|
Fethi ile Ömer, Seyit Onbaşı ile Sütçü İmam’ın yoldaşı
15 Temmuz gecesi
Özel Kuvvetleri teslim almak için gelen darbeci
Semih Terzi
'yi,
Başçavuş Ömer Halisdemir alnının çatından vurmuştu
… Şehadeti göze alarak…


Ve şayet Ömer Halisdemir, Semih Terzi'yi vurmasaydı 16 Temmuz sabahı 241 şehidimizin çok üzerinde şehidimiz olacaktı.



5 Ocak Perşembe

günü akşam saatlerinde

İzmir Adliyesi

önünde Ömer Halisdemir'in

“yürek kardeşi”

bir yiğit daha çıktı ortaya:

Polis memuru Fethi Sekin.


Adliyeyi kana bulamaya kalkışan PKK teröristlerini fark edince silahını çekti, tereddüt etmeden son mermisine kadar çarpıştı… Teröristin birini öldürdü…

Şehit düştü.


Ve şayet Fethi Sekin, teröristi vurmasaydı Perşembe akşamı İzmir Adliyesi'nin önünde çok fazla şehidimiz olacaktı.



Ömer Halisdemir… Fethi Sekin!


Ruh kardeşleri… Memleket sevdalıları… Millet sevdalıları…


Tıpkı, Seyit Onbaşı gibi… Tıpkı Erzurumlu Kara Fatma gibi… Sütçü İmam gibi… Yörük Ali Efe gibi..!


Mustafa Kutlu

ağabeyden Mithat Paşa'ya atfen duyduğum sözü nakledeyim.



“Bire biz Osmanlıyız. Bizde adam çok çıkar!”


Şehitlerimizin cümlesine rahmet ile…



Teröristlere karşı aslan, millete karşı müşfik

İzmir Adliyesi

önündeki katliamı canıyla önleyen polis memuru

Şehit Fethi Sekin

'in adamlığına ilişkin bir sosyal medya paylaşımı var elimde. Çatışmanın yaşandığı saatlerden hemen sonra muhabir kardeşim Ensar göndermişti.



Aynen yayınlıyorum…

Bakın teröristlerin üzerine aslanlar gibi atılan Fethi Sekin, yardıma ihtiyacı olan bir hanımefendiye nasıl davranmış zamanında?


“Tercümanlık yaptığım için sık sık gidiyorum İzmir Adliyesi'ne. Bir kaç hafta önce bir duruşmaya katılmak zorundaydım. Duruşma saatine az kalıyordu arabayı park edecek yer bulamadım resmi araçların olduğu yere doğru yaklaştım bir polis arabası ve yanında bir polis memuru duruyordu, duruşmaya geç kalıyordum. Camı açtım ve polis memuruna dedim ki, 'Abi ben emniyetin tercümanıyım hiç bir yerde yer bulamadım arabayı park etmek için, evde bebek bıraktım acil duruşmaya katılıp eve dönmem lazım bana yardımcı ola bilir misiniz?' Polis memuru polis arabasını çekti ve 'Kardeşim buraya park ede bilirsiniz' dedi. Tamam dedim. Gittim duruşma bitti, çıkışta polis abiye yaklaştım teşekkür ettim, bana “Kardeşim arabanın camında kağıt var onu kendin kaldırırsın.' Arabaya yaklaştım kağıdı elime aldım geri ona doğru gittim, 'Abi' dedim 'ceza olmasın bu?' 'Yok' dedi 'Ceza yazmasınlar diye koydum. Ceza gelirse kardeşim ben hep buradayım merak etmeyin.'



Arabaya geldim kağıdı arabaya bıraktım. Akşam Taner (eşi) gelince anlattım dedim 'yardım ettiler ama böyle bişey var' o da 'atma hatıra kalsın' dedi.



Bugün patlamada bir trafik polisinin şehit olduğunu duydum bir anda aklıma o polis abi geldi nedense, sonra 'yok'dedim kendi kendime.



Sosyal medyada resmini görünce Taner'i aradım kağıt arabada duruyordu çünkü, 'Bi bakar mısın' dedim polis memurunun adına ve bir kaç dakika sonra Taner bana kağıdın resmini yollayarak 'Evet' şehit olan Fethi Sekin' dedi.



İyilikler hiç bir zaman unutulmuyor Türk halkının gururu.



Allah Rahmet eylesin sana abi...”



Ya KKTC, ya ilhak


Kıbrıs müzakereleri için gün sayılıyor. Cenevre'de taraflar oturup Kıbrıs'ın kaderini belirleyeceklermiş. Tam da bu aşamada birkaç söz söylemek gerekir.



