|
Ankara’dan Washington’a: Ya sen gidiyorsun ya Gülen!

NATO'nun en stratejik ülkelerinden birinde/birincisinde cunta girişimi olacak, üstelik tezgah ülkende kurulup, ülkende mukim biri tarafından dokunacak, Amerika bundan habersiz olacak!



Hem de AB, Brexit, Ukrayna, son NATO zirve kararları, Baltıklar, Rusya, Karadeniz, DAEŞ, Suriye, vs.. Saymakla bitmez 'Amerikan çıkarı' tehdit altındayken...



Kargalar ağızlarını bırakır.



'KIRIK OK'...


Vahşi girişim, Ankara'da yeni iktidar kurmak üzere değil bozmak üzere tasarlandı. Bir darbenin başarı olma veya iktidar kurup sürdürme olasılığı bir yana, Türkiye'de 'darbe olasılığı' %2,5'tu. ('

', 16/07, NYT.)



Yani kalkışma o kadar suni ve zorlamaydı...



O halde? Bir neden ve mesaj olmalı...



FETÖ'nün Türkiye'ye her saldırışı bir Amerika menfaatinin tehdit altına girmesiyle gerçekleşti. 17-25 Aralık da odur, terör örgütü PKK'yı, Suriye'de gelişecek PYD ve sözde 'Kürdistan'ın silecek Oslo süreci de odur.



'Broken Arrow' bir Amerikan askerî deyimidir.. Savaş esnasında bir Amerikan birliği düşmek üzereyse son çare bu acil kod kullanılır; 'Kırık ok!'



Bu durumda elverişli veya değil bölgedeki tüm Amerikan hava kuvvetleri o birliğe yetişmeye çalışır...



15 Temmuz bir politik bir 'kırık ok'tur!



VLADİMİR PUTİN: ERDOĞAN'IN YANINDAYIM!


Darbeden 15 gün önce...



“Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir. Türkiye-Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin önemi üzerinde durmuşlardır. İki lider, yüz yüze görüşme konusunda da mutabık kalmışlardır.” (

.)



Aynı gün...



“Rusya Federasyon Konseyi Dış İlişkiler Komite Başkanı Konstantin Kosaçev; 'Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı Türkiye'nin, Rusya ve İsrail ile ilişkilerini düzeltmeye çalışmasının karşılığıdır”. ('Terör saldırısı Türkiye'nin Rusya ve İsrail ile ilişkilerine yönelik', 29/06, DHA.)



İki gün sonra...



“Amerikan Washington Post gazetesi, ABD Başkanı Obama'nın Suriye'de askeri işbirliği için Rusya'ya yeni bir anlaşma önerisinde bulunduğunu iddia etti”... (

)



Bu alelacele havuç-sopa saldırısı neden?



'Manidar zamanlamalar' bir yana saatler mesaj taşıyordu 15-16 Temmuz'da.. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Moskova'daydı. Putin tarafından kabul edildi. Sanki daha bir kaç gün önce 'Varşova'da, Letonya, Litvanya, Estonya ve Polonya'ya asker yığma kararı çıkartmamış gibi ('

', 10/07, Yeni Şafak), Ukrayna ve Suriye dahil tüm potansiyel alanlarda Rusya'ya işbirliği teklif etti. Yeniden! ('

', 15/07, Vatan.)



Ve '15 Temmuz'...



“Rusya Devlet Başkanı Özel Temsilcisi Dugin; “FETÖ ve ABD ortak düşman”. (Yeni Şafak.)



'BM VE NATO'YA YÜKÜMLÜLÜKLERİMİZİ YERİNE GETİRECEK ÖNLEMLERİ ALDIK'


Darbeciler bu 'köhne' cümleyi ekrandan silah zoruyla okuttular ama alamadılar!



Başbakan Yıldırım; “Bazı dostlarımız bizim bu konuda gösterdiğimiz hassasiyeti anlamakta zorluk çekiyorlardı ama anlamamalarının bize çok büyük maliyeti oldu.. Dün akşam yaşanan olaydan sonra bu adamın (Fetullah Gülen)

arkasında duracak ülke göremiyorum

. Bunun arkasında duracak ülke, Türkiye'ye dost değildir,

Türkiye'ye karşı ciddi bir savaşın i
ç
indedir

". (16/07, Sabah.)



17 Temmuz... “Rusya'nın inisiyatifi ile gerçekleşen görüşmede Devlet Başkanı Putin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seçilmiş hükümetin yanında yer aldıklarını belirterek, kendisine, ailesine ve Türk halkına geçmiş olsun dileğinde bulundu.” ('Erdoğan ile Putin görüştü', AA.)



ABD dahil batılı ülkelerin neredeyse 'sonucu bekleyelim' olarak okunabilecek ve ayak sürüyerek verdikleri, “demokrasinin yanındayız” mesajlarına kıyasla elbette bu açıklama önemli ama..



Asıl iş devamında; “İki lider görüşme sırasında, Ağustos ayının ilk haftasında yüz-yüze görüşme konusunda mutabık kaldılar”. Öncekinde Rusya tarihi oyalamıştı.



TÜRKİYE-RUSYA İLİŞKİLERİNİN YENİ SIRRI...


Bu neden önemli? Yani yüz-yüze görüşme.. Bu Türkiye-Rusya ilişkilerinin yeni sırrı.



Eski günlere dönmek için iki taraf da elinden geleni yapıyor. Turizm ve ekonomi temelli adımların hızla atılması odur.



Ancak..

Rusya eski ilişki biçimini istemiyor. Taktik değil stratejik ilişki istiyor. Stratejik dendiği an bunun Batı'yı ve Batıcıları 'hoplatacağı' açık. Kastettikleri o değil. Alenen söyledikleri bir kelimelik “formül” bulunmuş; 'Bağımsız'.. Çünkü Ankara, her alanda bağımsızlaşmaya çalışıyor.


Şöyle özetlenebilir; “ABD-AB-NATO ile yerleşik ilişkilerinin farkındayız. Ama Rusya ile ilişkilerini kurarken bunlara yaslandığında güven ortamını zehirliyorlar. ABD, Suriye ve 'güney sınırınızda' yeni yapılanma kurduğunda ikimizin ulusal güvenliği 'bütün bölgede' eriyor.”



Moskova beklediği cevabı aldı; “Artık Türkiye daha bağımsızdır”.



Ve teyit etmiş oldu; “darbe girişimi Amerikan patentlidir.”



“TASFİYE!”


Çalışma Bakanı Süleyman Soylu; 'FETÖ mensuplarınca yapılan darbe girişiminin arkasında ABD var!'



ABD Dışişleri Bakanı Kerry; “Bu ifadeler Türkiye-ABD ilişkilerine zarar verir.”



Soylu: “Darbe olsaydı ilişkilerimiz ne olacaktı? Kerry, darbe teşebbüsünün ilk saatlerinde, 'Umarım barış bir an önce sağlanır' demedi mi?”



Şu kadar diyelim;

Türk-Rus uzlaşısı, ABD için berbat bir zamana denk geldi! Onlar için

stratejik kayıplar üretebilecek potansiyel barındırıyor.



Gülen, ABD için stratejik bir değer midir hâlâ?




#NATO
#Oslo süreci
8 yıl önce
Ankara’dan Washington’a: Ya sen gidiyorsun ya Gülen!
Haram olan ve olmayan oyunlar
Kara dinlilerle milletin savaşı
Türkçe’yi düzgün konuşmak için
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!