|
Yabancı uyruklu PKK'lılar

Sene 2010. Türkiye gazetesi muhabiri Osman Sağırlı, PKK'lı Mustafa Karasu'ya soruyor: “Örgütün içinde yabancı uyruklu militanlar var mı?", “Var ama çok az. Bir zamanlar daha çoktu. Almanlar geliyorlardı. Şu anda tüm örgüt içinde 4-5 yabancı uyruklu kişi var" diye cevaplıyor Karasu. Aynı yıl İçişleri Bakanlığı, PKK'nın Sırp uyruklu 3 keskin nişancıyı kiralayarak Türkiye'ye gönderdiği tespit edip, ilgili birimleri uyarıyor…



Sene 2011. Van'da gözaltına alınan 4 PKKlı'nın ikisi Irak, biri İran uyruklu çıkıyor. Bingöl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 2010 yılında korucu Hacı Alan'ı şehit eden İran uyruklu Kavus Dellaimilan isimli PKK'lıyı yakalıyor. Tunceli'deki polislere yönelik saldırıyı gerçekleştiren, 2004 yılında PKK'ya katılan İran uyruklu Rojhat Mako kod adlı terörist ölü olarak ele geçiriliyor.



O yıl 200 civarında PKK'lı, Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde, TSK birliklerini hedef alarak saldırı gerçekleştiriyor. 24 asker şehit düşüyor. Terör saldırısı sonrası operasyonlarda 250-270 civarı PKK militanı öldürülüyor. Alman BILD ve Reuters PKK'lıları terörist olarak değil, isyankar olarak bahsediyor. PKK'nın derneği Mazlumder, İran uyruklu PKK'lıların cenazelerinin nereye gömüleceği derdine düşüyor…



Sene 2012: TBMM İnsan Hakları Komisyonu raporunda, PKK'da 1600'ü yabancı uyruklu terörist bulunduğunu açıklıyor. Suriye, Irak, İran'lı teröristlerin yanınsa Hollanda, İsviçre, İsveç, Norveç, Alman uyruklu teröristlerde PKK'da yer alıyor.



Çukurca saldırısında gömülemeyen İranlı teröristlerin yanına BDP'liler, Alman parlamenterler ve Fransız avukatlar'ın ortaya attığı “TSK bölgede kimyasal silah kullandı" yalanı ekleniyor. Malatya Adli Tıp Morgu'na getirilen 12'si yabancı uyruklu 24 teröristin cesetleri üzerine yapılan toksikolojik incelemede kimyasal silah izine rastlanmadığı açıklanıyor…



PKK'nın kolu HPG'nin başına; İran, Çin, Rus ve Alman istihbaratlarını destekleyen Suriye uyruklu PKK'lı Fehman Hüseyin'in yerine Suriye Uyruklu, 7 dil bilen Sofi Nurettin geçiyor. O yıl HPG'de Suriye uyruklu yüzlerce teröristin bulunduğu açıklanıyor.



Şemdinli'deki PKK operasyonlarda öldürülen teröristlerden Suriye, İran, Ermenistan, İsrail kimliği çıkıyor.



Sene 2013: İçişleri Bakanı Güler, “36 farklı millete mensup PKK'lı yakalandı. Bunlar haklarında işlem yapılan şüphelilerdir" açıklamasına imza atıyor.



İstihbarat verilerinde göre PKK'nın %27'si yabancı uyruklulardan oluşuyor. 2013 verilerine göre PKK'da 100 civarında Hollanda, İsviçre, Rus, Ermenistan, İsveç, Norveç, İsviçre, Yunanistan ve Alman uyruklu kişi yer alıyor. O teröristlerden biri İsviçreli yönetmen David Roviller…



Sene 2014: Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nın tespit ve değerlendirme raporuna göre PKK'nın şehirlerdeki bombalı saldırılarda, başta Suriye olmak üzere, İran ve Irak uyruklu yabancıları tercih ettiğine yer veriliyor.



24 Temmuz-20 Kasım 2015 tarihleri arasında, terörle mücadele ekiplerince 10'u yabancı uyruklu 1602 PKK'lı terörist tutuklanıyor. Diyarbakır'da öldürülen teröristlerin üzerinden Suriye kimliği çıkıyor.



Suriye'de PYD'nin kontrolündeki Afrin, Kobani ve Cizre kantonlarında yabancı uyruklu sonradan PKK'lılar gün yüzüne çıkıyor. ABD'li Samantha Jay'in (kod adı Heval Viyan) PYD saflarında birlikte savaştığı eski İngiliz askeri Erik Scurfield (kod adı Kemal) çatışmalarda öldürülünce üzerinde YPG bayrağı bulunan tabutuyla İngiltere'de gömülüyor. Cenazede Salih Müslüm konuşma yapıyor… Venezuela'lı 'Welat', 'Argeş' kod adlı İspanyol, Amerikalı Dilşad Cudi kod adlı çakma hevallerin hikayeleri PKK basınını süslüyor…



Sene 2016: Sur ve Cizre'de PKK'lı Sırp ve Kanadalı keskin nişancılar yakalanıyor. Teröristlerin karargah olarak kullandığı binada 3 yabancı uyruklu terörist ölü olarak ele geçiriliyor. Bazı evlerde ölen yabancı uyruklu teröristlerin kimliklerinin tespit edilmemesi için yakıldığı tespit ediliyor. Sur'daki PKK'lı teröristlere 2 Rus ve 7 Alman tarafından teknik ve taktik destek sağlandığı ortaya çıkıyor… Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, devam eden terör operasyonlarında çok sayıda "yabancı uyruklu keskin nişancı" belirlendiğini açıklıyor.



