|
Arda ve Yıldıray

Sahada vücudunu iyi kullanan iki kişi var biri Yıldıray öteki Arda. Top bunların ayağına geldi mi rakip için tehlike başlıyor. İkisini de seyretmek zevk. Yıldıray''ın farkı topla daha çabuk hızlanabiliyor ve daha gole dönük. Dikkat edin Arda ve Yıldıray tip olarak da birbirlerine çok benziyor. Rakibi oyalayan, “arkadaşlarına servis yapan” tipler.

İkisi aynı takımda olursa n''olur?

Bence iyi olur ama bu kez de Necati ve Hasan Şaş n''olur?

Arda ve Yıldıray''ı taşımak için çok hızlı üç adam daha gerekir. Hem çabuk olacaklar hem dikine oynayacaklar. Taymingleri de sezgileri de kuvvetli olacak. Oyun zekaları üstün olacak.

Necati, Hasan Şaş ve Cihan

Necati''nin “tayming”i çok kötü. Algılama süreci uzamış, topla buluştuğunda ne yapacağına karar veremiyor, atakları yavaşlatıyor, geri dönüyor, yol kesiyor, fuzuli işler yapıyor. Bir futbolcu “zamanı iyi kullanamıyorsa” formsuz demektir. Necati uzun zamandır böyle. O böyle olunca yanındaki forvet Hasan Kabze de boş koşular atıp, rakip defans arasında geziniyor. Oyunda bir gecikme var. Bunu da çözecek adam Gerets.

Gerets''e de sorarsan mevcutlarım bunlar, diyecek...

Bu söylediklerime dikkat edin; Galatasaray''ın maç kazanmasında bu durum çok önemli.

Hasan Şaş da iyiydi ama yalnız başına! Ver topu ona oynasın... Takım oyununda başkasını gözü görmüyor. Oysa üstün yetenek, Herta Berlinlilere yine kök söktürdü ama sonuç yok!

Cihan deseniz bir başka fenomen. Cihan''a kızamıyorum. Çok ciddi ve özverili oynuyor ama hiç yaratıcı özellikleri yok. Nöbetçi çavuş gibi, dikkatli ama katkısız... Sür majino hattına çarpışsın cephede...

Herthalılar bizi geçmiş...

Pantelic ve Van Burik saha içinde yumruklaştılar. İki takımdaş kavga etti! Üstelik galipler... Üstelik özel maç!

Herta''da Gilberto, Pantelic ve Frederich''i beğendim. Gerisi vasat. Yıldıray çıkınca heyecanları bitti. Galatasaray, Alman takımından daha iyi. Ferhat aşama yapmış, İnamoto bildiğiniz gibi o da “bağ budama ekibi”nden. Tek yönlü oynuyor, ancak bir görevi yapıyor. Oyuna katkısı dar alanda. Song ve Tomas geçen sene başı gibiler, oyunu kontrollerinde tutuyorlar. Yıldıray''ın golü usta işi...

Gerets''in takımı işte budur. Fazla da yapacak bir şeyi yok. Aksayanı değiştirecek, macera aramayacak. Maçı kaybetti ama takımı oturtma yolunda.

Carrusca mı? Yazık oluyor bu çocuğa...

17 yıl önce
Arda ve Yıldıray
Gördüğüm ikinci mehdi ve modern deccallar
Kara dinlilerle milletin savaşı
Antalya-Paris hattı ve Yeni Türkiye...
Hayvan sevgisi
Başıboş ve sahipsiz düşünceler