|
Bayram için..

Gazeteciler için yorucu bir yıl oldu. Sondan başlarsak Ergenekon davaları, Mısır"da darbe ve darbeye direnenlerin Adeviyye"de verdiği mücadele, Taksim/Gezi krizi ve bunun üzerinden Türkiye"yi keskin kamplara ayırma çabaları, Çözüm sürecine ilişkin gelişmeler, Suriye"de bütün bölgeyi sarsan o trajik durum ve bitmek bilmez tartışmalar.

Devam edecek... Yakın çevremizdeki krizler, çatışmalar, bunalımlar sürecek. Belki daha hareketlenecek. Türkiye"de; yukarıda bir kaçını saydığım tartışmalar belki daha da sertleşecek.

Birileri bu ülkeyi siyasi hınç, hastalıklı bir öfke ve kişisel çıkarları üzerinden krizlere sürüklemek istiyor. Zaaf alanları üzerinden çatışma tohumları ekiyor. Birileri bu ülkede sürekli kavga istiyor. Herkes birbiriyle kavga etsin istiyor.

Ve bu konuda alabildiğine destek buluyor.

Biz gazeteciler, her zaman bu çatışmaların merkezinde buluruz kendimizi. Tanık oluruz, birebir muhatabı oluruz… Gelişmelerin sıcaklığı hep yüzümüze vurur. Başka da seçeneğimiz yoktur.

Bazen, bu kadar yoğunluğa, tempoya nasıl tahammül edebildiğimize şaşırıp kalırız. Ama bunu sorgulamaya bile vaktimiz olmaz.

Yeni Şafak, TVNET ve yenisafak.com.tr olarak son bir yıl, bizim için son derece başarılı geçti. Yorucu ama o yorgunluğu unutturan bir ekip çalışmasıyla, heyecanla geçti. Bütün arkadaşlarıma, özverili çalışmaları için buradan da teşekkür etmeliyim.

Yeni Şafak, her zaman Türkiye"nin merkez gazetelerinden biriydi ve öyle de olacak. Üstelik gücünü, imkanlarını ve yayın kalitesini daha da artıracak. Haberleriyle, durduğu yerle, yazarlarıyla, yeri geldiğinde verdiği mücadeleyle bu ülkede hep sağlam bir zemin olacak.

Bir çoklarının sarsıldığı, sallandığı, kararsızlaştığı dönemlerde bu zemin hep sağlam kalacak.

Tabi hazır Bayram"ken, fırsat bulmuşken, bir hafta bu tempodan uzaklaşayım. Önümüzde hareketli bir dönem var. Daha iyi şeyler yapmak için durup bir düşünme fırsatı bulayım.

Hepimizin Ramazan Bayramı"nı kutluyor, ülkemiz ve insanlarımız için, kalbimizde yerini bulan herkes için huzur ve sükunet diliyorum.

Bayram sonrası görüşmek üzere…

11 yıl önce
Bayram için..
Elde var sıfır!
Var tartışmaları
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı