|
Güneşli Pazartesiler

Perşembe akşamı UEFA Avrupa Ligi son 32 tur maçında İsrail deplasmanından alnının akıyla dönen Beşiktaş için Akhisar Belediyespor maçı şampiyonluk yarışındaki rakiplerinin puan kaybıyla bir anlamda yolu yarılama müsabakasına dönüştü. Dolu tribünlerin de desteğiyle siyah-beyazlılar bilhassa Quaresma'nın yıldızlaştığı ilk dakikalardan itibaren maçı kazanmak adına net ve tartışmasız bir irade ortaya koydular. Çok geçmeden de asist kralı Quaresma'nın ortasına Cenk'in kafa golü ile öne geçtiler. Küme düşme hattından kurtulma telaşındaki Akhisar Belediyespor'un hücum zaafiyeti iki hafta önce Galatasaray maçıyla ortaya çıkmıştı. Ege temsilcisi, Rodellaga ile oynama alışkanlığını unutamamış ve onsuz bir hücum planı ortaya koymayı üretememiş görünüyordu. Dün gece ilk yarıda bu gerçek bir kez daha yansıdı sahaya. Konul ekip, ilk yarıda yakaladığı tek pozisyonu da Özer ile değerlendiremedi. Talisca'nın attığı golle farkı 2'ye çıkaran Beşiktaş için soyunma odasına giderken hem maçı hem şampiyonluk yarışını yarılamıştı demek yanlış olmazdı.



Bilhassa devre arası transferleri ile adeta bir "tutunamayanlar" takımı haline gelen Akhisar Belediyespor ikinci devrenin başında skora ve oyuna bir reaksiyon göstermeyi denedi. Ancak birkaç dakikalık bu bölüm çok sürmedi ve Beşiktaş yeniden rakibini boğmaya başladı. Şenol Hoca'nın oyunu rölantiye alma düşüncesi anlamına gelecek Talisca-Gökhan İnler değişikliği de durdurmadı Beşiktaş iştahını ve 3. gol geldi. Atiba çıkınca gelen Akhisar golü ve baskısı bu oyuncunun değerini bir kere daha hatırlamak için kafiydi bu arada. Maçın favorisi Beşiktaş'tı ve sürpriz olmadı.



Geçen yılın şampiyon kadrosundan çok önemli 3 oyuncuyu sezon başında kaybetmesine rağmen ligin en üretken futbolunu oynuyor Beşiktaş. Oynarken keyif alıyor ve seyredenlere keyif veriyor. Hal böyle olunca da rakipleri Şubat ayazında donarken, siyah-beyazlılar " Güneşli Pazartesi'ler" e uyanıyor vesselam...

#UEFA
#Beşiktaş
#Akhisar Belediyespor
7 yıl önce
Güneşli Pazartesiler
İfade özgürlüğü meselesinde ilkeli bakış ve duruş
Suriyeli mülteciyi Avrupa’dan uzak tutmak için...
Düşen Rus uçağı ile birlikte düşen maskeler
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!