunması sebebiyle Fenerbahçe’ye sıcak baktığı bildiriliyor. Peki Wilfried Zaha kimdir, kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı? İşte tüm detaylar.

10:50 - 30/06/2023 Cuma
Yeni Şafak
Wilfried Zaha kimdir, kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı?
Wilfried Zaha kimdir, kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı?

Fenerbahçe’de İsmail Kartal dönemiyle birlikte transfer çalışmaları hız kazandı. Edin Dzeko ve Ryan Kent gibi yıldızları kadrosuna katan Fenerbahçe, Wilfried Zaha’ya gözü dikti. Crystal Palace ile sözleşmesi sona eren yıldız futbolcu Wilfried Zaha’nın nasıl bir karar vereceği futbolseverler tarafından merak ediliyor. Peki Zaha kimdir, nereli? İşte detaylar.

WİLFRİED ZAHA KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

Wilfried Zaha, 10 Kasım 1992 tarihinde Fildişi Sahili'nin Abidjan şehrinde doğmuş olan bir futbolcudur. Forvet ve kanat pozisyonlarında görev yapabilen Zaha, hızlı ve teknik yetenekleriyle tanınmaktadır.

Profesyonel kariyerine Crystal Palace altyapısında başlayan Zaha, 2010 yılında Crystal Palace takımının A takımına yükseldi. Crystal Palace formasıyla İngiltere Championship (EFL Championship) liginde etkileyici bir performans sergileyen Zaha, dikkatleri üzerine çekti.

2013 yılında İngiliz devi Manchester United'a transfer olan Zaha, burada beklentileri karşılayamadı ve sınırlı forma şansı buldu. Bu nedenle, 2013-2014 sezonunun ikinci yarısında Crystal Palace'a kiralandı. Kiralık döneminin ardından, 2014 yılında Crystal Palace tarafından tamamen transfer edildi.

Crystal Palace'a döndükten sonra Zaha, kulüp için önemli bir oyuncu haline geldi. Hızı, dribbling yetenekleri ve gol atan becerisiyle takımının en önemli silahlarından biri oldu. Crystal Palace formasıyla Premier League'de etkileyici performanslar sergiledi ve kulübün ligde kalmasında büyük katkı sağladı.



#Wilfried Zaha
#Crystal Palace
#Fenerbahçe
#Fildişi Sahili
10 ay önce