|
2010 yılı KPSS Puanları iki kez kullanılabilir mi?

Ben sosyoloji mezunuyum ve pedagojik formasyona da sahibim. Hem Ağustos 2010 dönemi öğretmenlik atamasında felsefe öğretmenliğine hem de Kasım ayında ilan edilecek olan B grubu kadrolardan sosyolog kadrolarına başvuru yapabilecek durumdayım. Ama kimseden bilgi alamadığım bir sorum var. 2010-1 B grubu kılavuzunu incelediğimde ise kesin, net bir sonuca ulaşamadım. Vereceğiniz bilgi öğretmenlik atamasına başvuru yapıp yapmama kararımı etkileyecek. Ağustos atamalarında öğretmen olarak atandığım taktirde; göreve başlarsam 2010 KPSSP3 puanım ile sosyolog kadrolarına başvuru yapıp atanabilir miyim?

2010 yılı Öğretmen Atama kılavuzunda; "3.15. İlk defa öğretmenliğe atanacaklarda; 2008 ve 2009 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP10 puan türüne göre atanmak istediği alan için belirlenen taban puan ve üzeri puan almış olmak,"ifadesine yer verilmiştir.

Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin Ek 2 nci maddesinde ise; "Bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılan merkezi yerleştirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar, daha sonraki personel alımları için yerleştirmelerine esas alınan puanla başvuruda bulunamazlar."hükmüne yer verilmiştir.

Bu hüküm dikkatli bir şekilde incelendiği takdirde yerleştirmeye esas alınan puanların ikinci kez kullanılamayacağı belirtilmektedir. Dolayısıyla öğretmen atamalarında KPSSP 10 puan türü esas alındığı için KPSSP3 puan türüyle B grubu Sosyolog kadrosuna müracaat etmeniz ve yerleştirilmeniz halinde muvafakatla atanmanız mümkündür.

Sözleşmeli personel, aynı puanla memur kadrolarına nakil ve askerlik sorunu

2010 KPSS den 82,820 puan aldım ve SGK''nın yeni açtığı 4/B li sözleşmeli personel alımına başvuracağım. Ben bu sözleşmeli işe başladıktan sonra yine KPSS 2010 puanım ile Kasım veya Mayıs atamasında tercih yapıp kadroya geçebiliyor muyum? Yoksa bu puanım sözleşmeli olarak girdiğim için yanıyor mu? Bir daha hiç bir atamada kullanamıyor muyum? Diğer sorum ise sözleşmeli personelin askerlik işlemleri nasıl oluyor? Göreve başladıktan sonra istediğimiz zaman askere gidip geldiğimde tekrar görevimize devam edebiliyor muyuz?

657 sayılı Kanunun 4-B maddesi gereğince sözleşmeli büro personeli olarak atananların aynı puanla B grubu kadrolara atanması mümkündür. Yani aynı KPSS puanınızla ÖSYM tarafından B grubu kadrolara yerleştirilirseniz herhangi bir sorun olmaz. İstifa ederek geçiş yapabilirsiniz.

15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kabul edilen Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinde; "Doğum ve askerlik sebebiyle hizmet sözleşmesi feshedilen sözleşmeli personelin pozisyonu saklı tutulur ve istekleri halinde bu personel ayrıldığı kurumunda yeniden hizmete alınır. Ancak yeniden hizmete alınacak sözleşmeli personelin; a) Sözleşmesinin feshi sebebiyle iş sonu tazminatı almamış bulunması, b) Doğum sebebiyle hizmet sözleşmesini feshedenlerin, doğum izninin bitiminden itibaren en geç bir yıl; askerlik sebebiyle hizmet sözleşmesi feshedilenlerin ise terhis tarihinden itibaren en geç otuz gün içinde yeniden istihdam edilmek üzere ayrıldığı kurumuna yazılı talepte bulunması,

gerekmektedir. Kurumlar, yazılı talebi takip eden en geç otuz gün içinde ilgilileri istihdam ederler…."hükmüne yer verilmiştir.

Bu hüküm gereğince sözleşmeli olarak göreve başladıktan sonra askere giderseniz pozisyonunuz saklı tutulur ve asker dönüşü göreve başlatılırsınız.

A Üniversitesindeki aday memurun B üniversitesine geçişi mümkün mü?

2 aylık bir memurum ve ayrıca başka bir ilde üniversite öğrenimimi sürdürüyorum ama şimdi bulunduğum …..ünivesitesinden tayinimi Dokuz eylül üniversitesine almak istiyorum acaba bunu tam olarak nasıl yapabilirim? Üniversiteler arası geçiş kurum içi geçiş mi yoksa değil mi?

Aday memurun 657 sayılı Kanunun 54 üncü maddesi gereğince sınav dışında kurumlar arası naklen geçişi mümkün değildir. Bu köşede aday memurların naklen geçişlerindeki istisnalara yer verildiği için tekrar etmiyoruz. Adaylıktan sonra muvafakatla kurumlar arası naklen geçişiniz mümkündür. Ayrıca, üniversiteler arası geçiş kurumlar arası bir geçiştir ve muvafakatla olur.

٪d سنوات قبل
2010 yılı KPSS Puanları iki kez kullanılabilir mi?
Sniper… Geyikler de, çocuklar da ölmeli…
Sosyal medya özgürlükçü mü demiştiniz?
6’lı masada 300 bin dolar alan döviz fırsatçısı lider Kılıçdaroğlu mu; para kaynağı yasal mı?
Büyük ödülü reddettiğinde Ankara’nın soğuğunda yazlık ceketle dolaşıyordu
Son perde