|
Bursa ritmini buluyor

Bursaspor, potansiyelinin altında bir sezon geçirse de rakipleri yeşil-beyazlıları ligde yukarılara davet ediyorlar. Hafta sonu ligde ortaya çıkan sonuçlar ve puan durumunun hali, bundan sonrası için Bursa"nın başarıya hala yakın olduğunu gösteriyor. Takımın ritmini yavaş yavaş bulması, oyun standardını tutturması da ilk üç sıra için tekrar iddialı yapıyor. Dün, can havliyle savaşan Elazığspor"a karşı oyunun büyük bölümünde kontrolü elinde tutan, önde olmasına rağmen yetmiş ve sekseninci dakikalar haricinde baskı yemeyen yeşil-beyazlılar kritik bir galibiyet almasını bildiler.

Elazığspor"un Zeegelaar ve Aydın Karabulut"tan oluşan hücum gücü yüksek sol kanadını Hakan Arslantaş ve Murat Yıldırım"ın performansları etkisiz hale getirdi. Tuncay"ın sol kanatta oynaması verimliliğini oldukça arttırıyor. Ligin ilk devresinde sağ kanatta oynaması, onun oyun içi alışkanlıkları ve becerileriyle örtüşmüyordu. Belluschi ve Edu görev paylaşımı, savunma ve hücuma katkı açısından iyi bir ikili oluşturdular. Batalla"nın oyuna ve sonuca etkisi bu takım için çok önemli; dün iyi gününde olması Bursa"nın galibiyetinde önemli rol oynadı.

Elazığspor için bu maç hedef maçlardan biri değil ama bordo-beyazlıların mücadelelerini üretkenliğe daha fazla çevirmesi gerekirdi. Hücum yükünü sırtlaması beklenen Kujovic, Mehmet Çakır gibi isimlerin etkisiz futbolu onların sonuca razı olmaya itti. İyi savunma yaptıkları söylenebilir ama geriye düştükten sonra hücum adına etkili olamadılar.

Bursaspor için Elazığ maçı sezonun dönüm maçlarından biriydi ve üç puanı almayı başardılar. Yeşil-beyazlıların hedefleri artık daha net görülüyor. Bu çizgiyi aşağı düşürmezlerse Şampiyonlar Ligi iddiası bile hayal değil.

11 yıl önce
Bursa ritmini buluyor
Evet sokağa çıkamayacak hale geleceksiniz!
Batı’da İsrail spiritüel bir tutkuya dönüştürüldü...
Din savaşı
13 şehit
İstanbul’da bir Yemenli âlim: Abdülmecid el-Zindanî