Amerikan haber ajansı AP Nusaybin'de TSK'ya kurşun sıkan PKK'lı teröristlerin yanından çekim yapıp, teröristlerden “Kürt savaşçı" diye söz ederken Türkiye'ye girmeye çalışan 2 yabancı uyruklu PYD'linin üzerinde yüzlerce bomba fünyesi ele geçiriliyor.



Obama'nın temsilcisi McGurk, Amerikalı 8 bin ABD askerinin PKK'ya destek vermesini kutlamak için PKK'lı Polat Can'dan plaket alıp, gülümseyerek poz verirken; İngiliz Alan Duncan “Heval Cesur"kod adıyla dolanırken Fransız haber ajansı AFP Hollandalı, Japon, İngiliz, Kanadalı ve ABD'li PKK/PYD'li teröristleri görüntülüyor. ABD'li eski deniz piyadesi “Heval Agit", Hollanda'lı eski asker “Heval Serdar", Irak Savaşı'nda yer alan İngiliz asker “Heval Cesur", Yeni Zellanda'lı asker “Heval Velat", Kanadalı 67'lik emekli asker “Heval Zinar" kod adıyla PKK'da cirit atıyor… PKK/PYD yabancı askerlerinin çoğunun ABD, Belçika, Fransa, Almanya ve İsrail uyruklu oldukları haber ajanslarına düşüyor.



Tahir Elçi'nin vurulma anını gördüğünü belirten tutuksuz sanık Ekrem Ö., PKK'lılar arasında keskin nişancı olduğu söylenen Alman vatandaşı üç erkek ve yabancı uyruklu 2 kadın gördüğünü de ekliyor.



Fırat Kalkanı operasyonunun başlamasına az kala Amerikan askerleri YPG bayrakları, armaları ve APO dövmeleri ile gündeme düşüyorlar. PKK/YPG binalarına Amerikan bayrakları asılıyor. PYD üyesi bir terörist, ABD, İngiltere, Fransa, Kanada, Almanya ve İtalya'nın uçaklarla PYD'ye 50 bin ton mühimmat yardımı yaptığını itiraf edip, PYD'nin Amerikan şirketlerine petrol sattığını da iddia ediyor…



Şırnak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından yakalanan 2 YPG militanı Çek Cumhuriyet'li çıkıyor. Teröristler Fransız lejyon kamplarında ve Alman Özel Kuvvetleri'nde YPG saflarında çatışmaları için eğitildiklerini, Amerikan Özel Birlikleri ile birlikte olduklarını ve Avrupa'ya silah üstü termal dürbün ve sağlık ekipmanı almaya gittiklerini itiraf ediyorlar.



Bugün PKK/PYD saflarında ABD, Avustralya, Fransa dahil birçok ülkeden 1300 yabancı terörist yer aldığı tahmin ediliyor. 1,5 yılını dolduranlar, birlikte savaştığı kadın militanlarla evleniyor. İngiliz Daily Telegraph gazetesi PKK'YPG'ye danışmanlık yapan İngiliz özel kuvvetleri olduğunu açıklıyor…



Güneydoğu'da operasyon bölgesinde bugüne kadar etkisiz hale getirilen 752 PKK'lıdan 300'ünün yabancı kiralık terörist olduğunu biliyor musunuz? Ya da PKK/YPG'li Lions of Rojava taburunun 400 Amerikalı'dan oluştuğunu? ABD'nin paralı askerleri Black Waters'in yetiştirdiği teröristlerin TSK ve güvenlik güçlerimizi şehit ettiğini? PKK'lı Sait Çürükkaya yaralandığında Almanya'nın Erbil'e uçak ambulans ve doktor gönderdiğini?



Bu bilgiler ışığında; 26 Kasım 2016'da TSK uçakları PKK/YPG'yi bombaladığında biri Alman diğeri Amerikalı PKK'lı terörist ölürken, aynı gün Almanya'da Beşir kod adlı PKK'lı teröristin mahkeme tarafından serbest bırakıldığını ve Avrupa Parlamentosu'nda PKK'nın terör örgütleri listesinden çıkarılmak istenmesini sanırım daha iyi anlamışsınızdır…

#Çukurca
#Şemdinli
#Suriye
7 yıl önce
Yabancı uyruklu PKK'lılar
Sonuç her şeyden önemli
Elini taşın altına koymak
Kara dinlilerle milletin savaşı
Yurdunu Kaybeden Adam
Dövizde çözülme hızlandı: Bir haftada 15 milyar USD