|
“başdanışman”

sayın cumhurbaşkanının adam seçmekte bir maharet sahibi olduğunu kabul etmek gerekir.. bu gerçeği teslim etmek için önümüzde sayısız örnekler vardır.. durup dururken bu konu nereden çıktı veya nereden aklıma geldi..



cuma akşamı, başdanışmanı

mehmet uçum

'u dinledim.. bilmediğim, tanışmadığım, hatta adını bile duymadığım bir zat.. usul-erkân biliyor.. hukukçu imiş.. CNNtürk televizyonunda bayan

şirin payzın

'la anayasada yapılan değişikliği münakaşa ve müzakere ettiler..



bayan payzın

yüz ifadesi orijinal, sür'atli konuşan, biraz atak ve mütehakkim, konuşmaları kendi görüşlerine göre idare eden bir moderatör.. zaman zaman telâşlı. hem dinleyen hem dinleten.. zaman zaman da müdahalecidir..



fakat cumhurbaşkanı başdanışmanı ile yaptığı münakaşa ve konuşma; sakin, tertipli, sıralı bir seyir takip etti.. mülâkatın düzenli, açık seçik, anlaşılır bir şekilde gelişmesinde sayın

uçum

'un meseleleri ele alış tarzı, sağlam muhakemesi ciddiyeti ve sükûneti rol oynamıştır..



anayasada yapılacak değişikliklere muhalefet çevrelerinin yapageldiği itirazları tekrarlayan

şirin payzın

'a başdanışman, o kadar ikna edici, inandırıcı cevaplarla karşılık verdi ki, program sonunda her iki taraf da yeniden buluşmak ve görüşmek arzusunu beyan etmekten geri kalmadılar..



sayın cumhurbaşkanının, istanbul belediye başkanlığı zamanında basın müşaviri olarak yanında çalışanların hepsi de kaliteli, becerikli, dürüst kişiler olmuştur.. yakın temasta bulunduğum için biliyorum.. daha sonraları her biri basının değişik kesimlerinde etkili hizmetlere devam etmişlerdir.. hele içlerinde hepimizin içini yakarak evlâdıyle beraber şehadet mertebesine yükselen bir

erol olçak

vardır ki, sür'atli karar vermekte, vak'aları, durumları değerlendirmekte, en isabetli hükümlere ulaşmakta herkesi hayretler içinde bırakmak; onun için pek tabii, pek olağan bir hadise sayılırdı.. ak parti için nice hayırlı kararlara, işlemlere ve vesilelere vasıta olmuştur..



cumhurbaşkanının seçtiği bakanların fiziki ve ruhi portreleri dikkate alınınca nasıl yerinde ve haklı vasıflar göz önüne alınarak tercih edildikleri hemen belli olmaktadır.. ak parti kadrolarının kalabalık mevcudiyetleri incelendiği takdirde hemen anlaşılmaktadır ki içinde her meslekten geniş miktarda eleman vardır.. her çeşit esnaf, tarım işçisi, akademisyen, teknik işçisi, tüccar parti içinde bol bol vardır.. partililerin çoğunun maneviyatı ve dini inançları sağlamdır.. meclisteki parti grubunda aynı anda üç beş hükümet çıkaracak bollukta tecrübeli ve uzman adamlar vardır..



partinin kuruluşu, imanlı, çalışkan ve dürüst kişiler tarafından gerçekleştirildiği için, gelişmesi ve büyümesi de aynı atmosferin hâkimiyeti ve tesiri altında vücut bulmuştur..



cumhurbaşkanının

ibrahim kalın

adındaki sözcüsünün zaman zaman beyanlarını da dinlemekteyiz.. onun da cümleleri düzgün, mantık ve muhakemesi akıcı, kendi görünüşü de ciddi ve ağırbaşlıdır..



cumhurbaşkanı, vakit vakit konuşmalarında güçlü şiir parçaları, keskin atasözleri, tarihi fıkralar ve hikâyeler kullanmaktadır.. bu keyfiyet, onun edebi kültürünün zenginliğine alâmettir.. ayrıca mümkündür ki güçlü danışmanlarını da bazı malzemeleri derlemek ve tanzim etmekle vazifelendirmiş olabilir.. bu da onun ihata kudretini ve adam çalıştırmaktaki maharetini gösterir..



ak parti liderinin cesaret ve sadakat gibi vasıflarla muttasıf bazı özelliklerinin tezahürüne sık sık şahit olmaktayız.. demek ki mevlâ, bazı kullarına bazı insani inanç ve imtiyazları ya ihsanı olarak yahut gayretleri neticesi bizzat kendi el emeği karşılığı olarak lütfetmektedir..



milletimizin, devletimizin yükselmesi, yücelmesi uğrunda canla başla çalışan başta cumhurbaşkanı olmak üzere büyüklü küçüklü himmetli, gayretli yurtsever insanlarımıza devamlı muvaffakiyetler dilemek.. iyi niyetli dürüst vatandaşlarımıza saygı sevgi iyilik duyguları ile bağlı olmak, birlikte olmak, iz'anlı, insaflı olmak.. fazilet ve merhamet hisleriyle beraber adalet, hukuk ve disiplin, asayiş kavramlarının icaplarını göz önünde bulundurmak güzel ülkemizin bir refah ve fazilet ve didinme ve üretim diyarı olmasına çalışmak.. elbirliğiyle emek sarf etmek hepimize düşen kutsal vazife budur...

#AK Parti
#Erol Olçak
7 yıl önce
“başdanışman”
Sosyal çürüme yazıları 4: Ahlâkî pozculuk cumhuriyeti
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü