|
Galatasaray cepten yiyor

Galatasaray"da devre arasında çok da birşey değişmemiş gibi görünüyor; sarı-kırmızılı takım oyunu rakip yarı sahada oynuyor, maçın genelini kontrolü altında tutuyor, ama sekiz tane defansif oyuncuyla oynayan Kasımpaşa"dan iki gol de yiyebiliyor. Galatasaray için topu ayağında tutmak artık yeterli olmuyor. Böylesine kapalı savunma yapan bir takıma karşı defans ve orta saha oyuncularının yaptığı pasa, kanat oyuncularının da katılmaları, tersten koşular yapmaları ve çizgiye inmeleri şart, ama Hamit ve Emre"de bu özellikler yok; ikisinin de temelinde orta saha özellikleri var, ikisinin de dripling ve sprint gibi yetenekleri yok. Yani onları bunları yapmadıkları için eleştirmek de yersiz ama Galatasaray"ın böyle kapanan takımlara karşı daha atlet kanat oyuncularıyla oynaması gerekiyor.

Orta sahanın savunma yükünün büyük kısmını sırtlanması gereken Melo"nun bu sezon gösterdiği performans takımın bu kadar savunma zaafı yaşamasının en büyük sebebi. Bu kadar eforsuz bir defansif orta saha oyuncunuz olursa rakibin hücuma çıkan orta saha oyuncularını karşılayanlar stoperleriniz olur. Brezilyalı"nın artık kredisi kalmamış olması lazım ama takımda tam karşılığını verecek alternatifi olmaması da Fatih Terim"i ona mecbur bırakıyordur.

Melo"nun yanı sıra Burak, Semih ve Emre göze batacak kadar kötü olan isimlerdi. İki bek Sabri ve Riera takımın en iyileriydi. Eboue"nin uzun süreli yokluğu Sabri"nin motivasyonunu yükseltmiş.

Kasımpaşa, maça çok iyi hazırlanmış; Galatasaray"ın hazırlık paslarına izin verip, ikinci bölgeden itibaren de sertleştiler. Rakip kaleye çok da gitmediler ama gittiklerinde şut golleriyle sonucu buldular. İyi savunma konsantrasyonları da skoru korumalarına yetti.

Bu sezon birçok örneğini gördüğümüz gibi; Schalke maçlarının öncesi ve sonrasının da sıkıntılı geçeceğini düşünürsek, Galatasaray"ın bu tip, nispeten rahat maçları kayıpsız geçmesi gerekiyor. Fakat, Galatasaray rahat başladığı, öne de geçtiği maçta skoru korumasını bilmiyor. Sarı-kırmızılılar yine cepten yiyor ama hazıra da dağ dayanmaz.

11 yıl önce
Galatasaray cepten yiyor
Evet sokağa çıkamayacak hale geleceksiniz!
Batı’da İsrail spiritüel bir tutkuya dönüştürüldü...
Din savaşı
13 şehit
İstanbul’da bir Yemenli âlim: Abdülmecid el-Zindanî