|
Futbolcunun sert olanı…

Futbolcu kavgaları meşhurdur bilirsiniz, bu adamlar (çocuklar) neden kavga ederler. Boks yapmıyorlar ya dünyanın en basit oyunun oynuyorlar bu sertliğin ve öfkenin sebebi nedir diye düşünürken, dünyanın en sert futbolcuları kimler diye araştırmaya başladım. İngilizlerin The Sun gazetesinin gelmiş geçmiş en sert futbolcuları tespit ettiğini öğrendim ve sizlerle bunu paylaşmak istedim.



İşte tarihî liste:



John Terry: 7 Aralık 1980'de Londra, Barking'de doğdu. 2005 ve 2008 yılında UEFA Şampiyonlar Ligi'nin en iyi defans oyuncusu seçildi. 1988'den beri Chelsea'de 26 numaralı formayı giyiyor. John Terry, Milli Takım forması altında ilk golünü Brezilya'ya attı.



Ron Harris: 13 Kasım 1944'te Londra'da doğdu. 1961-1980 yılları arasında Chelsea takımında oynadı. 795 karşılaşmada forma giydi ve 13 gol attı.



Vinnie Jones: 5 Ocak 1965'te Hertfordshire'da doğdu. Zamanının en sert futbolcularından biri. Galler Milli Takımı'nın oyuncularından. Futbolu o kadar sert oynamıştır ki en sonunda artist olarak hayatına devam etmiştir. Chelsea ve Leeds United takımlarında forma giydi.



Norman Hunter: 29 Ekim 1943'te doğdu. 1962'den 1976'ya kadar Leeds United takımının değişilmez sert oyuncularından biri oldu. Ron Harris ile birlikte aynı zamanlarda oynadı. 1966 Dünya şampiyonu İngiltere Milli Takımı'nın oyuncusuydu.



Roy Keane: 10 Ağustos 1971'de İrlanda'da doğdu. Manchester United ve Nottingham Forest takımlarında tam 17 yıl boyunca forma giydi. Sert oyunu ve tavırlarıyla tanındı. Bu sert mizacı onu Manchester United'da takım kaptanlığına kadar yükseltti. Sunderland takımında menajerlik görevi yaptı. İngiltere'nin en zengin teknik direktörleri arasında gösterilmektedir.



Stuart Pearce: 24 Nisan 1962'de İngiltere'de doğdu. Futbol kariyeri boyunca 1978-2002 yılları arasında 746 karşılaşmada 83 gol atmayı başardı. Özellikle futbolseverler kendisini Nottingham Forest takımında tanıdı. Nottingham için 401 maçta 63 gol attı. İngiltere Milli Takımı'nda Fabio Capello döneminin bitmesiyle Pearce dönemi başladı!



Romeo Benetti: 20 Ekim 1945'te İtalya Verona'da doğdu. Ultra savunmacı. 1963-1981 yılları arasında profesyonel olarak futbol oynadı. Kariyeri boyunca 494 karşılaşmada forma giydi. Futbolseverler onu Milan takımıyla özdeşleştirdi. Çok sert savunma yapardı ve rakiplerini korkuturdu…



Dave Mackay: 14 Kasım 1934 doğumlu. İskoç futbolcusu ve teknik adamı. 1953-1972 yılları arasında futbol yaşamını sürdürdü. Tottenham ile birlikte tanındı ve anıldı. Tottenham için 318 maçta 51 gole imza attı.



Andoni Goicoechea: 21 Ekim 1965'te Pamplona, Navarra'da doğdu. Barcelona, Osasuna, Real Sociedad ve Athletic Bilbao takımlarında kariyerinin en güzel futbol zamanlarını geçirdi. İspanya Milli Takımı'nın her bölümünü çalıştırdı ve başarılara imza atmayı bildi. Sert oyunu ile tanındı. “Rüya Takımı Barcelona” benzetmesi onun oynadığı yıllarda yerini buluyordu…



Graeme Souness: Yiğit namıyla anılır demişler. “Ulubatlı Souness” olarak bilinir Türkiye'de. Galatasaray Teknik Direktörlüğü yaptığı sırada Fenerbahçe Stadı'nın ortasına diktiği Galatasaray bayrağı hâlâ akıllardan çıkmamıştır. Galatasaray bu fotoğrafı poster ve tişörtlere basarak o anı yaşatmaya devam etti. 6 Mayıs 1953'te İskoçya Edinburgh'ta doğdu. 62 kez İskoçya Milli Takım forması giydi. Liverpool takımı ile tanındı. Sinirli, sert ve hırslı futbolu ile ünlendi.



Bizim sert adamlardan daha sonra söz edeceğim…



Aman dikkat!



Kalın sağlıcakla…


#Futbolcu kavgaları
#The Sun gazetesi
7 yıl önce
Futbolcunun sert olanı…
Dövizde çözülme hızlandı: Bir haftada 15 milyar USD
“Evine dönemezsin...”
Antisemitizm, 7 Ekim ve Biden’ın Vietnam’ı
Yangından mal kaçırma: Terör örgütü ABD’den tanınma istiyor!
Unutma sakın!