|
Dirseklere dikkat!
Antalya-Fener-bahçe maçında Hüseyin Göçek, Isaac"in Kuyt"a; Akhisar-Sivas karşılaşmasında da Fırat Aydınus, Navratil"in Çağdaş"a kırmızı kartlık dirseğini atladı
MP ANTALYA-FENERBAHÇE: HÜSEYİN GÖÇEK

Bir yanlış atama da bu maça yapılmış. Daha önce Fenerbahçe ile ciddi problemler yaşayan Hüseyin Göçek ilk yarıda başını ağrıtacak herhangi bir sorunla karşılaşmadı. 26. dakikada bir hava topu mücadelesinde Antalyaspor"dan Musa"ya yanlış bir kart uygulaması yapmıştır. İlk kartlar kolay çıkıyor ama ikincisi olduğu zaman ceplerde akrep bulunuyor. 76. dakikada Isaac"in Kuyt"a dirseği var net biçimde. Kırmızı kart çıkması lazım ama faul bile verilmedi. 79. dakikada da Egemen"in ceza alanı içinde hava topunda Tita"ya hareketi 10 kusurlu hareketten biri. Hadi onu vermedin, pozisyon net köşe vuruşu. Yardımcı hakem kardeşim Volkan Narinç de kendini maça kaptırmış.

AKHİSAR BLD-SİVAS: FIRAT AYDINUS

Önümüzdeki günlerde Avrupa Şampiyo-nası"nda maç yönetecek arkadaşımız kendini fazla sıkmadan ter attı. 32. dakikada Navratil"in Çağdaş"a dirseği net kırmızı kart. Ne hikmetse Süper Lig"de oynanan tüm müsabakalarda hakemler son zamanlarda ikili mücadelelerde ve hava toplarında dirsekleri kaçırmaya başladılar DİKKAT !!!!!

BURSA-TRABZON: SERKAN ÇINAR

Trabzonsporlu yöneticiler, mağlup olduğu her maçtan sonra alışkanlık haline getirdikleri fatura kesme olayında maçı dikkatle inceleseler hakemin kendilerine daha toleranslı davrandığını görecekler. 45+1. dakikada Tuncay"ın gördüğü sarı kart ağır kaçmış. 45+3"te Musa"nın Adrian"a ceza alanı dışında hareketi net faul. 47. dakikada Sol Bamba"nın 2. sarı karttan atılması gerekir, ikazla geçiştirildi. 90+2"de Colman"ın Batalla"ya hareketi direkt baldıra ve doğrudan kırmızı kartı gerektirir.

ESKİŞEHİR-ELAZIĞ: M.KAMİL ABİTOĞLU

Hakem için sorunsuz bir 90 dakika oldu. Oyunun 89. dakikasında Mustafa Sarp"ın Kamara"ya hareketini doğru yorumlayarak ev sahibi takım lehine penaltı verdi.

İSTANBUL B.B.-MERSİN İY: BARIŞ ŞİMŞEK

Atılan 6 golde ve gösterilen 6 sarı kartta kafada herhangi bir soru işareti olmamıştır.

G.BİRLİĞİ-KARABÜK: SÜLEYMAN ABAY

Tipik bir Süleyman Abay yönetimi gerçekleşti. Konsantrasyonu üst düzeyde olmadığı için 52. dakikaya kadar gösterdiği 3 sarı kartı aklında tutamamış veya Anıl"ın ilk sarı kartını yanlış yere yazmış ki kulağına gelen uyarı üzerine 2.sarı kartını gösterdi. Yoksa dertsiz başına dert alacaktı.

BEŞİKTAŞ-KASIMPAŞA: CÜNEYT ÇAKIR

Önümüzdeki hafta Sırbistan-Hırvatistan maçını yönetecek olan arkadaşımız ilk yarı boyunca kendisini zora sokacak herhangi bir pozisyon ile karşılaşmadı. İkinci yarıda da aynı yönetim tarzını uygulayan Cüneyt Çakır gösterdiği kartlarda da standardı sağladı. Yöneteceği milli maçta kendisi ve ekibine başarılar diliyorum. Tek aleyhindeki tespitim taç atışlarında yer gösterme ikazında Beşiktaş"a daha toleranslı davranmasıydı.

Futbolu bilene danışın
KAYSERİ-G.SARAY: METE KALKAVAN

İstikbal vaat eden bir hakemi bitirmek yöneticisinin ancak bu tip atamalar yapması ile mümkündür. Daha Beşiktaş-Fenerbahçe maçının külleri ortadan kalkmadan bir başka büyüğün maçına Mete"yi atamak çok büyük bir skandal ki maçta kendisini belli etti. 12. kural yorumları ancak futbolu bilmeyen bir kişinin yorumlarıyla örtüşüyor. 31. dakikada Kayserisporlu Bobo"nun atılması tamamen yorum hatasından kaynaklanıyor. Sarı kartla geçiştirilmesi gereken bir pozisyondu. Khizanishvili"nin Sneijder"e 42. dakikada arkadan hareketi sarı kart. MHK"ye tavsiyem; hakemleri yetiştirirken UEFA eğitmeninden değil de futbolu bilen hakem hocalarından faydalanın. İkinci yarıda da 12. kuralla ilgili ciddi hatalar yapıldı.

ORDUSPOR-GAZİANTEP: BÜLENT YILDIRIM

Tecrübeli hakem arkadaşımız açısından pek sıkıntılı bir maç olmamıştır. Yalnız 27. dakikada Kemal ve Binya"nın Stancu"ya hareketi sonrasında temasa neden olan oyuncuya bariz gol şansından kırmızı kart göstermesi gerekirdi. Bu pozisyonu atladı.

11 yıl önce
Dirseklere dikkat!
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle