|
Bu malzemeyle bu kadar

Fenerbahçe henüz yapılanmasını tamamlayamamış bir takım. Sakatlıklar, kadrodaki faydasızlar, yeni gelen isimlerin hazır olmaması teknik direktör Aykut Kocaman'ın elini kolunu bağlamış durumda. Uefa'nın yaptırımı sonucunda transferde de istenilen hızda davranılamadığı da ortada. Bu sebeplerle Aykut Hoca elindeki kısıtlı malzemeden azami faydayı sağlamaya çalışıyor ama ortaya çıkan görüntü istenilen seviyenin çok altında.

Fenerbahçe takım olarak hazır değil ama görece zayıf bir rakip karşısında bireysel kaliteyle işi çözmesi gerekirdi. Ancak kadrodaki en iyi ve tecrübeli stoper olan Skrtel'in bireysel hatasıyla geri düştü, diğer stoperinin hatasıyla turu zora soktu. Rakip Vardar tipik bir Balkan takımı görüntüsündeydi; maça temkinli başladı, karşılaşmadaki ağırlığı skora göre gelişti. Eğer ki Fenerbahçe ilk golü bulmuş olsaydı, Vardar'ın çözülmesi ve eşleşmenin Fenerbahçe lehine erkenden bitebilirdi. Öne geçen rakibin özgüveni ve direnci arttı, kağıt üstünde Fenerbahçe'den yana olan güç dengesi Vardar'a kaydı.

Takım olarak beklentileri şu dönem için düşürdüğümüz Fenerbahçe, dün bireysel olarak da çok etkisizdi. Ozan Tufan ve Josef yeterli desteği veremeyince hücumda kalabalıklaşmak imkansız bir hal aldı. Ahmethan'ın kumaşı, santraforluk becerileri iyi ama şu an için yetersiz görünüyor. Onun da özgüveni ve etkinliği dakikalar ilerledikçe geri gitti. Valbuena ve Alper'in bireysel denemeleri ve çabaları rakibin kalabalık savunması arasında eridi. Dirar ise Fenerbahçe gibi bir takımın hücum kanadında oynamak için fazla sade bir oyuncu. O mevkide oynayan bir oyuncunun daha çok üretmesi, daha tehlikeli olması gerekiyor. Günümüz futbolunda kanat forvetlerin oyuna etkisi düşünülünce Faslı'nın sarı-lacivertli takıma beklenen katkıyı vermesi düşük bir ihtimal olarak görünüyor.

Fenerbahçe'nin elindeki malzeme şu an için bu kadar, yapacak bir şey yok. Takım olarak etkisizlik, bireysel tutukluk ve savunma hataları bu şok sonucu ortaya çıkardı. Yine de rakip hak ettiğinin fazlası bir skor elde etti. Fenerbahçe haftaya kendi vasatına bile ulaşsa turu çevirebilir.

#Fenerbahçe
#Vardar
#UEFA
7 yıl önce
Bu malzemeyle bu kadar
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle