|
Platformun iyisi burada

Halk anketi yapmak isteyen televizyoncuların, kamerayı kaptığı gibi İstiklâl Caddesi''ne koşmasından ilham alarak, biz de kalabalığın arasına dalsak ve karşımıza çıkanlara sorsak:

“Abant deyince aklınıza ne gelir?”

Verilecek cevaplar herhalde şöyle sıralanır:

Göl… Piknik… Sucuk, ekmek, çay… Çam ağaçları… Fayton turu…

Ayrıntılara dikkat edenler, kurbağa korosunu da sayabilirler; ecnebi milletinin “Lutra lutra” dediği ve korumaya alınan su samurlarını da…

* * *

Hepsi doğrudur fakat asıl zikredilmesi gereken, Abant toplantıları olmalı.

Abant''ın ününü artıran ve 18 yıldır memleket meselelerinin özgürce tartışıldığı Abant Platformu yine formundaydı, yine hararetli konuşmalara sahne oldu.

Çok önemli tespitler yapıldı ve hayatî derecede teklifler sunuldu.

* * *

Toplantı daveti geldiğinde, tereddütsüz ''okey'' dedim ama oturumlardan fırsat bulup da okey oynayacağımızdan ve bu yetmezmiş gibi Yasin Aktay''ın udu eşliğinde fasıl yapılacağından hiç de emin değildim.

Hem Aydın Bey olmaksızın fasıl yapabilmek, hatta o kelimeyi bir cümle içinde kullanabilmek ne derece mümkündür; o hususta da tereddütlüydüm.

* * *

Taksim''de toplanıp yola çıktık. Birkaç saat süren yolculuktan sonra Abant''a geldik. Karşımıza yine Taksim çıktı. Otelin adı Taksim International.

Lala, bir arpa boyu dedikleri, bu mu ola?

* * *

Yahu dile kolay! Abant toplantıları, hiç aksamadan 18 yıldan beri yapılıyor.

Ülkesinin daha iyiye doğru yol almasını samimiyetle arzulayan insanlar, burada buluşuyor ve bir fırtına estiriyorlar; beyinden beyine.

Aç parantez, selâm söyle Bolu Beyi''ne.

* * *

Sağa bak profesör, sola bak gazeteci yazar… Karşıda kameralar, beri tarafta siyasetçiler…

Alenen aydın tarlasına zorunlu iniş yapmış gibiyiz.

Birbiri hakkında farklı hatta yanlış düşüncelere sahip olma ihtimali bulunanlar, burada “Gelin tanış olalım” mucibince kaynaşma imkânı buluyor.

Çünkü işi kolay kılmak lâzımdır.

* * *

Abant Platformu Başkanı Levent Köker''in kısa açış konuşmasından sonra, Wisconson Üniversitesi''nden Prof. Kemal Karpat, DP eski Genel Başkanı Süleyman Soylu, BBP yeni Genel Başkanı Yalçın Topçu, Hak-Par Genel Başkanı Bayram Bozyel, Bolu Valisi H. İbrahim Akpınar, AB Parlamentosu Milletvekili Emine Bozkurt, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, protokol konuşmalarıyla Abant''a renk ve ruh kattılar.

* * *

Ardından oturumlara geçildi.

Abant ruhuna ve ayrıntılara daha sonra bakarız.

Şimdilik burada bırakalım.

Ben de biraz gölü seyredeyim.

Göl, gölgelendi.

Güneş, dağların ardında.

15 yıl önce
Platformun iyisi burada
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle