|
Küre ve Ilgaz Dağlarının arasında bir şehir

Anadolu"yu en iyi tanıtan organizasyonlardan biri Türkiye İhracatçılar Meclisi"nin (TİM) aylık ihracat rakamlarını açıkladığı toplantılardır.

Şimdiye kadar 56 farklı il ve 14 farklı ilçede toplam 113 organizasyon yapıldı. Medya mensupları ile yapılan bu gezilerde yerel yöneticilerle birlikte yörenin ekonomik gücü niteliğindeki tesisleri geziliyor, mahalli özellikler tanıtılmış oluyor.

Türkiye, iki alanda başarılı adımlar attı ve o alanlarda yeni açılımlar kazanmalıdır. Birincisi ihracat diğeri turizm. TİM gezileri her iki alana hizmet ediyor.

Bu aybaşı da Kastamonu"daydık. Dünyada nadir bulunan coğrafyaya sahip olan il, havaalanının faaliyete geçmesiyle günlü uçuşlara kavuşmasıyla hem sanayi yatırımları hem turizm hareketliliği ivme kazandı.

Kastamonu, başkent Ankara ve İstanbul"a yakın olmasına rağmen, değerlendirmek için bazı verileri bilmek gerekiyor.

Rekabet artık şehirler arasında yoğunlaşıyor. Sadece komşu vilayetler değil uluslararası açılımda da şehirlerin önemi gittikçe artıyor. Başta turizm olmak üzere her şehrin bütün potansiyellerinin yönetimi valilerin inisiyatifiyle yürüyor.

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, şehrin potansiyellerini görmek için önemli bilgiler verdi.

1927 yılında şehrin nüfusu 335 bin civarındaymış. O yıllarda Türkiye"nin sekinci büyük vilayeti olan Kastamonu, en fazla göç veren illerin başında geliyor. Bu kadar yıl sonra ilin nüfusunun 368 bin civarında olduğunu unutmamak gerekiyor.

Bir diğer ifadeyle 1927 yılından beri Türkiye nüfusu yüzde 447 kat artış gösterirken, Kastamonu"da artış yüzde 7,2 olarak gerçekleşmiş.

Buna karşılık İstanbul"da 500 bin civarında Kastamonulu yaşıyor. Tarım ve havancılığa elverişli olmayan arazisi göçün en büyük sebeplerinden biri olarak kabul ediliyor.

Yeni Kastamonu"daki potansiyeli görmek için de yatay ve dikey akslara dikkat etmek gerekiyor. Bunların en önemlisi Ankara"dan kuzeye yapılacak otoyol İnebolu"da büyük bir limanla buluşacak. Bunun için Ilgaz Dağlarındaki tünel inşaatı son hızla devam ediyor.

Bu yol sadece yük taşımacılığında değil, Ankaralı için kolay ulaşılabilir turistik alanlar için de açılmış olacak.

Başta Küre Kanyonu olmak üzere dağ turizmi, Ilgaz"daki kış turizmi ve kültür turizmi için dünyanın nadir alanlarından biri olacak. Mesela il sınırları içinde 250"yi aşkın endemik bitki varlığı bulunuyor.

Ayrıca dünyada PanParks sertifikalı nadir yer vardır. Yani 17 bin hektarlık alanda yapılaşma ve konaklama yoksa PanParks alanı ilan edebiliyorsunuz. Kastamonu"da PanParks alanı 37 bin 753 hektar genişliğinde... Macera turizmi için engin fırsatlar sunuyor.

Türkiye"de Sinop en fazla merak edilen şehirlerden biridir. Bakir alanlarıyla, hapishanesiyle ve nükleer santral yapılacak olmasıyla görülmeye değer yerlerdendir. Art bölge ve ulaşım zorlukları sebebiyle de en az turist alan illerimizdendir.

Kastamonu da benzer özelliklere sahipti. on yıl önce 200 bin civarında turist çeken Kastamonu artık bir milyona yakın turisti ağırlamaya başladı. Vali Bektaş, bunun için otel yatırımlarına öncelik vermek istiyor. Şimdilik ağaç sanayiine yönelik bir fuar ile potansiyele işaret ediyor.

Etraf dağlar ve yaylalar ile çevrili olunca, madenler ilgi alanlarının başında geliyor. Daha önce var olan Küre Bakır Madenleri yeni bir bakır rezervi buldu. Aynı şekilde yeni bir yatırımcı daha benzer büyüklükte bir rezerv bulduğunu yatırımlara başlayacaklarını açıklamış. Yani 60 milyon tona yakın bir bakır cevheri için yoğun çalışma sürüyor.

Mermercilik bölgenin diğer ihracat potansiyeli gibi görünüyor. Geçen yıl ihracat bir önceki yılı üçe katlayarak 129 milyon dolara çıkmış.

Kastamonulular, turizmde üç aşamalı bir uygulama gerçekleştirmek istiyor: Ankara, İstanbul ve dünyaya açılmak...

Marka şehir çok caziptir ama dünyanın en zor marka konumlandırmalarından biridir. Kastamonu bunu şöhretli işadamları ve şirketleriyle birlikte gerçekleştirebilir.

10 yıl önce
Küre ve Ilgaz Dağlarının arasında bir şehir
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle