|
Kontrolsüz oyun
G
eçtiğimiz hafta derbide 3 as oyuncusunu kaybeden Beşiktaş, buna rağmen çıkardığı 11'le aslında nasıl bir kadroya sahip olduğunu gösterdi. Lakin kağıt üzerinde görünen tablo sahada pek de öyle değildi. Medel – Tolgay orta sahası üretmekten uzak olunca, iş Talisca'nın ayağına kaldı. Neredeyse bütün hücum organizasyonun içinde olan Talisca, Babel'le yaptığı bir ver kaçta usta işi bir gol attı. Öne geçen Beşiktaş'ın oyuna daha fazla hükmetmesi beklenirken, Trabzonspor, oyuna çizgide başlayan Abdulkadir'in merkeze kat etmesiyle maçı dengeledi. Belki de Ersun Hoca'nın yapması gerekeni Abdulkadir kendisi yaptı ve böyle bir pozisyonda eşitliği sağladı Trabzonspor.
Şenol Güneş'in 3 orta sahadan 2'sini hücumcu oyuncudan kurması boşuna değil. Aslında Şenol Güneş'in Beşiktaş'a kattığı en belirgin özellik de bu. 6 ve 8 numara bölgesinde kullandığı oyunculardan birisinin çok kreatif olmasını istiyor. Kulübede böyle bir oyuncu olmayınca cebinde kartla oynayan Medel'i kenara alarak Necip'i çekti orta sahaya Hoca. Bu sayede sağ bekin gerçek sahibi Gökhan yerine döndü. Beşiktaş biraz olsun özüne döndü. O dakikaya kadar etkisiz olan Lens, klas gol vuruşuyla rahatlattı takımı ve neden transfer edilmesi gerektiğini resmetti sahada. Lakin büyük maçları “anlar” belirler. Lens'in bir kaç alternatifi varken, kötü kullandığı karşı karşıya pozisyonun dönüşü gol oldu.
Quaresma oyundayken, rakip sağa yığılmak zorunda kalıyor. Böylece ters kanatta oynayan Babel de rahat oynama imkanı buluyor. Lens aynı etkiyi yapmadığı için oyun uzun süre dengede gitti. Beşiktaş'ın golünden sonra iki takımın da organize oynamadığını, pozisyonların spontane geliştiğini söylemek mümkün. Yine böyle bir topta ceza sahası içerisinde Tosic-Pepe ikilisinin arasında çok boş kalan Rodallega eşitledi skoru. Son bölüm aslında maçın kontrolsüzlüğünün özetiydi. İki takım da bir plandan uzak olunca maç iki tarafa da gitti geldi... Sonuca bakarsak oyuna göre gayet adildi...
#Şenol Güneş
#Quaresma o
#Beşiktaş
#Trabzonspor
il y a 7 ans
Kontrolsüz oyun
Evet sokağa çıkamayacak hale geleceksiniz!
Batı’da İsrail spiritüel bir tutkuya dönüştürüldü...
Din savaşı
13 şehit
İstanbul’da bir Yemenli âlim: Abdülmecid el-Zindanî