|
Bu ne perhiz...

TRT''de yaptığı programların sonunda "Beklerim efendim" vecizesiyle zihinlere yer eden, o Avrupai Aziz Üstel, şimdilerde BRT''de bir tartışma programı sunuyor. Eski tarz program anlayışına göre biraz daha Doğulu, ancak izleyicinin rafine zevklerine değil, toplumsal sorunlara ışık tutacak nitelikte hazırlanan bir program bu. Üstel ve konukları şimdi, büyük ve yumuşak koltuklarda değil, ahşap sandalyelerde oturuyor ve entel sohbetler yerine memleket meselelerini tartışıyor. Programda Aziz Üstel''in rol aldığı skeçler göze çarpıyor. Üstel de sonunda bu toplumun asgari müştereğinin opera ya da bale olmadığını anlamış olmalı... Velhasıl kelam Aziz Üstel''de gelişme var.

***

Kanal D''de Sinema Yıldızları adında yeni bir program başladı. Vizyondaki filmlerin tanıtılması ve Yeşilçam yıldızları ile yapılan röportajların yayınlanmasıyla diğer magazin programlarından farklılık arzeden programın, içeriği ve formatı gereği daha düzeyli hazırlanması gerekirdi. Çünkü konu sinema... Programın ilk bölümünde sunucunun Kadir İnanır''la yaptığı röportajda gereksiz ve anlamsız soruların çokluğu dikkat çekiyordu. Bu yapıma çaba harcanırsa, ekranlarda ''iyi'' bir magazin programına rastlamak mümkün olacak.

***

Kanal 7''nin Çarşamba Sineması kuşağında bu hafta, Yeşilçam''ın Sultan''ı Türkan Şoray''ın nitelikli bir filmi yayınlandı. Çarşamba Sineması kuşağı izleyiciye eskilerin, 60-70''li zamanların nostaljisinden bir yudum tat vermesi ve yeni filmlerle karşılaştırma imkânı tanıması bakımından iyi bir uygulama gibi görünüyor... Nostaljiye devam...

***

Magazinel haberciliğin ve duygu sömürüsü pazarlamacılığının en başarılı iki ismi Hakan Aygün ve Deniz Arman, Mustafa Altıoklar''ın medya eleştirisi üzerine kurulu senaryosuyla dikkat çeken yeni filminde rol alacaklarmış.

Arman ve Aygün aslında meslekte zirveye oynamalarına olanak sağlayan ve bir türlü vazgeçemedikleri bu tarz habercilikten rahatsızlarmış. Onlara "Peki neden rahatsız olduğunuz sistemin vazgeçilmez çarklarından biri haline geldiniz?" ya da "Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu" diye sormak gerekiyor

25 yıl önce
Bu ne perhiz...
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle