|
Trabzonspor"un birliği için

Son iki haftada kadro erozyonuna uğrayan ve bu maçlardan evinde olandan 1 puan alıp, deplasmandakine kaybeden Trabzonspor, son beş haftadır puana hasret rakibi karşısında iç huzuru sağlama adına arzulu çıktı.

Aklının bir kenarında Varşova maçını da saklı tutan Mustafa Akçay, Olcan"dı, Aykut Demir"di derken pilottan beraber geldiği Kadir Keleş"e de forma verdi. Artık macera aramaya gerek yok, Yusuf gibi Kadir"de bu takıma monte edilebilir.

Elazığspor sanki lig bitmiş, öylesine bir maç oynuyor ya da bir jübile maçı oynar havada. Direnci yok, topu kaybettiği anda korku tüneline girer bir görüntüdeydi. Aslında beraberliği yakalayacak penaltıyı da buldular ama Onur maç öncesinde aldığı ödülü taçlandırmakta kararlıydı. Şu bir gerçek ti kaptan Avni Aker"de başka oynuyor. İkinci yarı penaltı dışında mutlak üç pozisyonu daha önledi.

Trabzonspor"a gelince. Başta da belirttiğim gibi akılları Polanya"da oynanacak Varşova maçındaydı. Birde Yusuf sakatlanıp itici gücü azalıp ekonomik oynayan Adrian ve Malouda"nın takım savunmasında olmaması sıkıntı yarattı. Özellikle orta alanda büyük boşluklar bulan Trabzonsporlu futbolcular özellikle maçın ilk yarısında taktik anlamında egzersiz bile yaptılar.

İkinci yarıya konuk ekip ilk yarıdan farklı başlamadı. Oyunu biraz daha üçüncü bölgeye taşıdılar bunun sonunda da kendileri değil Trabzonspor kademe hatasından penaltıyı buldular..

Onur kurtardı Trabzonspor şahlandı. Zaten kırılgan yapısı olan Elazığspor deyim yerindeyse oyunu bıraktı. Trabzonspor"un en büyük özelliği olan kontratak için bulunmaz fırsattı ve de öyle oldu. Malouda sahneye çıktı, kendi atmadı ama her golün başlangıcında Fransız yıldız vardı. Trabzonspor üç hafta süren galibiyet özlemine son verirken klasmanda aşağıları ilgilendiren durumu ile ilgili ciddi adım attı. Bu ciddi adım takımın öz güveninin yanı sıra birliği ve dirliği adına da önemliydi

11 yıl önce
Trabzonspor"un birliği için
Dövizde çözülme hızlandı: Bir haftada 15 milyar USD
“Evine dönemezsin...”
Antisemitizm, 7 Ekim ve Biden’ın Vietnam’ı
Yangından mal kaçırma: Terör örgütü ABD’den tanınma istiyor!
Unutma sakın!