|

Yarıyıl tatili kaç gün sürecek? 2017 Sömestr tatili başlıyor!

Yarıyıl tatili kaç gün sürecek? Sömestr tatili 20 Ocak cuma günü başlıyor. Yaklaşık 18 milyon öğrencinin heyecanla beklediği an geldi çattı. Karne alacak milyonlarca öğrenci yarıyıl tatiline girmeye hazırlanıyor. Peki Yarıyıl tatili kaç gün sürecek? 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılının ilk dönemini tamamlayan öğrenciler 15 tatilde dinlenme fırsatı bulacaklar. İşte sömestr tatili ile ilgili bilgiler.

Yeni Şafak
19:40 - 19/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 20:52 - 19/01/2017 Perşembe
IHA

Yarıyıl tatili kaç gün sürecek? Sömestr tatiline girecek olan öğrencilerde heyecan dorukta. Karne alacak olan yaklaşık 18 milyon öğrenci 20 Ocak Cuma günü yarıyıl tatiline girecek. Öğrenciler 15 tatilde bir yandan dinlenme fırsatı bulacak bir yandan da yeni eğitim dönemine hazırlık yapacaklar. Yarıyıl tatili kaç gün sürecek sorusunun yanıtını merak eden öğrenciler ve veliler haberimizin devamından tüm detayları görebilirler.



Yarıyıl tatili kaç gün sürecek?


Yarıyıl tatili 20 Ocak 2017 tarihinde başlayacak. Yarıyıl tatili ardından ikinci dönem 6 Şubat 2017 tarihinde başlayacak.



Yarıyıl tatili başlıyor


Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen 20 Ocak Cuma gününden itibaren yarıyıl tatiline girecek. 2016-2017 eğitim öğretim yılının birinci dönemi, 20 Ocak Cuma günü sona erecek. Cuma günü yaklaşık


18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen yarıyıl tatiline girecek. İki haftalık yarıyıl tatilinin ardından ikinci dönem, 6 Şubat'ta başlayacak.



NİSAN'DA TEOG


Eğitim öğretim yılı 9 Haziran'da tamamlanacak. 2017-2018 eğitim öğretim yılı ise 18 Eylül Pazartesi günü başlayacak. İkinci dönemde 8. sınıf öğrencileri, Türkçe, matematik, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi, inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden 26 ve 27 Nisan'da Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ortak sınavlarına girecek. Mazeret sınavı da


20 ve 21 Mayıs'ta yapılacak.



YGS 12 MART'TA


TEOG sınav sonuçlarının haziranda açıklanması planlanıyor. Üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 12 Mart Pazar günü, ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) 10 ve 11 Haziran ile 17 ve 18 Haziran'da beş oturumda gerçekleştirilecek.





İBB'den öğrencilere karne hediyesi


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.'nin 2015 yarıyıl tatilinden bu yana düzenlediği 'Karneni getir buzda kay' projesi bu yıl da devam ediyor.


'Karneni getir buzda kay' projesi ile karnesini getiren ilköğretim öğrencilerinin Silivrikapı Buz Pisti'nde ücretsiz buz pateni yapabildiği ve geçtiğimiz iki yıllık süreçte büyük ilgi gören etkinliğin üçüncüsü 20 Ocak - 5 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacak. Etkinlik, Zeytinburnu'nda bulunan Silivrikapı Buz Pisti'nde 15 gün boyunca gerçekleştirilecek.


Etkinlik öncesi açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, "Arkadaşlarımızla genç kardeşlerimizin karne heyecanlarını birlikte paylaşalım dedik. Onlara geçtiğimiz iki yılda böyle bir imkan sunmuş ve mutluluklarını gözlerinde görmüştük. Bu sene de yarıyılkarne tatili kapsamında buz patenini deneme şansına sahip olsunlar. Bu doğrultuda sömestr süresince karnesi ile gelen ilköğretim öğrencilerimize ücretsiz olarak buz pateni yaptırmak istiyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Kadir Topbaş'ın bize sağladığı motivasyonla spor kültürünü şehrimize yerleştirebilmek adına birçok çalışma yaparak bakış açımızı değiştirmeye çalışıyoruz. Spor Kültürü'nün çocukluktan yerleştirileceğini ve her çocuğun bir branşa yeteneği olduğunu düşünüyoruz. Bu manada çocuklarımız gelsin tesislerimizde branşları denesin. Çünkü denemeden hiç bir çocuğun yeteneğini keşfetmemiz mümkün değil'' şeklinde konuştu.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından düzenlenen etkinliğe 20 Ocak - 5 Şubat tarihleri arasında karnesini getiren tüm ilköğretim öğrencileri faydalanabilecek.


#Yarıyıl tatili
#15 tatil
#Eğitim yılı
#Sömestr tatili
#Yarıyıl tatili kaç gün
#MEB
7 yıl önce
default-profile-img