|
Ankara'da kış sıcak geçecek
FETÖ'nün darbe girişiminin ardından siyasette oluşan
“Yeni Kapı”
ruhunun kaybolmaması gerektiği konusunda tüm taraflar mutabık.


15 Temmuz gecesi başlayan, 16 Temmuz sabahı verilen mesajlarla devam eden 7 Ağustos'taki

Yenikapı Demokrasi ve Şehitler Mitingi

ile taçlandırılan bu ruh sonrasında Ankara'da liderler düzeyindeki toplantılarla sürdürüldü.



İdeolojik farklılıkların bir kenara bırakılıp ülkenin bekasının esas alındığı görüşmeler hem siyasette hem de siyasetin farklı tabanlarında gönülden alkışlandı.



Zaman zaman görüş ayrılıklarının yaşanmasına rağmen

“Milli Ruh”

tanımı hem ayakta tutuldu. Ankara'da görmeye alışık olmadığımız tablo birkaç kez üstüste

“İşte özlenen Türkiye”

cümlesini kurdurdu bize.



AK Parti, CHP ve MHP liderlerinin önce Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ardından da kendi aralarında gerçekleştirdikleri üçlü görüşmelerden rahatsız olanlar yok muydu?



Elbette vardı… Rahatsız olduklarıyla kaldılar…



Türkiye'nin bağımsızlığı, özgürlüğü, geleceği söz konusu olduğunda bu ülke insanının neler yapabileceği gerçeği ile en somut şekilde yüzleştiler.



Uzun bir Kurban Bayramı tatilinin ardından siyasetin haliyle de bu ülkenin merkezi Ankara'yı yine yoğun bir gündem bekliyor.



Hem aynı merkezden yönetilen farklı terör örgütleri ayrı cephelerdeki amansız silahlı mücadelenin seyri, hem de devlet içinde yapılanmış örgüt mensuplarının tespiti ve tasfiyesi…



Bu iki başlık içinde şekillenecek Ankara'da siyasetin seyri.



Hükümet tatilin ardından yeni haftaya hızlı başladı ve Başbakan Binali Yıldırım, yeni eğitim-öğretim yılının açılışını Erzincan'da yaptı… Yıldırım'ın Hem Erzincan'ı seçmesi hem de orada kurduğu cümleler bundan sonraki siyasi süreç için net mesajlar içeriyordu. Aynı gün Ankara'ya döndü ve Bakanlar Kurulu'nu topladı.



FETÖ ile mücadele, Fırat Kalkanı Harekâtı, Terör örgütü PKK ve OHAL kapsamında hazırlıkları süren yeni KHK'lar öne çıkan başlıklar oldu.



Önümüzdeki günlerde de yine liderler arasında gerçekleşecek üçlü zirvede Meclis'te görüşülen ve büyük oranda mutabakat sağlanan dar kapsamlı Anayasa paketine son şekli verilecek.



Çankaya'da gerçekleştirilecek zirvede hem CHP hem de MHP genel başkanları Başbakan Binali Yıldırım'a görüşlerini aktaracak; Yıldırım da her iki lidere terörle mücadelede gelinen son durum hakkında bilgi verecek.



CHP genel başkanının bu görüşmede daha önce sinyalini verdiği kamuda görevden almalar konusunda duyduğu rahatsızlığı özellikle dile getireceğini biliyoruz.



Kılıçdaroğlu mağduriyetleri incelemek amacıyla kurulan izleme komisyonuna ulaşan 30 bin mağduriyet başvurusundan oluşan bir dosyayı da Başbakan'a sunacak.



HDP'li belediyelere kayyum atanması da CHP'nin rahatsız olduğu bir diğer başlık.



Şuna şüphe yok; CHP liderine terörle mücadeledeki kararlılığı bir kez daha hatırlatacak Başbakan.



Yıldırım'ın ayrıca haksız mağduriyetler oluşmaması için kamuda görevden almalar konusundaki hassasiyetinin de altını çizmek lazım.



Bunlar için tüm illerde oluşturulan komisyonların çalışmaları hâlihazırda sürüyor. Üçlü zirvede bu çalışmalar hakkında gelinen son durumda iki muhalefet liderine anlatılacak.



Mini Anayasa paketinin son halini alacağı bu kritik zirvenin ardından çıkan uzlaşma ise Meclis'in gündemini belirleyecek.



Bunu şimdiden görebiliyoruz. Ankara'yı yine çok sıcak bir kış bekliyor.



Ama her ne olursa olsun o girişte üzerine bastıra bastıra söylediğimiz Yeni Kapı ruhu hiç kaybolmasın. Çünkü o ruh bugün bizi ayakta tutan ve çünkü o ruh bugün bu satırları yazmamızı sağlayan.


#Yenikapı
#Demokrasi ve Şehitler Mitingi
#FETÖ
#CHP
8 yıl önce
Ankara'da kış sıcak geçecek
İsyanın adı Trabzonspor
Büyük yolculuk: Külli tuffa beleş
7 Haziran: Zengin bir yol azığı
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!