|
Derbi galibiyeti kadar önemli
Senol Güneş'in Osmanlıspor karşısına çıkardığı kadro rakibe ve zemin şartlarına göre riskli seçimlerden oluşuyordu. Beklerde Gökhan Gönül ve Adriano, orta sahada Atiba haricinde Oğuzhan ve Talisca, iki açıkta Babel ve Quaresma'nın aynı anda sahada olması savunma zaaflarını da beraberinde getirebilirdi. Ancak, Osmanlıspor Pinto, NDiaye, ve Musa Çağıran'ın yokluğunu fazlasıyla hissetti. Beşiktaş'ın bu 11'inin karşısında Osmanlıspor'un tam kadrosu tempolu, bol pozisyonlu bir maç vaat ederdi ama ev sahibi ekip eksikliklerinden dolayı kendi oyun karakterini bir türlü sahaya yansıtamadı.

Beşiktaş, düşük tempolu oyunda istediğini 20. dakikada buldu. Osmanlıspor bildiğimiz hızlı ataklarının tek bir örneğini bile gösteremedi. Set oyununa daha uygun isimler Regattin ve Adam Maher aynı anda oyundayken hızlı çıkmak ve kontra ataktan pozisyon üretmek oldukça düşük bir ihtimaldi, nitekim de gerçekleşmedi. Delarge veya Erdal Kılıçarslan tercihi Osmanlıspor'u kendi ayarlarında tutmak adına daha faydalı olabilirdi.

Osmanlıspor etkisizdi ama Talisca'nın becerisiyle öne geçen Beşiktaş topun arkasında doğru bekleyerek, tempoyu belirli bir seviyede tuttu. Siyah-beyazlılar böylece rakibini kaleye yaklaştırmadı. Dünkü Beşiktaş kadrosu yapabileceği takım savunmasının azamisini sahaya yansıttı. Şenol Hoca, etkisiz Quaresma'nın yerine Tolga'yı oyuna sürerek güvenlik önlemlerini artırdı. Siyah-beyazlılar sonraki dakikaları büyük bir tehlike yaşamadan tamamladı.

Beşiktaş, kötü hava ve saha şartlarında zorlu bir karşılaşmayı kayıpsız atlattı. Unutmamak gerekir; Başakşehir, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin üçü de Osmanlıspor'a puan kaptırmıştı. Bu galibiyet zirve yarışında bir derbi zaferi kadar değerliydi.
#Osmanlıspor
#Beşiktaş
#Senol Güneş
7 yıl önce
Derbi galibiyeti kadar önemli
Dördüncü zaman
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü