|
Değişiklikler yetmedi

Dirk Advocaat bir çok oyuncusunun performanslarından memnun olmadığını kamuoyu önünde açıklamaktan geri kalmıyor. Hollandalı teknik adam son Krasnodar maçından sonra da eleştiri oklarını oyuncularına çevirmişti. Alper, Lens ve Van Persie de cezalı olunca son zamanlarda görmeye alışık olmadığımız bir 11'le çıktı sarı-lacivertliler Kasımpaşa karşısına. Son dönemde moral olarak yıpranan, özgüven eksikliği yaşayan kadronun değişmesi Fenerbahçe adına olumlu bir tabloyu ortaya çıkartabilirdi. Nitekim az oynayan isimlerin forma şansı bulması sarı-lacivertlilerin son dönemde en çok eleştirildiği konu olan istek ve motivasyon sıkıntısını ortadan kaldırmış gibi göründü. Ancak, yüksek motivasyon iyi futbol için yeterli olmadı. Kjaer-Skrtel ve Josef-Mehmet Topal ikilileri dışında her mevkinin her oyuncusunun değişmesi Fenerbahçe'nin oyun organizasyonunu kurma konusunda başarısız olmasına yol açtı. Tamamen değişen kanatlardan organize atak gelişmedi ama Volkan Şen ve Stoch bireysel denemelerde bulundu. Merkez orta sahadan Sow'a destek gelmeyince, Senegalli futbolcu ceza sahasında çok yalnız kaldı. Maça Fernandao ile başlayıp Sow'u kanat-forvet olarak kullanmak enerjiyi hücum zenginliğine çevirmeye yol açabilirdi.



Ligin dibindeki takımların yükselişe geçmesi Kasımpaşa için puanı daha da değerli kıldı ve konuk ekip kalabalık bir savunmayla karşıladı rakibini. İlk devre Fenerbahçe'nin istekli oyunu bu kalabalıkta eridi.



İkinci devrenin başlamasıyla beraber Fenerbahçe daha da yüklendi, tempoyu artırdı. Sarı-lacivertli beklerin geri dönüşlerde sıkıntı yaşaması Kasımpaşa'ya geniş alanlar bıraktı. İkinci yarının ilk 20-25 dakikası Rus ruleti şeklinde geçti. Fenerbahçe tempoyu pozisyon zenginliğine çeviremedi; konuk ekibin hücum hattı da son tercihlerde beceriksizdi.



Maçın son bölümünde oyun ilk devredeki haline büründü. Tempo düştü, iki takım da pozisyon üretemedi. Kasımpaşa kendisi için çok önemli bir puanı kaptı, Fenerbahçe kayıplarına bir yenisini ekledi. Sarı-lacivertliler için çarşamba günü sezonun dönüm noktası oldu. Lige matematiksel olmasa da psikolojik olarak havlu atan Fenerbahçeli futbolcular, ya Krasnodar'ı eleyip önemli bir hedefi diri tutacak ya da tatile fazla erken girecek.

#Advocaat
#Fenerbahçe
#Kasımpaşa
7 yıl önce
Değişiklikler yetmedi
Bu başarı hepimizin
Bin Kayrevan’dan bir Kayrevan’a
Herkeste bir ‘ben’ var, bir de ‘gerçeklik’…
Yatırım grevi
Gölge oyunu...