|
Futbolumuzu koruyalım!

Futbol çok güzel bir oyun ve milyarlarca insan severek izliyor. Belli kuralları var herkese eşit olması gereken. İşte bütün bu olaylar burada başlıyor çünkü eşit olarak bu kurallar, cezalar uygulanmıyor.

Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki olaylara değil de bu olayları doğuran sebeplere değineceğim. Bir yıl önce buna benzer ve daha ağır olayların yaklaştığını yazmıştım ve defalarca sükunet çağırısında bulundum. Peki neden bunların olacağına emin bir şekilde kaleme aldım?

Nedeni basit. Dünyanın hiçbir yerinde futbol kuralları bu kadar adaletsiz uygulanamaz veya kişiden kişiye göre farklılık gösteremez. Israrla ve bilinçli olarak ayrıştırıcı açıklamalar, sinir uçlarıyla oynama ve tüm bunlar yetmezmiş gibi terör yaftası yapılması... Bunlar sadece futbolun değil insanlığın içine de konulan bir zehirdir ve günden güne artarak devam etmektedir.

6222 sporda şiddet yasası, sadece tribündeki taraftara uygulanıp tüm kulüp başkanları ve yöneticilerine serbestlik tanındı. Bu çok yanlış bir sistem ve sonuçlarını görüyoruz. Taraftar sahaya tabiiki de girmemeliydi ama Trabzonspor ve Fenerbahçe arasındaki gerginlik uzun yıllardır var. Bunu bile bile stadın güvenliğini sağlayan firmanın yaşlı, eğitimsiz ve amatör bir kadro ile saha kenarında güvenliği sağlamaya çalışması da çok yanlıştı. Trabzonspor kendi evinde Galatasaray’a 5-1 yenilirken bu tarz saha olayları olmadı. Çünkü ne sahada ne kulübede 90 dakika tahrik eden futbolcular yoktu, maçtan önce ve sonra da yoktu.

Tekrar söylüyorum sahaya girilmesi ve bu olayların yaşanmasını ne tasvip ediyorum ne de destekliyorum. Yaşananlar doğru değildi ama yerde etkisiz hale getirilmiş kişilere acımasızca vuran Fenerbahçeli futbolcular da çok büyük hata yaptılar.

Kulüp başkanları ve talimatıyla konuşan yöneticilerin bu “giderli” konuşmalarından vazgeçmesi gerekiyor. Bunu kanunla yani 6222 ile çok kolay yapabilirsiniz ama bu tarz aksiyonlar almayıp sakinlik beklemek saflık olur.

Şimdi ligden çekilme gibi söylemler içinde olanlar haklı değiller. Sportif başarısızlıktan kaynaklanan “algı çalışmaları” devam ederse daha vahim hadiseler kapımızda. Yakında oynanacak iki tane Galatasaray-Fenerbahçe derbisi var. Tüm bu düşüncelerimden kaynaklı endişeliyim. Kulüp başkanlarını, yöneticilerini, medya sorumlularını ve sosyal medyadaki paralı kalemleri susmaya davet ediyorum.

Bırakın futbol güzel kalsın.

“Aynı şeyi tekrar tekrar yapmak ve farklı sonuçlar beklemek deliliktir” sözünden yola çıkarak aklı selime yönelmeliyiz.


#Spor
#Futbol
#Oğuz Altay
1 ay önce
Futbolumuzu koruyalım!
Evet sokağa çıkamayacak hale geleceksiniz!
Batı’da İsrail spiritüel bir tutkuya dönüştürüldü...
Din savaşı
13 şehit
İstanbul’da bir Yemenli âlim: Abdülmecid el-Zindanî