|
Hakem kurbanı

Trabzonspor''da maç öncesi bir merak vardı. Acaba, teknik direktör kazanılan Galatasaray maçının kadrosunu değiştirecek mi, kaptan Hüseyin oynayacak mı? Ziya hocayla birlikte Karadeniz ekibinin kadrosu artık “Papatya falı” gibi değildi. Murat Ocak kenarda. Onun yerine Mustafa Keçeli. Kaptan Hüseyin ise ilk 11''de. Yani tek değişiklik. Bu da bence normal. Her maça bir stratejik mücadele olarak bakmak gerekir. Trabzonspor, birden bire saldırmadı Osasuna''nın üzerine. Temkinli oynadı. Rakibinin boşluğunu aldı. Yavaş yavaş İspanyol ekibinin üzerine gitmeye başladı. Bordo-mavililer, Osasuna kalesine 11. dakikada indi, 2. korner ise ilk yarının bitiminde kazanıldı. Gökdeniz ile 21. dakikada yoklama çekti. Genç futbolcunun şutu Ricardo için ısınma turu gibiydi. 31. dakikada, Gökdeniz''in ortasında Ersen, bomboş topu dışarı vurdu. Reyno de Navara''da İspanyolların yüzleri kızardı ve yürekleri ağızlarına geldi bu pozisyon sonrasında.

Şampiyonlar Ligi''ni hedefledeikleri için geniş bir futbolcu kadrosuna sahip Osasuna''da teknik direktör Ziganda yine enteresan bir 11 sürdü sahaya. Trabzon''da sahanın yıldızı olan Valdo yoktu. Sürekli, Trabzonspor''un sağ kulvarını kullandılar. Ama Karadeniz ekibi ilk 45 dakikada rakibine ciddi bir pozisyon vermedi. Savunmada Stepanov-Fatih Akyel zamanında kademeye girdi. Sadece bir iki kez dengesiz yakalandıkları pozisyonlarda İspanyol takımı etkili oldu diyebiliriz. Trabzonspor''dan oldukça çekinen Osasuna, savunmasını çakılı tuttu. Orta alanda fazla futbolcu bulundurdu. Bu savunmayı delmek için Gökdeniz''in kenar hamleleri vardı. Ama hücumda çoğalmak işi istenilen gibi olmadı. İkinci yarıda Ferhat yerini Murat''a bıraktı. Mustafa Keçeli orta sahaya çıkarak Gökdeniz ve Ersen Martin''e daha yakın oynadı. Ancak, İspanyol takımı 2. yarıya çok etkili başladı. Konsantrasyon bozukluğu sebebiyle iki pozisyon verdi Trabzonspor kalesinde. Brezilyalı file bekçisi Jefferson, yerinde kurtarışlar yaparak kalesinde devleşti. İşin zora gittiğini gören Ziganda önemli silahlarından biri olan Valdo''yu oyuna almak zorunda kaldı. Belçikalı hakem, Ersen''in golünü göz göre göre yedi. Gökdeniz''in ortasında Şimek''in topla ilgisi yoktu, Ersen arkadan çıktı ve kafayla nefis vurarak topa ağlara bıraktı bence bal gibi goldü. Ama Sergei Gumienny yardımcısının kurbanı oldu. Ziya hoca her türlü hamlesini yaptı. Şimek ve Ömer

Rıza''yı oyuna alarak hücum gücünü artırmak istedi. Oyunun sonlarına doğru İspanyolların gerçek yüzleri ortya çıktı. İşi ağırdan aldılar ve ortamı gerginleştirdiler.Osasuna''dan önce 5 kez İspanyol takımlarıyla eşleşen ancak tur atlama başarısını gösteremeyen Trabzonspor, dün gece mutluluk yaşamak istedi.

Ama bu kez de olmadı. Trabzonspor çok istedi, sahada tam Avrupalı gibi oynadı. Ayaklarınıza sağlık çocuklar. Yenilmediniz, ezilmediniz.

18 yıl önce
Hakem kurbanı
‘Mayasız’ değil, mayası bozuk
“Görüntülere kazak ören aldatılmış büyükanneler” Türkiye’si...
Meselemiz “hesapsızlık”
Amerikan sponsorluğunda İsrail-Suudi normalleşmesi
Faz-2: Washington’un bölme operasyonuna Ankara yanıtı