|
Evet! Başörtüsü siyasi bir simgedir

Karşı tarafın açmış olduğu her taarruzdan sonra cephe değiştirmeye kalkan Müslümanlar, şimdi de başörtüsünün siyasi bir simge olmasından vazgeçmiş görünmekteler ve hatta böyle olmadığını ispat etmek üzere bin dereden su getirme mecburiyeti altında bitap düşmektedirler. Harcanan emek boşunadır. Başörtüsü SİYASİ bir simgedir. Ama laikçi zihniyetlerin zapt etmeye çalıştıkları manada bir siyasi simge değildir. Büyük harfle yazmamız gereken bir siyasetin sembolüdür başörtüsü. Ve bizim büyük harfle yazacağımız SİYASET insanın yeryüzündeki duruşunu ilahi kaynaktan aldığı emirler çerçevesinde anlamlandıran bir ilkeler bütünüdür.

Müslümanlar''ın itiraz etmesi gereken başörtüsünün SİYASİ bir simge olarak gösterilmesi değil bir parti simgesi olarak gösterilmesi olmalıdır. Bu bakımdan başörtüsü bir siyasi partinin simgesi değildir. Maksadı hakikate ulaşmak olan her fert de zaten bunun böyle olmadığını bilir. Çünkü gerek büyük şehirlerde gerekse kırsal kesimde her partinin başörtülü seçmeni vardır. Dün vardı bugün de var. Fakat yarın da olacak diyebilmek için bugünkü atmosfer çok uygun görünmüyor. Çünkü bir tarafta esasında böyle olmadığı halde bütün başörtülüler benim bahçemin ürünüdür diyen bir siyasi parti bulunmakta; diğer tarafta başı örtülülerin hakkını korumayarak başörtülüleri bir partinin kaderini yaşamaya maruz bırakan birkaç parti bulunmakta. Çünkü her iki taraf ta başörtüsünün bir yere sıkıştırılmasından siyasi rant elde etmeye çalışmaktadır. Çünkü bütün kesimlerin vizyonsuzluğunu başörtüsüne gösterdikleri tepkiler örtmektedir.

Başörtüsünü bir partinin simgesi olarak tanımlayıp, başörtüsü siyasi simgedir diyenlerin aynı siyasi simgenin siyasetin odak noktasından, siyasi temsilin meşrulaşmış müessesesinden "Dışarı, dışarı" tempolarıyla atılmaya kalkılmasını akıl ve vicdan sahibi her fert anlamakta güçlük çekmektedir. Çünkü gündelik siyasetin girmesi mahzurlu olduğu yer camidir. Camiye başörtüsü ile girmek (üstelik camiye başörtüsüz girilemez) sakıncalı görülmezken; siyasetin konuşulduğu, siyasetin kaynatıldığı bir müesseseye "siyasidir" tespitinden yola çıkarak, başörtüsünün tehlikeli görülmesi nasıl mantıkıleştirilmektedir?

Üstelik siyasi simge kadınların kılık ve kıyafeti ile ilgili olduğunda kıyamet kopmakta ve fakat pekala kişilerin dünya görüşünü belli eden ve bu manada siyasi simge olarak görülebilecek "bıyık" Meclis dışı görülmemektedir. Bu noktada bıyıksızlık bile çözüm değildir. Çünkü bıyıklıların, bıyıklarının modeline göre bir siyasi görüşü temsil ediyor olmaları gibi bıyıksız olanların temsile kalktıkları "liberallik" de siyasi bir görüştür. Öyleyse herkese bıyıksızlık mecburiyete getirilmediği sürece her bıyıklı bıyığının biçimine göre siyasi tavrını belli etmektedir. Herkese bıyıksızlık mecburiyeti getirildiğinde özel alana müdahale sözkonusu olacağına göre zaten konuşulacak bir şey kalmıyor.

25 yıl önce
Evet! Başörtüsü siyasi bir simgedir
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle