|
Rijkaard güveni sıfırladı
Sezon başından bu yana sahaya sürdüğü 11''ler hep tartışıldı. Daha çok savunmaya dönük kadrolarla takıma aşılamaya çalıştığı sistem devamlı arıza yapınca Rijkaard tartışılmaya başlandı. Son Sivasspor maçında takke düştü kel göründü
Rijkaard iyi mi ?

Barcelona''da almadık kupa bırakmayan Rijkaard da yardımcısı Neeskens''e rağmen Galatasaray''a bir arpa boyu yol kazandıramamıştır. Sezon başından beri sahaya sürdüğü ilk 11''ler hep tartışılmış, daha çok savunmaya dönük kadrolarla takıma aşılamaya çalıştığı sistem devamlı arıza yapınca Rijkaard ve sistemi tartışılmaya başlamıştır. Son Sıvasspor maçında takke düşmüş kel görünmüş, şampiyonluk yolundaki Galatasaray''ın, küme düşmeye aday Sıvasspor karşısında tek gollü galibiyeti korumaya çalışması ve becerememesi Rijkaard''a olan güveni de sıfırlamıştır.

Yönetimsel hatalar

Adnan Polat''ın yetki verdiği Haldun Üstünel''in flaş transferleri Galatasaray''dan çok Üstünel''e prim tanıyınca takımda arıza başladı. Her seferinde Rijkaard''la koordineli bir transfer yürüttüğünü söyleyen Üstünel alınan başarısız sonuçlar sonrasında bütün şimşekleri üzerine çekti. Ortaya çıkan gerçek şudur; Galatasaray''da birbirinden pahalı ve değerli futbolcu ordusu vardır ama orta sahada Rijkaard''ı rahatlatacak ve takımı yönetecek askerler yoktur. Flaş transferler sadece birer balondur. Orta sahaya adam almayan Haldun Üstünel de bu acı sonun baş sorumlusudur. Frank Rijkaard bu yanlış transferlerin azabını yaşamaktadır.

Fener fobisi ve ötesi

Galatasaray''ın son maçta Fenerbahçe''yi yenememesi bardağı taşıran son damla olmuştur. Ancak bu sadece Rijkaard''ın omuzuna yüklenemez. Fener''e karşı 11 maçta tek galibiyet alabilen Galatasaray''da Terim, Hagi, Gerets de bu kötü gidişe çare olamamıştır. Galatasaray''da Fenerbahçe fobisi ve ötesi bir durum vardır. Yönetimsel hatalar da bunda pay sahibidir. Rijkaard''ın takımı kampa almaması bahane edilemez. Galatasaray gibi ilkelerine sahip bir takım hocasına müdahale etmez ama alacağı tedbirlerle bu gidişe dur diyebilir. Sadece 22 yaşındaki Arda''ya verilen kaptanlık Galatasaray''ın kurtuluşuna çare olamaz!

Sakatlık ciddi sorun

Yıllardır en çok sakat veren takım Galatasaray''dır. Sağlık kurulunun bu kötü gidişe çare olamadığı da bir gerçektir. Baroş, Gökhan Zan ve Kewell''ın bitmeyen sakatlıkları Rijkaard''ı zor durumda bırakmıştır. Galatasaray''da iyi gitmeyen bir şeyler vardır. Değişim içindeki yarışmacı takım Galatasaray seçim dedikodularıyla da yara almıştır. Galatasaraylı eski futbolcular her fırsatta Galatasaray yönetimine olan bitmez tükenmez kinleriyle kalem oynatıp, televizyonlarda yorum yaparak takımı yormuşlardır. Polat''a düşen görev sorunlara bir an önce çare bulmaktır. Yoksa gidiş vahimdir.

İkincilik bile tehlikede

G.Saray Başkanı Adnan Polat, Sivasspor beraberliği sonrasında teknik direktör Rijkaard ile uçakta durum değerlendirmesi yaptı. Bu sonucu yönetim olarak beklemediklerini söyleyen Polat, şampiyonluktan bir hayli uzaklaştıklarını ve hatta ikinciliğin bile zora girdiğini dile getirdi. Hollandalı çalıştırıcıya önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi''nde olmalarının gerektiğini söyleyen başkan Polat, “Önümüzdeki sezon için biliyorsunuz büyük planlarımız var. Yeni stadımızda Şampiyonlar Ligi maçları oynamalıyız” dedi.

14 yıl önce
Rijkaard güveni sıfırladı
Dövizde çözülme hızlandı: Bir haftada 15 milyar USD
“Evine dönemezsin...”
Antisemitizm, 7 Ekim ve Biden’ın Vietnam’ı
Yangından mal kaçırma: Terör örgütü ABD’den tanınma istiyor!
Unutma sakın!