|
Trump bereketi / Bakın dünyada neler oldu?

Bence iyi oldu. Bir hareket geldi suyun öbür tarafına. Can sıkıntısında dünyada bulaşmadıkları ülke kalmamıştı. Olan, dünya garibanlarına oluyordu. Şimdi biraz iç işleriyle uğraşsınlar.



ABD bölünmeyi konuşmaya başladı


Kaliforniyalılar, ki kendileri acayip liberaldir, ayrılmak için bayrak açmışlar bile. Bayraklarının ortasında da 'ayı' var. Eşcinsel haklarının kutsal topraklarıdır ayrıca. Güney eyaletleri, ki kendileri acayip ırkçıdır, 'ne işimiz var bu yumuşak liberallerle' diye onlar da ayrılmak istiyor. Gariban siyahiler ve Kızılderililer henüz bir şey demedi.



Bence iyi bir şey, özgürce konuşsun herkes. Suriye, Irak, Yemen, Suudi Arabistan, Libya ve daha nice adını duymadıkları ülkelerin bölünmüş haritalarını yayınlayıp duruyorlardı, şimdi de onların ülkesinin bölünmüş haritası olacak. Özgürce tartışsınlar işte.



CIA Hollywood'a yardımı kesecek mi?


Seçim öncesi neredeyse her gün bir Hollywood yıldızı çıkıp Trump'a küfür ediyordu. Hem de öyle böyle değil, bildiğin filmlerdeki küfürden. Hani “kahretsin” diye çevriliyor ya bizde, işte öyle. Şimdi ne olacak bu yıldızlar?



Acaba ABD iç savaşı üzerine bir film çekerler mi? Ya da Trump'a suikast, ya da uzaylılar sadece Beyaz Saray'ı işgal ediyor, sadece Trump'ı kaçırıyor gibi.. ne bileyim işte, adamlarda senaryo çoktur. Bakalım Trump'ın başkanlığında Pentagon ve CİA eskisi gibi para yağdıracak mı Hollywood'a.



Hezimetin dibini gören kesimlerden biri, ABD medyası ve kamuoyu araştırma şirketleri. Her gün bir medya kuruluşu (başta New York Times), çıkıp Clinton'un kazanacağını ilan eden anket yayınlıyordu.



Yani bir tane bile, teberrüken, 'Trump kazanabilir' demedi bu medya. Eh Trump da onlara, “hepinizi kahredeyim” diye çevirebileceğimiz bir küfür etti. Hak ettiler mi? Basın özgürlüğü açısında olmadı bu. Ben bir gazeteci olarak, ABD basının özgürlüğü savunuyorum. Ama laf aramızda “kahredilmeyi” gerçekten de hak ettiler.


Hintli kardeşimin pankartı


Valla iyi oldu bu sonuçlar. Bizim gibi her gün Ortadoğu, Güneydoğu, çatışma, kriz yazıları yazanlar da biraz rahatladı. Bakın öyle derin analizler, projeksiyonlar için kasmıyoruz artık. Komplocu yeğenlerim bir zafer daha kazanmanın keyfini çıkarıyor. Ben de onlara uydum. Makaraları koyuverdik. Dünya çıldırmış, biz mi kurtaracağız!



Lakin millete bir hareket, bir neşe geldi nedense. Ortadoğu batmış, biraz da Amerika batsın diye nargile fokurdatan Arap arkadaşlarımın keyfi yerinde bu sabah.

Mevcut kast sistemine göre, inek kadar değeri olmayan Hintli kardeşim pankart açmış: 'Umudum Trump'.

İneği kesip, kendisini beslemesini istiyor.



Çinliler Trump'ı taklit edecek kalıbı dökmeye başlamışlar bile. Artık kaç çeşit taklidini yaparlar bilemem. En son fil şeklinde 30 milyon adet 'oyuncak Trump' yapmışlardı. Malum Cumhuriyetçilerin sembolü fil hayvanı. Demokratların sembolü olan eşek şeklindeki Clinton oyuncaklarının parasını da Trump vermiş, bedava dağıttırmış.



Her şey oldu, bir şey değişmedi


Yok ciddiyim. Yani böyle nüktedan yazdığıma bakmayın, ciddi şeyler söylüyorum. İyi oldu, dünya durağan ve onların istediği yönde, donuk şekilde hareket ederken, birden ters yöne döndü. Uyandı sanki herkes, bir kendine geldi. Avrupa şaşkın. Ee tabi, otuz yılda bir kabus gördükleri için, gece uyuyamadılar. Bir de Brexit'te, İngiltere AB'yi terk edince uyuyamamışlardı. Bizim gibi her geceleri kabus, her sabahları şok olsaydı, onlar da neşeli olurlardı.



Almanya Savunma Bakanı, “seçimler büyük şok” diyor. “Sana ne kardeşim, 'kahretsin', işine bak” diyecek Trump, gününü görecek şimdi.



Alışmaları zor olacak bence. Düşünsenize, her ABD aleyhine konuştuklarında, Tump gazetecilere söylediğini söyleyecek onlara: “Hepinizi kahrederim, defolun.” Kraliçe'yi bu sözü duyduğunda bir hayal etsenize. Sevimli değil mi?



Valla iyi oldu. Biraz hareket geldi dünyaya. Borsa düştü, Dolar çakıldı, altın pahalandı, panik havası oldu, adrenalin arttı. Kanada göçmen bürosunun sitesi çöktü, Meksika iflasın eşiğine geldi, Rusya'da votka tüketimi arttı, Obama basket oynadı ama yenildi...



Bir şey değişmedi sadece: Seçim sabahı Halep yine Rus ve Suriye rejim uçakları tarafından bombalandı.


İşimize bakalım biz en iyisi. Bu kadar gülmek bize iyi gelmez.




#Hollywood
#ABD seçimleri
#Ortadoğu
#Donald Trump
٪d سنوات قبل
Trump bereketi / Bakın dünyada neler oldu?
“Görüntülere kazak ören aldatılmış büyükanneler” Türkiye’si...
Meselemiz “hesapsızlık”
Amerikan sponsorluğunda İsrail-Suudi normalleşmesi
Faz-2: Washington’un bölme operasyonuna Ankara yanıtı
İsmailağa’ya değil, Türkiye’ye operasyon