|
Halis Özkahya Colman"ı atmalıydı
G.SARAY-GAZİANTEP: BARIŞ ŞİMŞEK

Maçın 20. dakikasında Eboue"nin penaltı beklentisini haklı olarak boşa çıkaran Barış Şimşek"in 29"da Bekir"in yerde elle oynamasına kart göstermemesi ve avantaj kuralını uygulaması ders niteliğindeydi. 38"de Gaziantep atağında Hamit"in Medunjanin"e hareketi neticesinde gösterilen sarı kart doğru, bariz gol şansı olmadığı için kırmızı kart ağır kaçardı. 50"de Gaziantepspor kalecisinin Burak"a yaptığı hareket net penaltı. Verilen karar biraz da ilave hakemin kararı gibi gözüküyor. 56"da Semih"in ceza alanı içinde topa elle teması penaltı olması gerekir. Her ne kadar ayaktan sekiyor ise el doğal konumda değil. Kısacası atılan gollerde herhangi bir soru işaretine mahal vermeyen Barış Şimşek sınıfı geçti.

BEŞİKTAŞ-TRABZON: HALİS ÖZKAHYA

24. dakikada Colman"ın rakibine arkadan müdahalesinde sarı kart gösteren hakemimiz, 40"da yine Colman"ın Mustafa Pektemek"in bileğine basışını es geçmemesi gerekirdi. Dolayısıyla Colman, 2. sıradan atılmalıydı. Özkahya, töleranslı davrandı ve ciddi bir hata yaptı. 49"da Dentinho"ya ceza alanı çizgisi önünde Zokora"nın çelmesi var. 66"da Fernandes"e hareketinden dolayı Malouda"ya en azından sarı kart gerekirdi. Kaleci Onur her ne kadar ofsayt diye itiraz etse de 75"te Olcay"ın golü temiz. İkinci gol öncesi taç çizgisi üzerinde Zeki ve Olcay mücadelesinde ki devam kararı da doğru.

T.KONYA-F.BAHÇE: TOLGA ÖZKALFA

MHK"deki yanlış atamaların sürdüğünün kanıtıdır bu mücadele. Geçen sezon ciddi hatalar yapan ve FIFA kokartı alınan Tolga Özkalfa"nın tekrar F.Bahçe maçıyla sezona başlaması çok manidar. 14. dakikada Bekir"in elle oynaması net penaltı. 21"de Emenike"ye ceza alanı içinde yapılan hareket de net penaltı. İlkini veremedi, ikincisinde eyyam yaptı. Neyse ki 26"da Alper"e yapılan hareketi atlamadı, penaltıyı verebildi. Yardımcı hakemler evlere şenlik. Biri elle oynamayı ve tacı yanlış veriyor, diğeri 3 metre geriden gelen adama ofsayt bayrağı kaldırıyor. 72"de Mehmet Topuz"un ayağı son anda yukarı kalkınca çelme oluştu. Penaltı kararı doğru. Atılan goller temiz. Maçın sonlarına doğru Emenike"nin ceza alanı içinde penaltı beklentisi boşuna.

ANTALYA-K.ERCİYES: CÜNEYT ÇAKIR

Sezonun açılış maçı Cüneyt Çakır için antrenman maçı niteliğindeydi. Avrupa"da da Şampiyonlar Ligi Play-Off turundan maçlara başlayan hakemimiz kendini fazla sıkmadı. Tek ciddi hatası Aissati"ye ceza alanı içinde yapılan harekete penaltı çalmaması oldu. Halbuki aynı pozisyonlara ceza alanı dışında çok kolay düdük çalabildi Cüneyt Çakır.

KARABÜK-KASIMPAŞA: İLKER COŞKUN

İlk haftanın sonucu en sürpriz maçında tecrübeli arkadaşımız ortada bir maç yönetti. İlk yarıda Sancak"ın rakibine ceza alanı içinde yaptığı hareket net penaltı. Karabük"ün ise Sancak"ın kendi ceza alanı içinde elle oynamaya yaptığı itiraz gereksiz. Oyuncunun elleri vücuda yapışık. Goller temiz. Özer Hurmacı"nın ceza alanı içinde kendini yere bırakması aldatmadan dolayı sarı kartı gerektirir. Karabükspor"un ofsayt nedeniyle iptal edilen 3. golü tam bir yardımcı hakem hatası.

RİZE-G.BİRLİĞİ: ÖZGÜR YANKAYA

Süper Lig"in ilk golünün atıldığı bu maçta geçen sezon bekleneni pek veremeyen Özgür, performansıyla olumlu not aldı. Sercan"ın 2. yarıda penaltı beklentisi var. Defans oyuncusu topa müdahale ediyor. Kulusiç"in 1. ve 2. sarı kartları doğru. Dolayısıyla kırmızı kartla atılması yerinde bir karar. Tebrik ediyorum.

ESKİŞEHİR-BURSA: FIRAT AYDINUS

Bu haftanın diğer başarılı bir hakemi oldu Fırat Aydınus. İkinci yarı Bienvenü"nün penaltı beklentisi boşuna. Kendini yere bırakıyor. Aldatmadan bile sarı kart verilebilir. Goller temiz ve özellikle Ndiaye"nin köşe vuruşu esnasında rakibini ceza alanı içinde çekip indirmesine hakemin yorumu ders niteliğinde. Liglerimizde onlarca böyle pozisyon oluyor ama cesaretle düdükler çalınamıyor. Tebrik ederim arkadaşımızı.

AKHİSAR- ELAZIĞ: ALİ PALABIYIK

Geçen sezonun istikbal vaad eden hakemi bu sezona iyi başlangıç yaptı. Maçtaki en önemli pozisyonda ki penaltı kararı ve gösterilen kırmızı kart ne kadar doğru ise pozisyonun başlangıcında ki yardımcı hakemin devam kararı o kadar yerinde. Tebrikler her ikisine de.

KAYSERİ-SİVAS: YUNUS YILDIRIM

Sivas"ın ilk yarıda Kadir ile bulduğu ve ofsayt nedeniyle iptal edilen gol kararı doğru. Her iki yarıda da takımların birer penaltı beklentileri var. Hakem kararları da burada doğru uygulanmış. Hakem arkadaşları tebrik ediyorum.

11 yıl önce
Halis Özkahya Colman"ı atmalıydı
William Wales’ı öldürenler Barzani’yi de öldürecekler mi?
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü