|
Büyük paradigma değişimi başladı

Daha soğukkanlı analizler yapmaya başladık. Şehitlerin, gazilerin, yaşadığımız travmanın üzüntüsünü, şokunu artık üzerimizden atıyoruz. Vaktimiz ve lüksümüz yok. Bir çok şeyi aynı anda yapmak zorundayız.



Türkiye için büyük bir paradigma değişimi, büyük bir mücadele, köklü bir sistem değişimi 15 Temmuz gecesi başladı.


Gündüz çalışıp, gece demokrasi nöbeti tutup, her dakika gelişmeleri takip edip, sürekli aklımızda fikirleri çarpıştırıp, diri kalmak zorundayız.



Zihinlerimiz bir gecede açıldı. Şapkalarımız önümüzde, iç muhasebe, özeleştiri ve gerçekleri anlama çabası maksimum düzeye çıkıyor.



Bir millet kendi kaderini, geleceğini, güvenliğini, bağımsızlığını, özgürlüğünü kendi eliyle nasıl sağlayacağını gösterdi bize: 'Tankın altına yatarım, elimle durdururum, uçağın üstüne atlarım, kurşunları göğsümde söndürürüm ama vatanı kimseye vermem.' Dediğini yaptı ve başarılı oldu. Kahraman bir milletin reel politiği ve stratejisi böyle olur.



Sıra geride kalanlarda. Her alanda paradigmalar iflas etti, yıkıldı, planlar, stratejiler söndü, bir gecede anlamsızlaştı. Yenisi kuruluyor.



Türkiye'nin pakt değişimi olur mu?


'Atlantik Paktı, Yeni Roma' ya da Erdoğan'ın “üst akıl” dediği uluslararası güçler, Erdoğan'ın, bir pakt değişimine gideceğini, Batı'dan uzaklaşıp, Asya-Pasifik paktına katılacağını yayıp, durdu. Erdoğan'ın 'Şangay Beşli'sine girebiliriz' sözünü de buna delil olarak gösterdiler.



Oysa gerçeğin öyle olmadığını onlar da biliyor. Erdoğan, pakt değiştirmek istediği için değil, Atlantik Paktı'nın her dediğini yapmadığı ve kendi yol haritası olduğu için hedefe kondu.
Ortadoğu'nun yeni dizaynında, Türkiye üçüncü bir alternatif olarak boy gösterdiği için ezmek istediler.

'Tersine Arap kışı' da Türkiye'nin yükselişini, Ortadoğu'nun kendi kaderine el koymasını engellemek içindi. Son kale Türkiye kalmıştı. Tüm hücumlar bu kaleyi düşürmek için.



Türkiye içinde yer alacağı paktı değiştirmeyi hiçbir zaman düşünmedi ama bir köle gibi her denileni yapmaya da itiraz etti.

Şimdi paktlar arası bir denge, kendi güvenliği ve dış saldırılara karşı bir strateji çizmek istiyor.

Erdoğan-Putin görüşmesi bunun tartışılacağı bir buluşma olacak.



ABD ile eskisi gibi asla olamayız.


Bakmayın siz, 'iade prosedürü var, delil lazım, komisyon kurarız' demelerine.

Bal gibi de ABD örtülü devleti, global oyuncuları bu darbenin içinde.

Başarısız olmanın şokunu yaşıyorlar, zaman kazanmanın, yeni oyunlar kurmanın peşindeler sadece.



Katil Gülen, sadece Türkiye'de değil, 160 ülkede kullandıkları bir İsviçre çakısı gibi.

Ayrıca, 'ya her şeyi anlatırsa' diye kaygılılar. Asla vermeyecekler, başka ülkeye de göndermeyecekler. Saf olmayalım. Yunanistan'a bile baskı yaptılar, '8 askeri vermeyin' diye. Onlar da 1 ay uzattılar mahkemeyi.