* Kendi içlerindeki birliği bile koruyamayanlar (İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı gibi) Kıbrıs'ta tek devlet fikrini dayatmak istiyorlar. Tek devlet fikri Kıbrıslı Rumları AB'ye alıp Kıbrıs'ın tamamını temsil ediyormuş gibi muamele göstermelerinden de anlaşılacağı üzere Türklerin hakkını hiçe saymaktır.



* “Güneyimizde terör koridorunu destekleyenler… PYD/YPG terör örgütünü muhatap alanlar… Suriye'yi, Irak'ı parça parça etmek isteyenler neden Kıbrıs'ta tek bir devleti dayatmaktadır?” sorusu sahici bir sorudur ve cevabı bilinmektedir. Çünkü, Kıbrıs'taki halktan çok Kıbrıs'ın kendisi onlar için bir değerdir!



* Kıbrıs 1974'te fiilen ikiye bölünmüştür. 1983'ten bu yana Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vardır. KKTC ya bağımsız bir devlet olarak yaşamalıdır. Ya da Türkiye garantör ülke olarak “ilhak”ı düşünmelidir.



* Kıbrıs Doğu Akdeniz'deki her hangi bir ada değildir. Doğu Akdeniz'in kilit taşıdır. Nasıl ki Türkiye'nin savunması, batıda Bosna'dan, Makedonya'dan başlarsa… Nasıl ki güneyde Halep'ten, Telafer'den başlarsa, Güney Batı'da da Kıbrıs'tan başlar.



* Türkiye Kıbrıs'taki haklarından vaz geçemez.



“Poker suratlı” hala operasyon çekiyor

Eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1'nci Dairesi Başkanı “poker suratlı” İbrahim Okur

'un cürüm işlemek maksadıyla “itirafçı” olduğunu iki kez yazmıştım bu sütunda.



Poker suratlılar üzerinden FETÖ davalarının iddianamelerinin oluşturulamayacağını diğer delillere de mutlaka bakılması gerektiğini ısrarla vurgulamıştım.



Yazdıklarımın karşılık bulmamasından endişe duyduğumu da belirtmiştim. Sesim nereye ulaşmıştı? Kim duymuştu? Bilmiyordum.



Ama

İbrahim Okur, önce “Devlet adamı sıfatımla”

diyerek başladığı

“itirafları”

na, sonra

“Şayet FETÖ'cü kabul ediliyorsam ifadelerimin etkin pişmanlık kapsamında değerlendirilmesini istiyorum”

diyerek sürdürdü.

Ve ek ifadelerle “yönlerdime” , “perdeleme” işlerine soyundu.


Sağ olsun Ahmet Kekeç geçen gün bana da atıf yaparak İbrahim Okur'un yasaların arkasına sığınarak çektiği son operasyonu deşifre etti. Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın Ergenekon davaları sürecinde tutuklanmaları meselesini birinci ağızdan yazdı.



Eğer Ahmet Kekeç yazmamış olsaydı,

FETÖ'cü İbrahim Okur'un ince ince ek ifadeler adı altında nasıl operasyon çektiğini acaba kimler fark edecekti?


Açıkçası, FETÖ'cülerin hiçbir sözüne itibar edilmemesi gerektiğini düşünenlerdenim. Hele “etkinlik pişmanlıktan yararlanmak için itirafçı oldum” diyerek ortaya atılanların.



Çünkü sıradan bizlerin bile bildiği meseleleri bile “mahrem bilgi”ymiş gibi pazarladıklarını gördükçe.



Unutmayın ki daha dün yayınlanan Kanun Hükmündeki Kararnameler ile devlet içindeki binlerce FETÖ'cü tasfiye edildi. Kim bilir bu alçakların daha ne kadarı sağımızda solumuzda.



Kılı kırk yararak, FETÖ ile mücadeleye devam. Onların tüm yönlendirmelerini, operasyonları görerek…


#FETÖ
#Ömer Halisdemir
#İbrahim Okur
#KKTC
#Fethi Sekin
7 yıl önce
Fethi ile Ömer, Seyit Onbaşı ile Sütçü İmam’ın yoldaşı
Siyasette yumuşama: Mümkün mü?
Genç kimdir?
Başkan Erdoğan soykırım davasının müdahili olarak ABD’ye gidecek mi?
Özgürlüğün otoriterliği karşısında Filistin taraftarı öğrenciler
Gazze ışığında üniversitenin misyonu