|
Keşke…
Oynatmanın, oynamanın dolayısıyla yazmanın zor olduğu bir maçtı kabul edelim. Keşke başka şartlarda oynansaydı. Tribünler tıklım tıklım olsaydı mesela; sadece şehirden değil civar ilçelerden akın akın gelseydi insanlar maça. Hatta rahmetle analım, keşke Gaffar Okkan sağ olsaydı da bu maçı seyretseydi zira az emek vermemişti Diyarbakır futboluna.

Bir maçın sonucundan çok kazasız belasız geçmesi ise derdimiz saha içini konuşmak zorlaşıyor haliyle. Güç olarak oldukça orantısız iki takımın maçında ilk gol ev sahibinden geldiyse de maçın başından itibaren gidişat favori olan Fenerbahçe'nin lehine görünüyordu. Alt Liglerin emektar golcüsü Şehmus'a Fenerbahçe genç oyuncusu ile cevap verdi. İlk yarının sonlarında gelen 2. Gol elbette ki Fernandao'nun “tartışılır” olma halini ortadan kaldırmaya yetmeyecek Fenerbahçe taraftarının gözünde. Amed Sportif, güçlü rakibine karşı yapabileceklerini yapmaya çalıştı. Her iki takım oyuncularının Amed oyuncularının protesto bölümü dahil karşılıklı anlayışlı tavırları bizce kayda değerdi. ( Bu arada kim ne derse desin protesto gayet medenice ve bence mesela Trabzonspor'a örnek olacak cinstendi) Maçın ikinci yarısında beklenen güçlü olan ve öne geçenin alıp götürmesidir. Lakin öyle olmadı, Amed Sportif önce beraberlik ardından da üstünlük golünü buldu. Vitor Pereira haklıymış neticede, Fenerbahçe 3 ön libero ile oynamadığı zaman kendisinden çok zayıf rakipten bile 3 gol yeme potansiyeli taşıyormuş vesselam. Volkan Şen'in beraberlik golü ile biten maça dair son cümleler şunlar olsun o halde:

“Spora siyaset karışmasın demek İngiltere'ye yağmur yağmasın demekle aynı şeydir” denmiş vaktiyle. Toplumsal olan her şey biraz da siyasaldır istesek de istemesek de. Ama mesele şu, “barış” dediğimizde çocukların elinde silah olmaması gerekiyor öncelikle. Terör örgütü faaliyetlerine son versin, varsın Amed Sportif, Kürtlerin temsilcisi olarak sahada ve tribünde boy göstersin. Bilmem anlatabiliyor muyum?
#Fenerbahçe
#Amed Sportif
#Trabzonspo
8 yıl önce
Keşke…
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle