|
Musul Operasyonu ve İncirlik

İncirlik Üssü 2015 yılında, DAEŞ'e karşı operasyon yürütmesi için ABD'ye özel bir mutabakatla kapılarını açtı.



Mutabakat sonrası ABD'ye, PYD'nin terör olduğu ve Fırat'ın batısına geçmemesi hakkında defalarca uyarı yapıldı.



ABD ise; PYD'yi Fırat'ın batısına Amerikan askerinin koluna taktığı PYD armaları ile geçirdi, hatta operasyon için İncirlik'i alenen kullandı.



Yetmedi, 15 Temmuz darbe girişimine de adı karıştı.



İncirlik Üssü'nden kalkan tanker uçakları, 15 Temmuz darbe gecesi boyunca ülkeye bomba yağdıran F-16'lara 20'den fazla yakıt ikmali yaptı. İkmal emri veren İncirlik Üssü'nün Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van, İncirlik'teki ABD makamlarına başvurarak iltica isteğinde bulundu.



Darbeci askerlerden 39'uncu Mekanize Tugayı Komutanı Hasan Polat'ın, İncirlik Üssü'nde ABD'lilerle 12 kez buluştuğu ortaya çıktı. Görüşmelerde Washington tarafından darbeye karşı direnişin durmaması halinde PKK'lı teröristlerinin devreye gireceği garantisi verildiği haberlere yansıdı.



15 Temmuz gecesi Malatya'ya inen 8 kargo uçağındaki silah ve bombaların İncirlik Üssü'nden alındığı açığa çıktı.



Darbeden 1 ay önce ABD üssünde çalışan 10'a yakın kişinin sahte diplomalar ile üsse sızdıkları ihbarları üzerine inceleme başlatıldı. İncirlik'te bir yıldır çalışan elektrik teknisyeninin belgesinin sahte olduğu anlaşıldı. Casusun, iş alımını yapan Amerikan ordusunun tedarikçi firmasıydı…



Darbeden 4 ay önce ABD Avrupa Komutanlığı'nın Almanya'daki merkezinden ,“İncirlik Hava Üssü dahil Adana, İzmir ve Muğla'daki askeri personelin ailelerinin Türkiye'den ayrılmalarına karar verdi” açıklaması yapıldı…



Darbe girişimi öncesi 2 kez gizlice Türkiye'ye General John F. Campbell'in İncirlik Üssü'nde görüşmeler yaptığı ve Nijerya'da bulunan UBA Bank şubesinden CIA aracılığı ile 80 kişilik bir özel ekibe para transferi yaptığı haberlere konu oldu.



26 Ağustos günü; Türkiye Fırat Kalkanı operasyonu ile aslında ABD'ye rest çekerek Suriye'ye girdi. TSK ÖSO ile birlikte birçok bölgede DAEŞ'i temizleyerek, kontrolü sağladı.



360 günden fazladır İncirlik Üssü'nü kullanan ABD, DAEŞ ile mücadelede TSK'nın birkaç ayda yaptığı operasyonun yanından bile geçemedi…



Bugün İncirlik Üssü İngiltere, Katar, Almanya ve Suudi Arabistan'a ait askeri hava araçlarına ev sahipliği yapan ve Orta Doğu'nun en stratejik noktalarından biri.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Musul'a operasyonu ile ilgili "Musul'un tarihinde biz varız", “Koalisyon güçleri Türkiye'yi istemiyorsa B planımız o da olmuyorsa C planımız devreye girer. Türkiye Cumhuriyeti devleti bir kabile devleti değildir, bunu böyle bilsinler" açıklaması sonrası Bağdat, Erbil ve Koalisyon güçleri 11 saatlik güvenlik koordinasyon toplantısı yaptı. Yazıyı yazdığım saate göre 5 aşamadan oluşan DAEŞ temizlik operasyonuna başlanacak ve henüz TSK'nın bu operasyonda yer alacağı netlik kazanmadı.



“Musul Operasyonu'nda Türkiye'yi istemiyoruz” cümlesine imza atan, pantolonunu belinde tutmaktan aciz, ABD piyonluğundan sorumlu, vasıfsız Irak Başbakanı İbadi'nin Başika'daki Türk ordusundan rahatsızlığı daha da devam edecek.



İncirlik Üssü'nün ne kadar önemli olduğu bir kez daha gün yüzüne çıkarak, hamlelerimizde kullanılacak.



PYD'yi namlusuna süren terör devletleri, Türkiye hakkında yeni palavra sansasyonlara imza atmak için fırsat kollayacak.



Kürdistan hayalini kuranlara arka destek veren FETÖ ve siyasi uzantıları sesini yükseltmeye ve hedef şaşırtmaya devam edecek.



DAEŞ elindeki son kozlarını canlı bomba olarak patlatmak, PKK ise terör saldırılarını ve siyasi suikastlarını devam ettirmek için elinden geleni yapacak.



Siz Fırat Kalkanı operasyonunun sadece Fırat'ın batısı için mi başlatıldığını sandınız?



Musul'u daha çok konuşacağız…



Stratejik müttefik görünümlü düşmanlarımıza

karşı Allah ordumuza ve güvenlik güçlerimize zeval vermesin.

#Musul
#İncirlik
8 yıl önce
Musul Operasyonu ve İncirlik
Kara dinlilerle milletin savaşı
Dövizde çözülme hızlandı: Bir haftada 15 milyar USD
“Evine dönemezsin...”
Antisemitizm, 7 Ekim ve Biden’ın Vietnam’ı
Yangından mal kaçırma: Terör örgütü ABD’den tanınma istiyor!