Büyük bir hata yaptı ABD. Türkiye gibi güçlü ve jeopolitik konumu hayati olan bir ülkede darbe yapmaya kalktı bu devirde.

Tüm dengeleri, tüm ilişkileri, tüm paradigmaları berbat edeceğini bilerek yaptı. Ya darbeyle yönetimi ele geçirecekti ya da kaos çıkartıp felç edecek bizi. Asla vazgeçmeyecekler. Sakın unutmayalım.


Resmi açıklamaları hep dostmuş gibi, “sulh” istermiş gibi olacak ama örtülü operasyonları sürecek. Onlar da biliyor, Erdoğan bu yalanlara asla inanmayacak.



Bu nedenle birinci dönüşüm ABD ilişki paradigmasının değişiminde olacak.



Reel politik durumumuz orada, ABD ile baş edemeyiz, açıktan cephe alamayız. Onu dengeleyecek stratejilere ihtiyacımız var.



Rusya/Asya paradigmasında değişim


'Atlantik Paktı'ndan çıkıp, Rusya/Asya eksenine kayacağımızı iddia ederek gerdiler oramı.

Şimdi anlıyoruz ki, Rus uçağını düşürenler FETÖ çetesinden ve Atlantik Paktı'nın elemanları. Niyetleri, Rusya ile aramızı bozup, o pakta kaymamızı engellemek değil sadece, daha çok kaos, kriz ve kargaşa ile darbeye zemin hazırlamak.

Erdoğan-Putin görüşmesinde masada olacak konulardan biri, bu uçak meselesi olacaktır.



Türkiye, artık bir müttefik gibi davranmayan, ABD ve Avrupa güçlerine karşı denge arayışında olacak. Bunu nasıl yapacağını tartışıyor.



Rusya/Asya hattına radikal bir geçiş, Türkiye'nin geleneksel jeopolitik durumuna, sosyopolitik kodlarına uygun değil.

Ancak Rusya/Asya hattıyla düşman olmak, tüm yumurtaları Atlantik canavarının sepetine koymak da reel politik olarak akıllıca değil.

Bir evlilik olmasa da, bir nişan, bir güçlü partnerlik yolunu arayacaktır.
Hem ekonomik olarak, hem siyasi, hem de askeri olarak paradigmada değişim muhakkak olacaktır.


İç siyaset, ideolojiler ve cemaatler


Bir gecede hepimiz uyandık. Çocuklarımız bir gecede büyüdü. Tüm ideolojik saplantılar, bakış açıları, kamplar bir gecede dağıldı. Vatan aşkı, diğer tüm duyguları ve fikirleri söktü, attı.

İslamcılar, ülkücüler, solcular, liberaller, Kürtçüler, Aleviler birden kabusa uyanır gibi uyandı. 'Vatan yoksa hiçbirimiz yokuz' dediler. Birleştiler, tankları birlikte durdular.



AK Parti, MHP, CHP Cumhurbaşkanı'nın etrafında birleşti. Cumhurbaşkanı da onları kucakladı, tüm davalarından, kızgınlıklarından vazgeçti.



Artık ideolojilerin insanı nasıl kör ettiğini, nasıl robotlaştırdığını tepemize bombalar yağarken anladık.



Cemaatler, dini gruplar, örgütler, partiler, vakıflar, dernekler; şapkaları önlerinde, düşünüyorlar. Ya biz de b
öyle körleşmiş, büyülenmiş, hipnoz edilmişsek?


Türkiye'de paradigmaların büyük değişimi başladı. Her alanda, ama her alanda bunu yaşayacağız. En önemlisi bugün YAŞ toplantısında askerin konumunda oluyor.


Musibetten bir hayır doğması, böyle bir şey olsa gerek.



#Atlantik Paktı
#Yeni Roma
#AK Parti
#MHP
#CHP
8 yıl önce
Büyük paradigma değişimi başladı
Bu irade hangi irade?
Bi lazım olur bu romanın özeti cebinde bulunsun!
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı