|
Esas hedef Avrupa olmalı
Fenerbahçe ve Osmanlıspor'un elenmesinin ardından Avrupa'daki son temsilcimiz Beşiktaş'a çevrildi gözler. Deplasmandaki ilk maçta hemen hemen tur biletini cebine koyan Şenol Güneş dün gece bu rahatlığın kolaylaştırdığı rotasyonla başladı maça. Atiba, Oğuzhan, Cenk, Gökhan Gönül ve Adirano'yu dinlendiren Şenol Hoca'nın bu tercihinin risk barındırmadığı maçın başında ortaya çıktı. İlk dakikalardaki cılız Bher Sheva ataklarına ilk karşılık verdiğinde golü buldu Kartal. Aboubakar'ın golünden sonra Beşiktaş iyice rahatladı. Bu rahatlık rakibin bu sefer daha ciddi atakları ile karşılık buldu ama endişelenecek bir durum sözkonusu değildi. Böyle olunca ilk yarı İsrail ekibinin zaman zaman ortaya çıkan yersiz sertlikleri dışında hazırlık maçı kabilinden oynandı.

İkinci yarı Beşiktaş ilk yarıdakinden daha etkili ataklar geliştirdi.

Bilhassa Quaresma'nın taşıdığı toplarla rakip kaleyi yoklayan Beşiktaş, bir anlamda cepteki tura rağmen kendisini yalnız bırakmayan taraftarına güzel futbol seyrettirme isteğini ortaya koydu. Süper Lig'de yoluna devam edip şampiyonluğun en büyük favorisi iken Avrupa'da da son 16 ya kalmışken Beşiktaş cephesinde hiçkimsenin hedef içeren cümleler kurmaması şaşırtıcı aslında. Daha somut cümle kuralım; Şenol Hoca'dan Fikret Başkan'a Beşiktaş'ın ileri gelenlerinin UEFA Avrupa Ligi'nde hedef ortaya koymalarını istemek hakkımız. İki senedir Süper Lig'i sadece skor ve puan olarak değil üretken futbolla birlikte domine eden bir takımın "UEFA Avrupa Lig'inde Final" hedefi koyup bunu dillendirmesi yanlış mı olur?

Tam bu satırları yazarken gelen Hapoel Beer Sheva golü de maçı değiştirecek gibi değildi. Son yarım saatte Quaresma'yı da dinlenmeye aldı Şenol Hoca ve sağ selamet maçı bitirme niyetini gösterdi. Sonradan giren Cenk'in golünü hatırlatıp yeniden yazının ortasına dönelim. Taraftar ne düşünür bilmiyoruz ama Beşiktaş bu sene Avrupa'da ciddi bir hedef koymalı vesselam, zira asıl yarış orada....
#Fenerbahçe
#Osmanlıspor
#Beşiktaş
7 yıl önce
Esas hedef Avrupa olmalı
Zamanda ve mekânda bir uyanış: Sîdî Ukbe Ulucamii
19 Mayıs’a 10 gün kala…
Uluslararası doğrudan yatırımları çekmek
Enflasyon, döviz kuru beklentileri ve CDS
İsrail ve Batı’nın çifte standardı