|
Hazırlık maçı gibi
15 Temmuz gecesi maruz kaldığımız hain kalkışmanın etkisinden halen kurtulamasak da hayat devam ediyordu ve futbol normalleşme için önemliydi. Gerek memleket ahvali gerekse F.Bahçe'nin sakat ve cezalı oyuncu fazlalığı sarı-lacivertliler için kuşkusuz bir handikaptı maçtaki önce. Buna tribünlerdeki gözle görülür boşlukları da eklemek gerek. Buna rağmen F.Bahçe iyi başladı maça. İki senelik İtalya tecrübesinin ardından Salih, maçın başındaki arzusuyla dikkat çekti. İlk bölümde bir direkten dönen top; bir tartışmalı hakem kararı bir de bir başka geri dönen Emenike'nin acemi vuruşu F.Bahçe'nin öne geçmesini engelledi. Yarım saat boyunca son vuruş anlamında taraftarın kafasında soru işaretleri bırakan Emenike'nin, Kjaer' in uzun topunu ısrarlı takibi ile gelen gol tam da olması gerektiği anda oldu. Biraz da rakip defansın hatası ile gelen golden hemen sonra Ertuğrul-Skrtel anlaşmazlığı ile yenilen gol ise en az ilki kadar kötü zamanlama...


Aslında ilk yarı boyunca Monaco tandeminin bilhassa dikine toplarda ve bilhassa Emenike'ye karşı zorlandığı ortaya çıktı. Devre arası beklenti bu zaafı değerlendirecek hamlelerin yapılması idi.


Ne sahaya çıkan kadro ne de ikinci yarının ilk bölümündeki oyun beklenilen değişikliği arz etmiyordu. Hatta ilk yarının aksine Monaco daha özgüvenli başladı ikinci yarıya. Emenike'nin mücadelesi dışında bu bölümde F.Bahçe'de ümit verici görüntü yoktu. Son yarım saate girilirken ve oyun giderek tıkanırken, sahanın en iyisi Emenike'nin iyi ortaya muhteşem vuruşu geldi.


Galibiyet golü moral oldu F.Bahçe'ye, devrenin başındaki dağınık görüntü ortadan kalktı. Yine Emenike gibi bu bölümde oyun aklı anlamında Salih'i zikretmemek haksızlık olur. İlk oyuncu değişikliğinde Aatıf, beklenilen isimdi ama çıkanın Emenike olması bir sakatlık endişesi ihtimali ile açıklanabilir. Salih çıkarken aklımıza gelen ise Pereria' nın meseleye 'hazırlık maçı' gözüyle bakıyor olma ihtimali oldu; belli ki Portekizli bu sene de zaman zaman bulmaca çözdürecek seyredenlere. Son dakikalarda Skrtel'in 'akil' hamlesi olmasa Pereria için kötü bir akşam olabilirdi.


Son cümle; oyun için konuşmak erken ama galibiyetle Fransa'ya gitmek kim ne derse desin bir avantaj...



#Fenerbahçe
#Avrupa maçları
8 yıl önce
Hazırlık maçı gibi
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Vur Petlas"ın çal oynasın
Türkiye-Irak ilişkileri büyük bir başlangıçtır
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!