|
Yavan kupa

Ben böyle final görmedim! Efes Pilsen''i mucizevi şekilde yenen Reno Coach''u Yücel Platin maçtan sonra mutluluktan uçuyordu. Etrafında onu kutlamak için yanına gelenlere “Yaşantımda takımım Reno ve ben bir ilke imza attık. Türkiye Kupası''nda finale ulaştığımız için çok mutluyum. Fenerbahçe Ülker veya Telekom yarı final maçından kim galip ayrılırsa ayrılsın, bizim işimiz daha da zor olacaktır. Oyuncularım ile birlikte görevini yapan insanların huzuru içindeyim” diyerek “Yarın finalde ikinci olana acaba kupa veya plaket var mı?” diye sordu. Yani şimdiden ikinciliğe razıydı! İşte dünyanın en ünlü otomobil fabrikasını temsil eden basketbol takımı Coach''u Efes maçı sonrası duygularını böyle ifade ediyordu! Dilerim Reno''nun bu zorlu maçlarını izleyen üst kadro yöneticileri artık Alpay Şar ve ekibine daha tutarlı ve kalıcı destek olurlar.

İlk yarıda finale hiç yakışmayan bir oyun sahnelendi! Önce Karşıyaka, ardından Efes maçları rotasyonsuz oynayan Reno''yu bitirmiş. Kolları kalkmıyor. Telekom asları yedekleri fark etmeden 43-27''lik skorla ilk yarıyı tamamladı... Ben hiç böyle kötü ve durgun, uyku getirici final izlememiştim. Bu senenin en büyük hayal kırıklığı! Bu finallerle basketbol bir yere gitmez. Basketbol böyle mi sevilecek! Böyle mi patlayacak! Anadolu''ya bu finallerle mi? Basketbolu sevdireceğiz! Hadi canım sende! Finallere kalanları kutlarım ama, yeter mi? Efes Pilsen, Fenerbahçe Ülker, Beşiktaş Cola Turka ve hatta Galatasaray Cafe Crown''dan biri veya ikisi, yanlarına Telekom''u alarak oynanacak final başka bir şey olurdu!

El-Amin 25 sayı, 2 asist, 1 top çalma ile takımını şampiyonluğa taşırken maçın MVP ödülünü aldı. Dudley 11 sayı, Chris 16 sayı ile El-Amin''e destek oldular. Coach Ercüment Sunter, idari ve teknik kadroya tabii ki, ekonomik desteği esirgemeyen üst yönetime, ilk şampiyonluk kupası analarının ak sütü gibi helal. Reno ise nazik, kibar ve biraz yorgun maçı tamamladılar.

Kupa G.S.G. Müdürü Mehmet Atalay tarafından verildi. Kısaca Telekom basketbola yaptığı yatırımla bunu hak etti.

16 yıl önce
Yavan kupa
‘Mutlaka döneceğiz’ ya da Nekbe’dir yaramızın adı
O güne geri dönmek
‘İletişim aklı’
Bir sen bir ben bir de aile
Deprem gerçeği, ekonomi güvenliği ve TOBB Genel Kurulu’ndan yansıyanlar