|
Dağ fare doğurdu
Maça istediklerini yaparak başlayan taraf Fenerbahçe oldu. Beşiktaş'ın en önemli silahı olan orta saha pas organizasyonunu doğru baskı zamanlaması ve kimi zaman sertlikle kilitleyen sarı-lacivertliler oyunda üstünlüğü ele geçirdi. Ancak Fenerbahçe'nin sert oyunuyla faul sayısı artınca maçın temposu fazlasıyla düştü. Sarı-lacivertliler, oyunun üstünü olsa da pozisyon üretme konusunda son haftalardaki kadar başarılı değildi.

Beşiktaş'ın oyun kurucuları Tolgay Arslan ve Oğuzhan Özyakup, orta saha mücadelesinde kayboldu ilk devre boyunca. İkisi de beklenmedik sayıda top kaybı yaptı. Cenk Tosun da bir deplasman forveti olup pas duvarı olmayınca siyah-beyazlılar oyununu karşı sahaya taşımakta eksik kaldı.


İkinci devre Beşiktaş biraz daha derli toplu bir görüntü verirken Fenerbahçe ilk devredekinden bir düşük vitesteydi. Puan durumu dolayısıyla oyunun ve skorun gidişatı Beşiktaş'ın lehineydi, siyah-beyazlılar kendi oyun karakterini sahaya yasıtmaktansa topun arkasında beklemeyi tercih etti. Hafta içi Dinamo Kiev'le tarihi bir maç oynayacak olan Beşiktaşlı futbolcular derbiyi bir puanla tamamlamak amacındaydı. Maç boyunca müthiş bir orta saha mücadelesi vardı ama iki takımın da kanat hücumcuları ve forvetleri oyuna dahil olamadı.


Maçın ilk 10 dakikası izleyenlere çok şey vaat etti ama kalan 80 dakika beklentilerin çok altında kaldı. Ligin en iyi hücum takımı Beşiktaş ile son haftalarda müthiş form yakalayan Fenerbahçe'den daha yüksek tempo ve daha çok pozisyonun olduğu bir karşılaşma beklenirdi. Beklentilere ve sahadaki futbola bakınca, "Dağ, fare doğurdu" demek yanlış olmaz.




#Fenerbahçe
#Beşiktaş
#Derbi
7 yıl önce
Dağ fare doğurdu
Küçük dilinizi yutmadınız mı hâlâ?
Cübbeli Hocamın (k.s.) çok akıllı bulduğu o kâfir ne diyor
Dövizde çözülme hızlandı: Bir haftada 15 milyar USD
“Evine dönemezsin...”
Antisemitizm, 7 Ekim ve Biden’ın Vietnam’ı